Reţele Electrice Banat a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice din Timişoara; proiect de de peste 46 milioane de lei

T.B.
Companii / 9 februarie

Reţele Electrice Banat a finalizat prima etapă de modernizare a infrastructurii energetice din Timişoara; proiect de de peste 46 milioane de lei

Reţele Electrice Banat (companie parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Banat) a finalizat prima etapă dintr-un proiect în valoare de peste 46 milioane de lei, TVA inclus, din care valoarea eligibilă actualizată este de 32,8 milioane de lei care constă în modernizarea unor elemente ale infrastructurii energetice din municipiul Timişoara, se arată într-un comunicat al Reţele Electrice, remis redacţiei. Componenta de modernizare a reţelelor de medie şi joasă tensiune din Timişoara vizate în cadrul proiectului este cofinanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, valoarea eligibilă, finanţată prin POIM 2014-2020, este de 9,4 milioane de lei, conform sursei menţionate.

În cadrul proiectului a fost modernizată parţial reţeaua de joasă şi medie tensiune din municipiul Timişoara în beneficiul a aproximativ 12.800 de clienţi, precizează compania. Lucrările au constat în modernizarea a 35 de posturi de transformare în anvelopă de beton care dispun de echipamente noi, moderne, integrate în sistemul de telecontrol, permiţand astfel diminuarea semnificativă a duratei întreruperilor, potrivit comunicatului.

O altă componentă a proiectului realizată în această primă etapă o reprezintă dezoltarea şi implementarea, din fonduri proprii, a unei platforme în cloud de tip analytics pentru procesul de măsură-încasare prin intermediul căreia se procesează date de la toate contoarele inteligente ale operatorului de distribuţie, relatează sursa.

Potrivit comunicatului, "Infrastructura energetică din Timişoara are nevoie să ţină pasul cu dezvoltarea accelerată a oraşului. De aceea ne orientăm şi către proiecte cu o parte de finanţare nerambursabilă, pentru că amploarea eforturilor de modernizare este semnificativă.Vizăm toate segmentele de distribuţie a energiei electrice pentru a avea reţele electrice inteligente, robuste, iar clienţii să beneficieze de o experienţă mai bună. De asemenea, în cadrul proiectului, companiile Reţele Electrice au dezvoltat o platformă digitală pentru agregarea datelor de consum ale clienţilor cu contoare inteligente din toate cele trei regiuni în care sunt prezenţi aceşti operatori de distribuţie. În ceea ce îi priveşte pe clienţii cu contoare inteligente din Timişoara, aceştia pot să îşi monitorizeze consumul de energiei electrică în timp real şi astfel să adopte comportamente mai eficiente din punct de vedere energetic. Vom continua şi instalarea de contoare inteligente în cât mai multe locuri de consum din zonă", a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

Proiectul, iniţiat în aprilie 2020, a condus la modernizarea unei porţiuni de reţea care asigură clienţilor un serviciu de distribuţie a energiei electrice superior, la un nivel de calitate standardizat, relatează sursa menţionată.

Cea de-a treia componentă a proiectului va fi realizată în a doua etapă, finanţată prin Programul de Dezvoltare Durabilă, potrivit sursei indicate. Această componentă are în vedere reducerea consumului mediu de energie pe locuinţă şi creşterea calităţii serviciului de distribuţie; în localităţile vizate va fi implementată şi o platformă integrată pentru managementul avansat al reţelei de distribuţie, informează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb