Reţele Electrice Muntenia modernizează infrastructura electrică din Mogoşoaia şi scoate la licitaţie lucrări de 58,4 milioane lei

F.D.
Companii / 29 august

Reţele Electrice Muntenia modernizează infrastructura electrică din Mogoşoaia şi scoate la licitaţie lucrări de 58,4 milioane lei

La mai puţin de o lună de la semnarea contractului de finanţare nerambursabilă prin Fondul de Modernizare, compania Reţele Electrice Muntenia lansează, prin intermediul sistemului informatic de achiziţii publice, procedura de achiziţie de lucrări în valoare de 58,4 milioane de lei pentru un proiect din localitatea Mogoşoaia, judeţul Ilfov, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Lucrările se vor executa în principal în Mogoşoaia şi, parţial, în Chitila, Ilfov, în beneficiul clienţilor casnici şi non-casnici din aceste zone. Vor fi vizate în total 58 de posturi de transformare, din care 25 existente şi 33 care urmează să fie instalate. Reţeaua de medie tensiune va fi modernizată şi extinsă pe o lungime de peste 80 de km, din care 57 de km de cabluri înlocuite şi 22,6 km nou instalate. De asemenea, reţeaua de joasă tensiune va fi extinsă cu aproape 6 km.

"Derulăm concomitent, în jurul Bucureştiului, mai multe proiecte precum cel din Mogoşoaia şi un altul, în Baloteşti, ca parte a strategiei noastre de modernizare a reţelelor şi a creştererii gradului de rezilienţă al acestora. Avem ca prioritate să armonizăm infrastructura noastră cu actualele nevoi de consum şi distribuţie ale comunităţilor unde suntem prezenţi, prin urmare este nevoie să creştem capacitatea acesteia atât pentru consum, cât şi pentru producţie de energie electrică. Vorbim de zone care se dezvoltă rapid, iar consumul de energie electrică este peste media ţării. Pentru proiectul de la Mogoşoaia am demarat licitaţie la mai puţin de o lună de la semnarea contractului de finanţare" a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice.

Ca parte a procesului de digitalizare a unui tronson de peste 80 de km de reţea de medie tensiune, vor fi instalate echipamente de telecontrol şi de măsură, pentru intervenţii rapide, de la distanţă, în eventualitatea unei defecţiuni pe un anumit segment al liniilor. Acestea vor dispune şi de fibră optică pentru transmiterea informaţiilor despre starea reţelelor în timp real.

În urma finalizării proiectului, peste 1.600 de clienţi noi, respectiv peste 4.000 de producători noi se vor putea racorda la reţeaua electrică din această zonă.

Lucrările vizează îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru clienţii din Mogoşoaia, cu influenţă directă asupra pierderilor din reţea, care se vor reduce cu aproximativ 40%, generând o amprentă locală mai scazută de dioxid de carbon.

Proiectul are o valoare totală de 61,4 milioane de lei, fără TVA, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 48,3 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor este 2 octombrie 2024, iar lucrările vor avea o durată de 24 de luni de la încheierea contractului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb