Reuters: "SoftBank încasează 7,6 miliarde de dolari din participaţia T-Mobile"

T.B.
Piaţa de Capital / 27 decembrie 2023

Reuters: "SoftBank încasează 7,6 miliarde de dolari din participaţia T-Mobile"

SoftBank Group Corp (9984.T) a declarat că va primi acţiuni la compania de telecomunicaţii T-Mobile US (TMUS.O) în valoare de aproximativ 7,59 miliarde de dolari fără costuri suplimentare, ceea ce duce la creşterea acţiunilor conglomeratului japonez cu 5%, informează reuters.

Conglomeratul lui Masayoshi Son a declarat marţi seara că i-a spus T-Mobile US să-i emită 48,75 milioane de acţiuni în acţiuni comune după ce au fost îndeplinite condiţiile stabilite într-un acord încheiat ca parte a fuziunii dintre compania de telecomunicaţii SoftBank Sprint şi T-Mobile, conform sursei menţionate.

Tranzacţia întăreşte activele listate în portofoliul SoftBank, dublându-şi participaţia T-Mobile din SUA la 7,64% de la 3,75% în prezent, după listarea de succes a designerului de cipuri Arm în septembrie, relatează sursa indicată.

"Acest lucru măreşte proporţia de capitaluri proprii listate, măsurabile în mână în bilanţul (Grupului SoftBank) şi, chiar mai bine, proporţiile de capitaluri proprii marginabile în raport cu datoria", a scris analistul Macquarie Paul Golding într-o notă pentru clienţi, potrivit sursei citate.

Acţiunile SoftBank erau pe drumul spre cel mai mare câştig din mai mult de o lună, precizează reuters. Conglomeratul a crescut doar cu aproximativ 14% până în prezent, în comparaţie cu o creştere de aproape 30% a indicelui de referinţă (.N225), relatează sursa. Grupul tranzacţionează cu o reducere de aproximativ 45,5% din valoarea activelor sale, conform calculelor lui Macquarie, conform sursei menţionate.

Son a fost un investitor de top în startup-uri în stadiu avansat, dar a suferit o serie de inversări, inclusiv falimentul firmei de partajare a birourilor WeWork, care a fost cândva cea mai valoroasă startup din SUA, transmite sursa precizată.

Tranzacţia T-Mobile din SUA creşte rata internă de rentabilitate (IRR) a SoftBank a investiţiei sale în Sprint la 25,5%, menţionează sursa relatată.

Alte aspecte pozitive pentru companie includ creşterea recentă a acţiunilor Arm, care s-a încheiat marţi cu aproximativ 44% peste preţul iniţial al ofertei publice, informează reuters.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb