RESTRUCTURAREA GUVERNULUI A fost înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Cooperaţie

Ziarul BURSA #Politică / 6 iunie 2006

Coaliţia de guvernare a decis comasarea Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC) cu Agenţia Română pentru Investiţii Străine (ARIS) şi cu Direcţia de Mediu de Afaceri, care împreună vor forma Autoritatea Naţională pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Cooperaţie (ANDIMMC), a anunţat, ieri, preşedintele ANIMMC, Eugen Ovidiu Chirovici.

Noua structură va fi coordonată, în continuare, de actualul preşedinte al ANIMMC, Eugen Ovidiu Chirovici, şi va avea trei departamente conduse de câte un vicepreşedinte. Departamentul pentru IMM-uri se va ocupa de programele de suport ale sectorului, ceea ce înseamnă că va prelua circa 80 la sută din activitatea ANIMMC. Direcţia de Politici, Strategie şi Dezvoltare se va ocupa de elaborarea strategiilor de transpunere a legislaţiei Uniunii Europene la nivelul mediului de afaceri, iar Departamentul de Investiţii va crea structuri teritoriale care să acorde asistenţă investitorilor în oficii regionale şi va fi veriga de legătură între Autoritatea nou creată şi autorităţile locale.

"Noua structură are ca scop principal atragerea investiţiilor mijlocii fără a face discriminări între investitorii români şi cei străini. Dacă ARIS a fost creată pentru atragerea investiţiilor străine mari de peste un milion de dolari, Autoritatea Naţională pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Cooperaţie va da şanse egale celor care doresc să investească chiar şi 100.000 de euro. În prezent, la nivel european bătălia se dă tocmai pentru atragerea investiţiilor mici şi mijlocii care creează locuri de muncă în oraşele aproape moarte din punct de vedere economic. În condiţiile în care după 1 ianuarie 2007 ne aşteptăm la migrarea unor afaceri cu potenţial investiţional mare, investiţiile mijlocii rămân pista de aterizare pentru dezvoltarea economică a României", a precizat Eugen Ovidiu Chirovici, viitorul preşedinte al ANDIMMC.

Comasarea celor trei structuri s-a gândit ca o măsură de eficientizare a activităţii societăţilor comerciale, eliminând suprapunerea unor atribuţii, în special în sectorul investiţiilor. ANIMMC are deja şapte agenţii teritoriale care oferă consultanţă gratuită investitorilor. În următoarele luni, Eugen Ovidiu Chirovici a precizat că va înfiinţa câte un astfel de oficiu în fiecare judeţ. Fiecare oficiu va avea circa 15 angajaţi care vor ţine legătura cu investitorii români şi străini, cu primarii, cu prefecţii şi vor înştiinţa Autoritatea despre nevoile IMM-urilor în teritoriu. Eugen Ovidiu Chirovici speră ca astfel corupţia la nivelul autorităţilor locale să se dimi-nueze şi imaginea ţării să se îmbunătăţească la nivelul mediilor de afaceri din stră-inătate.

"Sper ca în scurt timp să înfiinţez o direcţie de relaţii externe care să fructifice acordurile internaţionale semnate între ANIMMC şi structurile similare din alte ţări precum Ungaria, Coreea şi China", a spus Chirovici.

Noua Autoritate va fi înfiinţată, conform preşedintelui ANIMMC, printr-o Ordonanţă de Guvern, elaborată în maximum 15 zile. Bugetul noii structuri va fi, probabil, format din însumarea fondurilor alocate ANIMMC şi ARIS.

Chirovici - Un vicepremier pentru mediul de afaceri este necesar doar dacă are autoritate

Menţinerea funcţiei de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniul mediului de afaceri este necesară în măsura în care se atribuie acele perogative care să-i confere autoritate faţă de miniştrii din domeniul economic, a declarat, luni, preşedintele Agenţiei pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie, Eugen Ovidiu Chirovici. "Rolul unui vicepremier pentru mediul de afaceri este de integrator coerent al unor strategii adaptate schimbărilor economice. El trebuie să aibă un anume rang care să-i permită să se impună în faţa unui ministru de finanţe sau al celui care coordonează Ministerul Muncii. Este doar o întâmplare ca un vicepremier să fie specialist în mecanismele economice. El este, de obicei, o figură politică şi de aceea are nevoie de anumite perogative pentru a-şi impune strategiile, direcţiile de dezvoltare a mediului de afaceri în ansamblul său", a spus Chirovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb