Statele Unite au sancţionat vineri 12 persoane cu funcţii de conducere superioară la AO Kaspersky Lab, invocând riscurile de securitate cibernetică la o zi după ce administraţia Biden a anunţat planuri de a interzice vânzarea software-ului antivirus al companiei ruse, transmite Reuters.
Sancţiunile au vizat conducerea companiei, inclusiv directorul de dezvoltare a afacerilor, directorul de operaţiuni, directorull juridic, şeful de comunicare corporativă şi alţii.
Departamentul de Trezorerie nu a desemnat sub sancţiuni Kaspersky Lab, compania-mamă sau subsidiarele sau directorul general, Eugene Kaspersky.
"Acţiunea de astăzi împotriva conducerii Kaspersky Lab subliniază angajamentul nostru de a asigura integritatea domeniului nostru cibernetic şi de a ne proteja cetăţenii împotriva ameninţărilor cibernetice rău intenţionate", a declarat subsecretarul pentru Trezorerie, Brian Nelson, într-o declaraţie.
Măsurile arată că administraţia Biden încearcă să elimine orice risc de atacuri cibernetice ruseşti care decurg din software-ul Kaspersky şi continuă să restricţioneze Moscova, deoarece efortul său de război în Ucraina şi-a recăpătat amploarea, iar Statele Unite au rămas fără sancţiuni pe care le pot impune Rusiei, scrie Reuters.
AO Kaspersky este una dintre cele două unităţi ruseşti ale Kaspersky Lab plasate joi pe o listă de restricţii comerciale pentru comerţ pentru că ar fi cooperat cu serviciile secrete militare ruse pentru a sprijini obiectivele de informaţii cibernetice ale Moscovei.
Această mişcare a fost cuplată joi cu o interdicţie fără precedent a vânzărilor, revânzărilor şi actualizărilor de software pentru produsele Kaspersky în Statele Unite, începând cu 29 septembrie.
Autorităţile americane spun că software-ul prezintă riscuri grave, invocând influenţa Rusiei asupra companiei, accesul privilegiat al software-ului la sistemele unui computer, care i-ar putea permite să fure informaţii sensibile de pe computerele americane şi capacitatea sa de a instala malware şi de a reţine actualizările critice.
Desemnarea anunţată vineri interzice companiilor sau cetăţenilor americani să tranzacţioneze sau să efectueze tranzacţii financiare cu directorii sancţionaţi şi îngheaţă activele lor deţinute în Statele Unite, mai transmite Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.06.2024, 12:31)
"riscuri cibernetice"
asa este,
dar ce ne facem cu Windows,facebuc,youtube....
s i alte bunatati americane,
hai sa fim putin mai seriosi