Reuters: "Preţurile petrolului se stabilizează pe măsură ce perturbările transportului la Marea Roşie se uşurează"

T.B.
Macroeconomie / 28 decembrie 2023

Reuters: "Preţurile petrolului se stabilizează pe măsură ce perturbările transportului la Marea Roşie se uşurează"

Preţurile petrolului s-au stabilizat joi, după o scădere bruscă în sesiunea anterioară, în condiţiile în care îngrijorările legate de întreruperile transportului maritim de-a lungul rutei Mării Roşii au scăzut, chiar dacă tensiunile în Orientul Mijlociu au continuat să crească, transmite reuters.

Contractele futures pe ţiţeiul Brent au crescut cu 2 cenţi, până la 79,75 dolari pe baril până la 0736 GMT, în timp ce futures pe ţiţeiul american WTI se tranzacţionau cu 3 cenţi mai jos, la 74,08 dolari pe baril, potrivit sursei menţionate. Preţurile au scăzut cu aproape 2% miercuri, deoarece marile firme de transport maritim au început să se întoarcă în Marea Roşie, informează sursa citată.

Potrivit reuters, "Preocupările cu privire la transportul maritim în Marea Roşie s-au diminuat, dar grijile continue cu privire la tensiunile din Orientul Mijlociu, în special cu privire la implicarea Iranului în regiune, fac dificilă vânzarea în continuare", a declarat Hiroyuki Kikukawa, preşedintele NS Trading, o unitate a Nissan.

"Este probabil ca piaţa să încerce din nou cu avantajul... poate la începutul anului nou, de asemenea, pe baza aşteptărilor unei redresări a cererii de combustibil datorită relaxării monetare în Statele Unite şi a cererii mai mari de kerosen în timpul iernii în emisfera nordică", a spus el, conform sursei menţionate.

Compania daneză de transport maritim Maersk a declarat că a programat câteva zeci de nave containere să circule prin Canalul Suez şi Marea Roşie în următoarele săptămâni, după ce a oprit temporar aceste rute luna aceasta, după atacurile miliţiei Houthi din Yemen, susţinută de Iran, transmite sursa indicată.

Dar perspectiva unei campanii militare israeliene prelungite în Gaza şi răspândirea conflictului asupra atacurilor asupra navelor din Marea Roşie rămân factorii majori ai sentimentului pieţei, informează sursa precizată.

Datele grupului industrial al Institutului American de Petrol au arătat miercuri că stocurile de ţiţei au crescut cu 1,84 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 22 decembrie, faţă de estimările a şapte analişti intervievaţi de Reuters pentru o scădere de 2,7 milioane de barili, potrivit reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb