Reuters: Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 1 dolar

A.F.
Internaţional / 22 august

Reuters: Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 1 dolar

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 1 dolar pe baril după ce guvernul SUA a revizuit semnificativ în scădere numărul de locuri de muncă adăugate într-o perioadă de 12 luni până în martie 2024, reducând încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,03 USD, sau cu 1,44%, la 76,17 USD, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,12 USD sau cu 1,33%, la 72,1 USD pe baril.

Angajatorii americani au adăugat mult mai puţine locuri de muncă decât au raportat iniţial în cursul anului până în martie, a declarat miercuri Departamentul Muncii.

"Piaţa trece acum de la aşteptările privind o economie mai puternică la o potenţială aterizare grea, motiv pentru care preţurile petrolului sunt reticente să crească", a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Estimarea departamentului pentru creşterea numărului de locuri de muncă pentru perioada aprilie 2023 - martie 2024 a fost redusă cu 818.000.

"Înţepătura cu coada scorpionului care doare mai rău decât orice este că aceste date au contribuit la crearea unei crize de încredere", a declarat Tim Snyder, economist şef la Matador Economics.

Datele revizuite ale locurilor de muncă au compensat sprijinul pentru preţurile petrolului venit din scăderea stocurilor de petrol din SUA.

Stocurile de ţiţei, benzină şi distilate din SUA au scăzut în săptămâna încheiată pe 16 august, a anunţat miercuri Energy Information Administration (EIA). Stocurile de ţiţei au scăzut cu 4,6 milioane de barili, până la 426 de milioane de barili în cursul săptămânii, a spus EIA, în comparaţie cu aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters ,pentru o stagnare de 2,7 milioane de barili.

Între timp, îngrijorările investitorilor au persistat cu privire la perspectiva slăbiciunii economice a

În altă parte, un petrolier sub pavilion grecesc a fost miercuri în derivă în Marea Roşie, după atacuri repetate care au declanşat un incendiu asupra navei şi au făcut ca nava să piardă puterea, a declarat agenţia maritimă britanică. Mai târziu, în cursul zilei, o altă navă a raportat două explozii în apă din apropiere, la aproximativ 105 km sud de Aden, au declarat Operaţiunile de Comerţ Maritim al Regatului Unit (UKMTO) şi Ambrey.

Militanţii Houthi aliniaţi Iranului au lansat o serie de atacuri împotriva transporturilor internaţionale în apropierea Yemenului, din noiembrie anul trecut, în solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel şi Hamas.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Vine recesiunea. Nimeni nu da afara oameni, si creste somajul de bine ce e. Ieri citeam parca chiar in bursa ca GM a dat afara 1000 de oameni. Somajul a crescut de la 3,4 minim pana la 4,3 azi, dar normal e ca un bulgare de zapada, va lua mai multa pe masura ce creste.

    Logic, pt ca somerii nu au bani de cheltuit in economie, adica 1% din forta de munca s-a dus de la cheltuiala, iar cei ce raman, incep sa fie si ei ingrijorati de siguranta zilei de maine, si mai taie un pic din cheltuieli. Rezulta mai putina cerere, mai mult somaj, pana la recesiune si apoi vedem. Face iar fed niste vraji sa porneasca cheltuiala din nou.

    Cat despre petrol, foarte bine ca scade, ca asta e calcaiul lui ahile a lui putin. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb