Reuters: Biden l-a trimis la Kiev pe consilierul adjunct pentru securitate naţională al SUA

A.F.
Politică / 5 septembrie

Reuters: Biden l-a trimis la Kiev pe consilierul adjunct pentru securitate naţională al SUA

Consilierul adjunct pentru securitate naţională al SUA, Jon Finer, s-a întâlnit miercuri la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu alţi oficiali pentru a discuta despre priorităţile din războiul Ucrainei cu Rusia pentru restul mandatului preşedintelui Joe Biden, au declarat oficiali americani, citaţi de Reuters.

Discuţiile lui Finer au inclus o întâlnire de 90 de minute cu oficiali militari ucraineni pentru a discuta despre stadiul războiului şi strategia de viitor, au declarat oficialii pentru Reuters.

Forţele ruse avansează în estul Ucrainei, în timp ce trupele ucrainene au făcut o incursiune îndrăzneaţă în regiunea Kursk din Rusia. Următoarele luni sunt esenţiale pentru Zelenski, care încearcă să câştige mai mult sprijin din partea Occidentului şi să reia iniţiativa în războiul cu Rusia, după invazia acesteia din februarie 2022.

Finer a primit informaţii actualizate cu privire la modul în care se desfăşoară incursiunea din Kursk, au declarat oficialii.

"În timp ce se afla la Kiev, domnul Finer a avut ocazia să se întâlnească cu preşedintele Zelenski şi cu alţi oficiali ucraineni cheie pentru a coordona planificarea noastră strategică pentru restul mandatului preşedintelui Biden", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, Sean Savett.

Finer a făcut deplasarea la cererea lui Biden şi a consilierului pentru securitate naţională Jake Sullivan pentru a discuta despre sprijinul SUA pentru Ucraina în timp ce Biden mai rămâne în funcţie câteva luni. Mandatul său se încheie pe 20 ianuarie.

"Am folosit aceste întâlniri pentru a discuta despre asistenţa SUA pentru sistemul militar, economic şi energetic al Ucrainei, printre alte domenii, şi vom folosi rezultatele acestor întâlniri pentru a promova politica preşedintelui de a sprijini Ucraina până când va învinge în acest război", a declarat Savett.

Un alt oficial american a declarat că întâlnirea de o oră a lui Finer cu Zelenski şi cu consilierul Andrii Iermak a fost productivă şi substanţială şi a inclus o actualizare a situaţiei războiului şi a strategiei viitoare.

De asemenea, Finer s-a întâlnit cu prim-ministrul Ucrainei, cu ministrul energiei şi cu reprezentanţi regionali pentru a discuta despre securitatea energetică şi redresarea după recentele lovituri aeriene ruseşti, a declarat oficialul.

În timp ce Zelenski face presiuni asupra Statelor Unite pentru a permite Kievului să lovească ţinte militare aflate în interiorul teritoriului rus, ucrainenii nu s-au concentrat de data aceasta asupra utilizării rachetelor americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei, a declarat oficialul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb