REUTERS: CITIC este interesat de participaţia deţinută de CEFC în zăcămintele petroliere din Abu Dhabi

A.G.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 24 aprilie 2018

Conglomeratul public chinez CITIC efectuează o analiză de tip due diligence privind participaţia deţinută de CEFC China Energy în zăcămintele petroliere din Abu Dhabi, în condiţiile în care CITIC se pregăteşte, sub îndrumarea Guvernului de la Beijing, să preia activele din domeniul energiei ale CEFC, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, anunţă Agerpres.

CITIC analizează participaţia de 4% deţinută de CEFC Energy în zăcămintele petroliere operate de Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC), pentru care a plătit 900 de milioane de dolari în 2017, susţin sursele.

Un oficial guvernamental chinez a declarat luna aceasta pentru Reuters că autorităţile de la Beijing au abordat CITIC pentru a examina şi posibil pentru a prelua activele din domeniul energiei ale CEFC.

În prezent, CEFC China Energy trece printr-o perioadă dificilă, după ce fondatorul şi preşedintele CEFC, Ye Jianming, este investigat de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni economice. CEFC susţine că aceste informaţii sunt "iresponsabile" şi "nefondate".

Compania încearcă să vândă active pentru a obţine numerar şi pentru a atenua temerile privind dificultăţile sale financiare. Investigaţiile au arătat că CEFC are obligaţiuni pe termen scurt în valoare de aproape şapte miliarde de dolari, scadente în primul semestru din 2018.

CEFC a achiziţionat participaţia în Abu Dhabi ca parte a strategiei de sporire a activelor sale energetice, care a inclus şi achiziţionarea unei participaţii de 14,16% în gigantul rus Rosneft, pentru 9,1 miliarde de dolari. Tranzacţia cu Rosneft este sub semnul întrebării, din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă CEFC.

"CITIC este interesat de activele din Abu Dhabi, le consideră valoroase", susţin sursele.

Reprezentanţii CITIC şi CEFC nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

O altă sursă a precizat că CITIC nu este interesată de participaţia de 35% în zăcămintele energetice din Ciad pe care CEFC le-a achiziţionat în septembrie 2016 de la Chinese Petroleum Corp, pentru aproximativ 110 milioane de dolari.

"Activele din Ciad sunt considerate riscante, cu multe probleme", susţin sursele, fără a da amănunte.

În doar câţiva ani, CEFC s-a transformat dintr-un trader petrolier de nişă din oraşul natal al lui Ye Jianming (provincia chineză Fujian, din sud-estul Chinei) într-un conglomerat cu activităţi în domeniul energiei şi finanţelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb