REUTERS: China şi Germania au convenit că trebuie să existe o soluţie politică la criza din Siria

Adina Lateş
Internaţional / 29 octombrie 2015

Premierul chinez Li Keqiang şi cancelarul german Angela Merkel au convenit joi, la Beijing, că trebuie să existe o soluţie politică la criza din Siria, relatează Reuters.

Li Keqiang a spus că urgenţa găsirii unei soluţii la situaţia din Siria este tot mai mare. "Cel mai important lucru este să se profite de oportunitatea de a implementa o rezolvare politică şi de a iniţia un dialog politic egal, cuprinzător şi deschis", a declarat el presei. China şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de folosirea forţei pentru rezolvarea crizei din Siria, spunând că soluţia politică este singura cale de ieşire din această situaţie.

Premierul chinez a reamintit că mulţi lideri mondiali au făcut sugestii despre cum ar trebui rezolvată această criză. "Sperăm să punem împreună aceste sugestii, iar prin intermediul Organizaţiei Naţiunilor Unite să se avanseze spre găsirea unei rezolvări la chestiunea siriană", a declarat el.

"Avem nevoie de o soluţie diplomatică", a declarat la rândul său Angela Merkel. "Trebuie să găsim una urgent. Cel puţin există semnale privind un format de discuţii care să aducă împreună părţile implicate", a mai precizat ea.

Rusia a început în septembrie o campanie de atacuri aeriene în Siria, care a marcat o escaladare semnificativă a implicării străine în războiul civil din această ţară. Decizia Moscovei a fost criticată de Occident ca o încercare mai degrabă de susţinere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, decât de atacare a grupării jihadiste Statul Islamic, aşa cum este scopul său declarat.

Statele Unite şi aliaţii lor desfăşoară de asemenea atacuri aeriene împotriva Statului Islamic şi susţin grupările de opoziţie care luptă împotriva lui Assad.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb