Reuters: Kremlinul acuză NATO că încurajează Ucraina să continue "războiul fără sens" cu Rusia

F.D.
Internaţional / 30 mai

Reuters: Kremlinul acuză NATO că încurajează Ucraina să continue "războiul fără sens" cu Rusia

Kremlinul a declarat joi că Statele Unite, NATO şi unele ţări europene încurajează Ucraina să continue ceea ce el a numit "războiul fără sens" al Kievului cu Rusia şi le-a acuzat de escaladarea tensiunilor în ultimele săptămâni, relatează Reuters.

Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie 2022 în ceea ce a numit o operaţiune militară specială, iar Kievul spune că se apără singur - cu ajutorul armamentului din Occident - într-un efort de a expulza toate forţele ruseşti de pe teritoriul său. Ucraina avertizează, de asemenea, că Rusia face tot ce poate pentru a încerca să submineze moralul şi voinţa de a lupta a ucrainenilor.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat joi unele ţări occidentale de creşterea tensiunilor din ultimele săptămâni, pentru că au permis Ucrainei să folosească arme furnizate împotriva unor ţinte din interiorul Rusiei, lucru cu care Statele Unite nu au fost încă de acord în mod public.

"Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice - Statele Unite în special, alte capitale europene - s-au angajat în ultimele zile şi săptămâni într-o nouă rundă de escaladare", a declarat Peskov reporterilor. "Ele fac acest lucru în mod deliberat. Auzim o mulţime de declaraţii belicoase. Încurajează Ucraina în toate modurile posibile să continue acest război fără sens", a acuzat el. "Toate acestea vor avea, bineînţeles, consecinţe inevitabile şi, în cele din urmă, vor fi foarte dăunătoare pentru interesele acelor ţări care au luat calea escaladării", a ameninţat reprezentantul lui Putin.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Lauda de sine nu miroase-a bine .Rusii vor fasce exact ce va spun inca de la inceput .Rusii aflati in pierdere de viteza fie vor lovi nucear cu rachete de mica putere un pamint devenit al nimanui nelocuit si nelocuibil fie vor simula un accident nuclear la o centrala nucleara aflata in acast perimetru de unde cetatenii au plecat in speranta de a potoli occidentul si de a separa Rusia de Europa printr-o granita devenita radioactiva, 

    1. Oricum e un mare pas inainte practic 1.rusia recunoaste ca este un razboi 2. recunoaste ca e fara sens. Asadar toate prostiile alea cu denazificarea si regimul nazist condus de un evreu au fost doar pretexte pentru a ataca vecinul si ai fura masina de spalat pe pestele de pe mileu

      tactica pământului pârjolit nu este noua la ruși, așa au învins uriașă armata a lui Napoleon...deci cu cât Ucraina are succes cu atât riscul unor atacuri nucleare tactice cresc vertiginos. Vor lovi Kiev, Lvov, Poltava, Kamenytza, etic adică zone mai depărtate de Rusia ca sa nu se iradieze și ei...

      "tactica pământului pârjolit" se aplica atunci cand te afli in defesiva, adica atunci cand "uriașă armata a lui Napoleon" vine peste tine.

      Dar atunci cand invadezi o tara vecina (voi astia putleristi ii ziceti operatiune militara speciala) ce rost are sa parjolesti teritoriul vecin cu cel cucerit?! Si sa mai si zici "adică zone mai depărtate de Rusia ca sa nu se iradieze și ei"?!?

       

      Singurul parjolit va fi putler dc nu se intampla ceva pozitiv curand in Ucraina. marea armata rosie batuta de a n-a armata a lumii.

      sau na egal si aia e penibil 

      Sunteti plictisitori cu atata "putler"...e doar un razboi in stilul celor din secolul 19 sau al celor de dinainte de ww1. Nu toata istoria se reduce la Hitler :)))

      Putler e tratat ca atare, preventiv e făcut de râs tocmai din cauza asemănărilor. :

      Ai remarcat ca Putler deriva din Hitler. Adica Putler e urmasul lui Hitler.

      El e nazist, nu regimul de la Kiev. 

    Am citit si eu declaratiile ucrainienilor care ziceau ca vor sa se predea dar nu intelegeau de ce nu pot…ne-au lamurit rusii, nu pot ca nu ii lasa NATO.

    1. Unde ai citit? In stele? Cum poate NATO sa-i opreasca? NATO nu e in razboi - s-ar termina rapid daca ar fi.

    incurajeaza sa continuie razboiul fara "sens"...

    daca cineva imi fura pamantul si casa... e fara sens conflictul / razboiul perpetuat? 

    s c c r e t 

    1. Dacă au pus ochii pe ele sunt ale lor. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb