Reţeaua de sănătate Regina Maria a ajuns la 10 mii de teste prelucrate în laboratoarele sale

M.A.
Miscellanea / 21 aprilie 2020

Reţeaua de sănătate Regina Maria a ajuns la 10 mii de teste prelucrate în laboratoarele sale

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA anunţă că a ajuns astăzi la 10.000 de teste prelucrate în laboratoarele sale, pentru depistarea infecţiei cu noul tip de coronavirus,se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, furnizorul medical continuă să susţină eforturile de testare la nivel naţional, prin intermediul celor trei laboratoare complet utilate, acreditate şi autorizate pentru a prelucra teste RT-PCR. Acestea procesează zilnic aproximativ 20% din totalul testelor efectuate în România în fiecare zi.

Astfel, până la această dată, din cele 10.000 de teste procesate în laboratoarele REGINA MARIA,peste 4000au fost realizate complet gratuit, pentru spitalele publice, celelalte fiind prelucrate în cadrul programului naţional şi al colaborării cu instituţii publice, dar şi private, cum este cazul centrelor de dializă. REGINA MARIA este partenerul celor mai mari centre de dializă din ţară, pentru care a realizat peste 500 de teste, deopotrivă pentru pacienţi şi personal.

"Cele peste 4000 de teste gratuite fac parte dintr-o cantitate de peste 11.000 de testări RT-PCR gratuite, reprezentând reactivi, consumabile şi sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19. Cele peste 11.000 de sisteme de testare au fost achiziţionate şi cu sprijinul partenerilor corporate ai Reţelei - companii care deţin abonamente medicale şi care au ales să susţină lupta împotriva noului coronavirus, şi puse gratuit la dispoziţia spitalelor şi instituţiilor publice din regiunile cel mai grav afectate. REGINA MARIA procesează teste pentru principalele centre de dializă din ţară, precum şi pentru instituţii şi spitale publice, testând atât pacienţi, cât şi cadre medicale cu risc de infectare. Reţeaua de sănătate îşi testează şi propriul personal medical, precum şi pacienţii programaţi la intervenţii, conform normelor în vigoare.", arată comunicatul.

Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate REGINA MARIA, a transmis: "Încă de la debutul acestei situaţii, ne-am implicat gratuit în testarea RT-PCR, iar acum am ajuns să procesăm 20% din totalul testelor efectuate zilnic în România, prin intermediul celor 3 laboratoare de biologie moleculară, acreditate să prelucreze astfel de teste. Până în prezent, 40 de spitale publice au beneficiat de teste gratuite, susţinute atât de noi, cât şi de companiile care au abonamente medicale la noi şi care susţin sistemul medical în această perioadă. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri, companii şi persoane fizice care ne sunt alături şi aleg să susţină financiar aceste teste, pentru ca ele să poată fi oferite gratuit celor care au cea mai mare nevoie. Comparativ cu data de 14 aprilie, numărul de teste efectuate în Reţeaua REGINA MARIA aproape s-a dublat, unul dintre laboratoarele implicate în procesul de testare având program de lucru nonstop, 24/7, pentru a susţine cererile în creştere."

Sursa citată menţioneză că, furnizorul privat prelucrează testele în trei laboratoare de biologie moleculară acreditate, cu echipamentele şi fluxurile necesare pentru a procesa şi teste RT-PCR - două în Bucureşti şi unul în Cluj, având o echipă dedicată, formată din20 de specialişti de laborator. Capacitatea totală a Reţelei este de 860 teste/zi, iar până în prezent a deservit peste 40 de spitale şi instituţii publice, din mai multe judeţe ale ţării.

Prioritizarea testărilor se realizează în conformitate cu recomandările elaborate de Ministerul Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb