Disputa legată de revocarea şefei DNA a ajuns la CCR

O.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 aprilie 2018

Disputa legată de revocarea şefei DNA a ajuns la CCR

Duelul de la distanţă dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi preşedintele Klaus Iohannis, cu revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, drept miză, a ajuns la un nou episod.

Tudorel Toader a anunţat că premierul Viorica Dăncilă a semnat sesizarea către Curtea Constituţională privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA: "M-am întâlnit cu doamna premier, i-am prezentat proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, argumentele, conţinutul acelui proiect.

Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi (n.r. ieri), sesizarea ajunge la Curtea Constituţională" . Ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu premierul pentru a stabili forma sesizării la Curtea Constituţională. Înainte de această întâlnire, Tudorel Toader afirma: "Am dat un draft al sesizării pe care o vom modifica preluând şi parte din raportul preşedintelui României. Dacă va fi cazul, vom prelua eventualele noi propuneri, sugestii".

Ministrul Jus­tiţiei a anunţat săptămâna trecută, după ce pre­şedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la această situaţie: "Preşedintele nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale des­făşurate de procurorul şef al DNA".

Klaus Iohannis a comentat decizia de sesizare a Curţii Constituţionale, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte: "Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă".

Tudorel Toader a precizat, din nou, că pe acest subiect nu acţionează în nume personal sau în baza unei nemulţumiri personale. Pe 22 februarie, pentru 20 de "acte şi fapte de netolerat", ministrul Justiţiei a cerut revocarea şefei DNA.

Inspecţia judiciară a început un control tematic la DNA, care va viza primirea, înregistrarea şi circuitul lucrărilor având ca obiect achitările definitive înregistrate în perioada 2016 - semestrul I 2017: "Începând de azi Inspecţia Judiciară efectuează un control tematic la Structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Controlul tematic a fost dispus prin Ordinul inspectorului şef nr. 37/2018, având la bază Hotărârea nr. 686 din 31 octombrie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Raportului Inspecţiei Judiciare nr. 5115/IJ/982/ DIP/2017 privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul acestei direcţii".

Raportul de control urmează să fie trimis Consiliului Superior al Magistraturii în data de 25 mai.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Constitutia este cat se poate de clara:

    Presedintele revoca sefa DNA la recomandarea Ministrului Justitiei cu avizul CSM. Cu alte cuvinte atat Presedintele cat si Ministrul Justitiei trebuie sa fie de acord cu aceasta schimbare. Este anormal ca seful DNA sa poata fi schimbat doar prin decizia unei singure persoane si aceea numita politic. Daca ar fi asa atunci partidul care se afla la putere ar putea comite cate acte de coruptie ar dori pentru ca daca cineva ar incerca sa-i intrebe de ce fura, i-ar schimba prin intermediul obedientilor din guvern. CHIAR ASTA NE DORIM? EU NU.  

    Dacă au fugit 6000000 in bejenie, justiția = 0 !!!

    Tudorel Toader este valetul lui Dragnea

    1. Valetul de pica?. 

    Cum ? Apropo e bine : bărbat pe bărbat vs STAT pe STAT ca la referendum !!!

    .....Bubosul" asta de Toader...chiar nu are de ce sa se ocupe ???

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb