Reuters: Kievul pune restricţii la emiterea paşapoartelor pentru bărbaţii de vârstă militară

T.B.
Internaţional / 25 aprilie

Reuters: Kievul pune restricţii la emiterea paşapoartelor pentru bărbaţii de vârstă militară

Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe, relatează Reuters.

Noile prevederi şi o clarificare ulterioară din partea Ministerului ucrainean de Externe au fost anunţate miercuri, la o zi după ce ministrul de externe Dmitro Kuleba a suspendat până la 18 mai serviciile consulare pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, transmite sursa.

El i-a criticat pe ucrainenii din străinătate pentru că nu servesc în războiul de 26 de luni al ţării sale împotriva Rusiei, conform sursei citate.

Ministerul de Externe a precizat că solicitanţii care vor să obţină un certificat special prin care să declare că doresc să se întoarcă în Ucraina vor putea obţine ajutor la ambasade şi consulate. Serviciile obişnuite, a menţionat acesta, vor fi reluate pe 18 mai, iar cererile primite după 23 aprilie vor fi tratate atunci. Tot atunci va intra în vigoare o nouă lege privind mobilizarea, care are ca scop creşterea numărului de trupe prin stimulente pentru voluntari şi pedepse pentru cei care se sustrag de la recrutare, notează Reuters.

Sute de mii de bărbaţi ucraineni de vârstă militară trăiesc în străinătate, inclusiv aproximativ 860.000 în Uniunea Europeană, iar ţara se confruntă cu un deficit de trupe în campania împotriva armatei mai bine echipate şi mai mari a Rusiei, adaugă sursa.

Ministerul de Externe de la Kiev a precizat că agenţiile private nu se vor mai putea ocupa de cererile de paşapoarte, ci doar misiunile guvernamentale, informează agenţia de presă menţionată.

Noile restricţii nu se aplică cetăţenilor cărora li se permite în prezent, în timp ce legea marţială este în vigoare, să treacă graniţele de stat, inclusiv celor cu dizabilităţi, relatează sursa.

În comentariile sale de marţi privind suspendarea serviciilor consulare, Kuleba a argumentat că este o incompatibilitate între faptul că bărbaţii ce pot fi recrutaţi trăiesc în străinătate şi totuşi doresc să beneficieze de serviciile statului. "Şederea în străinătate nu scuteşte un cetăţean de îndatoririle sale faţă de patrie", a scris el pe X, conform Reuters.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ce ziceam, eram bun de consilier al cneazului Zele :)

    Colcăie litoralul românesc și stațiunile montane, plus Bucureștii, de vajnicii patrioți ucraineni apți combatanți cazați moca. 

    Ăștia sigur vor cere certificatele alea speciale ca să meargă pe front :) 

    Sau mai degrabă certificate de dizabilități ca să le mai dea statul român și pensii speciale :))

    1. Deci, dupa tine, ar fi bine sa mearga la incorporare, nu?

      Să plece acasă. Și să învețe limba aia ucraineană, că vorbesc rusește:)

      Și să organizeze alegeri libere că i-a expirat mandatul lui Zele :) 

      Adica sa plece in Ucraina si sa le dea la cap la rusi! De acord! Asta cu alegerile - legea spune ca atat timp cat e stare de razboi (lege martiala in vigoare) nu se fac alegeri - deci nu e nimeni expirat aici. Asa e in toata lumea si e normal sa lasi conducerea acolo ca sa nu pierzi aiurea vreme, resurse, Doamne fereste razboi, cu schimbari!

      In Rusia cum de s-au desfasurat alegeri ? Inclusiv in provinciile proaspat cucerite.

      Mai mult, nu exista declaratie de razboi intre cele 2 tari. Prin urmare, legea martiala din ukraina este ilegala. 

      Legea martiala e unilaterala, ca si demisia! Nu depinde de vreo declaratie a altui stat! Nu exista lege ilegala :)))

    ...

    nu vor oamenii sa fie carnea de tun a actorasului cel viteaz......din bunker.....foarte frumos!! bravo lor!

    În Ucraina au murit sute de mii de soldați și alte sute de mii au rămas fără mâini și picioare pentru că conducătorii ambelor tabere au dorit supremația mondială. Acei oameni care trăiesc în iadul frontului din Ucraina nu vor mai reveni mintal niciodată.

    Unde sunt printesele, cu egalitatea de gen, a lor?! Transel ectrica, si in general companiile de stat au bani pt. voi. Poate faceti un studiu, cate divorturi a produs razboiul in Ucraina. Pentru ca se aude, multe.

    1. Se "aude multe" la tine in hungaristan! dar aveti urechile cam infundate si auziti doar ce vreti! ia fa un studiu si vezi cate vaduve au ramas in mujicie!

    Hitleriatii, mars inapoi in Ukr, sa fiti sclavii piticului care de abia a invatat limba ucraineana. Si luati-i si pe romanasii care sunt razboinici cu rusii doar din spatele unei tastaruri. Hai, 4 m tuturor cretinilor pro razboi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb