RE:START România cere renunţarea la dobânzile aferente celor 9 luni de amânare a plăţii ratelor

I.M.
Bănci-Asigurări / 27 martie 2020

Ramona Ioana Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels

Preşedintele RE:START România, Ramona Ioana Bruynseels cere băncilor renunţarea la dobânzile aferente celor 9 luni de amânare a plăţii ratelor, potrivit unui comunicat remis, astăzi, Redacţiei noastre.

"Nu e corect ca oamenii să plătească dobândă la dobândă. După cele 9 luni, pentru creditele pe 3-5 ani să redesenaţi un grafic, cu încărcare graduală, în special în a doua parte a perioadei (plăţile restante să fie eşalonate după 24 de luni, pentru a crea spaţiu şi confort în revenire).", a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

În contextul crizei provocate de virusul COVID - 19, Ramona Ioana Bruynseels, le cere reprezentanţilor sistemului bancar şifinanţarea cu dobânzi mici / subvenţionate/ garantate de stat a firmelor care produc echipamente, aparatură medicală şi materiale necesare combaterii epidemiei, precum şi a celor care folosesc tehnica 3D pentru astfel de echipamente.

În ceea ce priveşte IMM-urile şi companiile mici din toate sectoarele, preşedintele RE:START ROMÂNIA crede că "trebuie susţinute printr-un program special (poate fi un mix de datorie bancarăşi de finanţare nerambursabilă, trasă dintr-un program european de urgenţă)".

Aceasta mai cere şi implementarea rapidă a programelor de refinanţare, la dobânzi mici şi scadente mai lungi, susţinute de băncile de stat şi alte bănci aderente;

Preşedintele RE:START ROMÂNIA consideră că trebuie stabilite 2 tipuri principale de finanţări:

1) o limită pentru capital de lucru, acordat urgent, în principal pe bază de istoric înainte/după criza COVID - 19;

2) o limită pentru investiţii, pentru a menţine job-urile şi pentru a menţine competitivitate, inclusiv expansiune; harta Economică se redesenează, global, apar multe oportunităţi, companiile româneşti trebuie săîncerce să supravieţuiascăşi să identifice parteneri noi/pieţe noi

Bruynseels solicit credite de refinanţare cu condiţii preferenţiale - program temporar, într-un context excepţional, nefavorabil iar pe perioada de criză, dobânzile la creditele ipotecare şi de nevoi personale pentru servicii medicale, procurare medicamente şi bunuri de strictă necesitate, acordate în această perioadă, sa fie plafonate la dobânda de politică monetară a BNR, plus 1-2 puncte procentuale, cu garanţii de la FNGCIMM ori cu dobândă subvenţionată de stat.

De asemenea, aceasta cere o măsură similară şi pentru finanţarea micilor fermieri şi producători agricoli ori de produse alimentare tradiţionale, locale.

În încheiere, Ramona Ioana Bruynseels le reaminteşte că " Banca Centrală a creat tot cadrul necesar pentru a susţine cele de mai sus, e nevoie de buna dumneavoastră credinţă acum! O aşteptăm cu sufletul la gură!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb