ZIARUL BURSA

24 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Inflaţia, un fenomen paranormal care scapă înţelegerii?

Inflaţia, un fenomen paranormal care scapă înţelegerii?

Călin RecheaInternaţional / 24 aprilie 2018

Călin Rechea

"Cei care stabilesc dobânzile nu ştiu care este cauza inflaţiei, cum să o măsoare sau cum să o împingă în sus sau în jos", se arăta în deschiderea unui articol recent de la Bloomberg. Subiectul său este "marele mis­ter al inflaţiei", care determină banca centrală americană să "conducă legată la ochi".

După ce a demisionat din conducerea Federal Reserve, Daniel Tarullo a declarat, în cadrul unei conferinţe organizate de Brookings Institution în octombrie 2017, că "nu avem în prezent o teorie a dinamicii inflaţiei care să funcţioneze suficient de bine pentru deciziile din mediul de afaceri sau pentru deciziile de politică monetară".

Profesorul Milton Friedman spunea odată că "inflaţia este întotdeauna şi oriunde un fenomen monetar".

"Siguranţa naţională este pusă în pericol de vânzarea şi cumpărarea terenurilor agricole de către străini"

EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA: "Siguranţa naţională este pusă în pericol de vânzarea şi cumpărarea terenurilor agricole de către străini"

Ramona RaduPolitică / 24 aprilie 2018

Potrivit cifrelor ANCPI, în ţara noastră, 8.820 de terenuri extravilane agricole (11.779 de hectare)sunt deţinute de străini" 

MADR: "În perioada 26 februarie-02 martie 2018, s-au evidenţiat preţuri de vânzare ale terenurilor agricole situate în extravilan, cuprinse între 0,50 lei/mp şi 235,84 lei/mp"

Daniel Buda: "În prezent, jumătate din terenurile agricole ale ţării noastre au ajuns la străini"

Liberalizarea pieţei funciare, de la 1 ianuarie 2014, a dus la concentrarea terenurilor agricole de la noi din ţară în mâinile străinilor, dar şi la o explozie a preţurilor acestor terenuri, ne-a declarat, recent, europarlamentarul Daniel Buda.

Autorităţile australiene vor sancţiuni dure pentru bănci

V.R.Jurnal de criză / 24 aprilie 2018

Autoritatea de supraveghere a sectorului concurenţei din Australia susţine creşterea masivă a sancţiunilor financiare pentru băncile la care sunt des­coperite nereguli, ca urmare a inves­tigaţiei realizate de o comisie susţinută de guvern, cu privire la tacticile de vânzare a celor mai profitabile produse bancare - ipotecile.

ANRE, ANRM şi ACROPO, interpelate cu privire la bugetele de salarii

ANRE, ANRM şi ACROPO, interpelate cu privire la bugetele de salarii

A.A.Companii / 24 aprilie 2018

Deputatul USR Cristina Prună a transmis o serie de interpelări cu privire la bugetul, numărul salariaţilor şi structura organizaţională a celor trei autoriăţi din domeniul energiei - Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

Peste jumătate din managerii zonali ai Loteriei refuză să recepţioneze noile echipamente

UN NOU IMPAS ÎN DERULAREA CONTRACTULUI DE TERMINALE LOTERISTICE Peste jumătate din managerii zonali ai Loteriei refuză să recepţioneze noile echipamente

Ancuţa Stanciu Companii / 24 aprilie 2018

Direcţia Control Financiar de Gestiune le dă dreptate managerilor: "Managerii de zonă nu au competenţa legală să semneze în numele şi pentru CN Loteria Română - în calitate de achizitor, deoarece Loteria Română, ca societate comercială ce funcţionează în baza Legii 31/1990 actualizată, nu poate acorda competenţe managerilor de zonă ale punctelor de lucru judeţene" 

Scandalul provocat de contractul terminalelor loteristice, încheiat anul trecut între Loteria Română şi asocierea S&T România SRL - Safran Identity&Security, în valoare de 8 milioane de euro, pare să nu se mai termine.

Permise gratuite în coadă de... peşte

Permise gratuite în coadă de... peşte

DAN NICOLAIEMiscellanea / 24 aprilie 2018

Răbdarea este principala virtute a pescarului sportiv. Teoretic, practic lucrurile sunt mai nuanţate, mai ales când "înţeparea" unui permis de pes-cuit recreativ se dovedeşte mai anevoioasă decât aceea a unui crap mofturos sau a unei ştiuci agile.

Persecutarea Universităţii

Cătălin AvramescuEditorial / 24 aprilie 2018

Cătălin Avramescu

Din Evul Mediu, este semnul civilizaţiei. Regii, împăraţii şi oraşele-stat întemeiau universităţi. (Sau le sprijineau pe acelea care existau deja). Chiar şi regimurile represive au încurajat unele forme de învăţământ superior. Este imposibil să îţi imaginezi un stat normal fără o universitate de prestigiu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 24 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 24 Aprilie 2018

Macroeconomie / 24 aprilie 2018

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală în martie 2018, până la 1,3%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Angajaţii "Air France" continuă greva

Angajaţii "Air France" continuă greva

A.V.Internaţional / 24 aprilie 2018

25% din zborurile companiei, anulate în a zecea zi de protest al angajaţilor 

Compania aeriană "Air France" a anulat, ieri, 25% din zborurile sale, în condiţiile în care angajaţii au intrat în cea de-a zecea zi de grevă, generată de...

Piaţa IT din România a crescut cu 14-15%, anul trecut

A.G.Companii / 24 aprilie 2018

Piaţa IT din România a urcat în 2017 cu 14-15%, ritmul de creştere fiind similar celor înregistrate în 2014 - 2015, dar este ameninţată de infrastructura defectuoasă, atrage atenţia, luni, Euler Hermes, într-un comunicat.

Graficul este realizat de către INACO

INACO propune acţiuni strategice suport pentru România

M.D.Miscellanea / 24 aprilie 2018

Nivelul de trai al unei naţiuni este cu atât mai ridicat cu cât ponderea resursei umane angajate în ştiinţă şi tehnologie este mai mare; statele membre ale UE nu fac excepţie, conform comunicatului de presă remis către Redacţie de INACO.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo