RESTRUCTURAREA PIRAEUS BANK:  Vânzarea de credite neperformante şi a subsidiarelor din România, Serbia şi Bulgaria

M.I.
Bănci-Asigurări / 17 iulie 2017

Vânzarea de credite neperformante şi a subsidiarelor din România, Serbia şi Bulgaria

Piraeus Bank trebuie să reducă creditele neperformante cu 4 miliarde de euro până la sfârşitul acestui an, în cadrul unui plan de resctructurare convenit cu Banca Centrală Europeană, care include şi vânzarea activelor din regiunea balcanică, inclusiv din ţara noastră, transmite Bloomberg.

Directorul general Christos Megalou a spus, într-un interviu acordat la Atena, potrivit News.ro: "Obiectivul nostru principal este să ne reducem expunerea la deţinerile bancare elene non-core şi la subsidiarele internaţionale din Serbia, România şi Bulgaria. Dacă facem acest lucru fără să fie afectat capitalul atunci vom avea un efect pozitiv asupra bilanţului contabil".

Megalou a vorbit pentru prima oară despre vânzarea activelor din Balcani ale Piraues, inclusiv a celor din ţara noastră, în luna iunie.

Piraeus Bank a primit finanţare de 2,72 de miliarde de euro din partea guvernului grec, din noiembrie 2015, iar fondul elen de salvare a băncilor deţine peste 25% din acţiunile băncii.

"Există o decizie a conducerii de a accelera aplicarea planului de restructurare pentru a returna cât mai curând posibil ajutorul de stat", a afirmat directorul general.

Megalou a devenit director general al Piraeus în luna martie, venind de la Eurobank Ergasias, fiind al treilea CEO în mai puţin de doi ani.

Ultimii doi directori generali au demisionat din cauza unor neînţelegeri cu fondul Paulson, unul dintre acţionarii principali ai băncii.

Acţiunile Piraeus au crescut cu 45% de la venirea lui Megalou la conducerea băncii, conferind acesteia o capitalizare de circa 2,3 miliarde de euro.

În cel mai recent raport refeitor la politica monetară, banca centrală a Greciei a identificat creditele neperformante ca cel mai mare obstacol din sistemul bancar elen şi din economie.

Expunerile la creditele neperformante erau de 104,8 miliarde de euro la sfârşitul anului 2016, reprezentând aproximativ jumătate din totalul împrumuturilor bancare, conform Băncii Greciei.

Piraeus este pe cale să reducă împrumuturile neperoformante, cu întârziere de plată de peste 90 de zile, la 19,1 miliarde de euro, până la sfârşitul acestui an, de la 23 de miliarde de euro la sfârşitul lui martie, a arătat Megalou.

Acordul Piraeus cu Mecanismul Unic de Supraveghere din cadrul BCE mai include reducerea expunerii la creditele neperformante cu 2 miliarde de euro, la 31,3 miliarde de euro, până la sfârşitul anului. Acestea includ împrumuturi restructurate care pot deveni neperformante, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb