Reuters: "Cercetătorii OpenAI au avertizat consiliul de conducere cu privire la descoperirea AI înainte de înlăturarea CEO-ului"

T.B.
Miscellanea / 23 noiembrie 2023

Sam Altman, CEO-ului OpenAI

Sam Altman, CEO-ului OpenAI

Înainte de cele patru zile în exil ale CEO-ului OpenAI, Sam Altman, mai mulţi cercetători au scris o scrisoare consiliului de administraţie în care avertizează cu privire la o descoperire puternică a inteligenţei artificiale despre care au spus că ar putea ameninţa umanitatea, au declarat pentru Reuters două persoane familiare cu acest aspect, potrivit reuters.

Scrisoarea neraportată anterior şi algoritmul AI au fost evoluţii cheie înainte de înlăturarea de către consiliu a lui Altman, copilul poster al AI generativă, au spus cele două surse, relatează reuters. Înainte de întoarcerea sa triumfală marţi seara, peste 700 de angajaţi ameninţaseră că se vor retrage şi se alătură susţinătorului Microsoft (MSFT.O) în solidaritate cu liderul lor concediat, potrivit sursei menţionate.

Sursele au citat scrisoarea ca un factor dintr-o listă mai lungă de nemulţumiri din partea consiliului care a condus la concedierea lui Altman, printre care s-au numărat preocupările privind comercializarea progreselor înainte de a înţelege consecinţele, transmite sursa. Reuters nu a putut să examineze o copie a scrisorii. Personalul care a scris scrisoarea nu a răspuns solicitărilor de comentarii, adaugă sursa.

După ce a fost contactat de Reuters, OpenAI, care a refuzat să comenteze, a recunoscut într-un mesaj intern adresat angajaţilor un proiect numit Q şi o scrisoare către consiliu înainte de evenimentele din weekend, a spus una dintre persoane, conform sursei. Un purtător de cuvânt al OpenAI a spus că mesajul, trimis de directorul de lungă durată Mira Murati, a alertat personalul cu privire la anumite poveşti din media fără a comenta acurateţea lor, menţionează reuters.

Unii de la OpenAI cred că Q (pronunţat Q-Star) ar putea fi o descoperire în căutarea de către startup a ceea ce este cunoscut sub numele de inteligenţă generală artificială (AGI), a declarat unul dintre oameni pentru Reuters, informează sursa. OpenAI defineşte AGI ca sisteme autonome care depăşesc oamenii în cele mai multe sarcini valoroase din punct de vedere economic, potrivit sursei indicate.

Având în vedere resurse de calcul vaste, noul model a reuşit să rezolve anumite probleme matematice, a spus persoana sub condiţia anonimatului, deoarece individul nu era autorizat să vorbească în numele companiei, transmite sursa citată. Deşi efectuează matematică doar la nivelul elevilor de şcoală, susţinerea unor astfel de teste i-a făcut pe cercetători foarte optimişti cu privire la succesul viitor al lui Q, a spus sursa, potrivit reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    Sincer? Cred ca este o fumigena a conducerii companiei. In fata protestului din interior, trebuiau sa il cheme inapoi pe Altman. Si atunci cum sa faca asta? Sa zica "am gresit"? Sa zica "lucratorii sunt mai puternici ca noi si ne-am inmuiat"? Nu. Atunci inventeaza o gogoritza despre pericolul umanitatii, si cum s-au mai gandit ei cateva zile si au trecut de partea umanitatii si l-au chemat inapoi pe Altman, un Superman care sa salveze omenirea....

    Ca bazaconii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb