Reuters: Suedia nu va negocia cu Ungaria cererea sa de aderare la NATO

F.D.
Internaţional / 26 ianuarie

Reuters: Suedia nu va negocia cu Ungaria cererea sa de aderare la NATO

Suedia nu va negocia cu Ungaria cererea sa de aderare la NATO, pe care Budapesta nu a ratificat-o până acum, rămânând singurul membru al alianţei care nu a făcut-o, a declarat vineri prim-ministrul suedez Ulf Kristersson, relatează Reuters.

Suedia, împreună cu Finlanda, au solicitat să se alăture alianţei în 2022, după invadarea Ucrainei de către Rusia. Dar aderarea ei a rămas blocată de Turcia şi Ungaria.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a semnat documentele de ratificare joi, lăsând Ungaria acum să fie ultimul obstacol în calea Suediei de a adera la alianţa celor 31 de membri.

Prim-miniştrii suedez şi ungar se vor întâlni săptămâna viitoare la reuniunea Consiliului European la Bruxelles, dar Kristersson a spus că Suedia nu va face noi promisiuni cu privire la NATO.

"Fără cereri legate de aderarea la NATO - asta nu este pe masă", a declarat Kristersson pentru canalul TV4 din Suedia.

Cu toate acestea, el a spus că cele două ţări au multe de discutat, inclusiv cooperarea în cadrul NATO, viitoarea preşedinţie ungară a Consiliului UE, sprijinul pentru Ucraina şi cum să obţină cele mai largi sinergii din partea forţelor aeriene care împărtăşesc acelaşi program de avioane de luptă - JAS Gripen suedeze.

Orban a fost deranjat de criticile suedeze asupra evoluţiilor democratice sub guvernul său. El l-a invitat pe Kristersson la Budapesta pentru negocieri asupra NATO. Dar el a repetat de asemenea miercuri că ţara sa sprijină aderarea suedeză.

Kristersson a spus că nu ştie când Suedia va deveni cel de-al 32-lea membru al NATO, dar că el se aştepta să fie "foarte curând".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ungaria si singuratatea alergatorului (Orban)de cursa lunga. Devenit cel care nu doreste Suedia in NATO si care nu doreste ajutorul dat de catre UE Ucrainei devine pe zi ce trece tot mai uitat de noi toti .Degeaba ne tot spune Orban cit de mult vrea el accesul Rep Moldova in UE stiut fiind ca fara integrarea Ucrainei Moldova nu are nici o sansa .Degeaba asteapta Orban budapesteanul ca Trump sa cistige alegerile in SUA spre a unii pe cei putini la numar din Europa care vor asta .Degeaba incearca Orban de Budapesta sa ii creeze un culoar favorabil lui Simion de la AUR cu ajutorul lui Kelemen ,Orban fost de PNL ,Ciolos de la Reper si Barna de la USR plus Sosoaca si Tomac , tot Ciuca (romanul absolut)va cistiga detasat alegerile Prezidentiale . Congresul PPE din Romania , intrarea integrala in Schengen ce va fi sprijinita total de acest Congres de la Bucuresti , nominalizarea in alegerile Prezidentiale a candidatului Ciuca devenit nu numai „romanul absolut ”dar si „europeanul absolut”totul pus fata in fata cu Opozitia pro Budapesta ce amplifica zi de zi narativul Moscovei ,il vor propulsa drept cistigator pe Generalul (in caz de razboi un general e solutia)Nicolae Ciuca .Orban de Budapesta se inseala daca nu intelege ce il asteapta .

    Aroganta. Suediei, de prost gust diplomatic,

    este ca și ai cere vecinului bani împrumut, spunând ca e cazul sa fie mândru ca are 

    privilegiul sa te împrumute,  

    din păcate în UE asta este "nivelul" politic 

    1. cu politica actuala a ungariei asa trebuie aplicata diplomatia ,dupa ce se vor limpezi apele peste catva timp ,daca da domnu ,ungaria va avea de suferit daca nu schimba intre timp conducerea dar asa se intampla cand un politician sta prea mult la conducere incepe sa faca figuri

      Adica Hungaristanul blocheaza aderarea Suediei la NATO pe motiv ca lui Orban i-a cazut greu la ficat faptul ca suedezii le-au criticat derapajele in domeniul democratiei. Si cand te gandesti cat ne-au santajat pe noi honvezii cu drepturile minoritatilor, cu invatamantul in limba hungara, cu placute bilingve. "Snub" si "ura si la gara", lasati honvezii singuri sa macereze in suc propriu:-)

      ...

      Dar fraților,

      chiar asa de mult va place sa fim slugi, 

      și sa executam tot ce ne dicteaza seriful,

      ca pe vremea blocului sovietic, unde nimeni nu avea voie la o părere independenta, toata lumea trebuia sa accepte, comanzile de la Kremlin 

      nu mai visa

      Ungaria are o mica problema. Avioanele ei de lupta sint suedeze, cu motoare americane. Adica, militar vorbind, are mai mare nevoie de Suedia, decit invers.

      Probabil ca vor trece pe Suhoi. Eventual MiG. Apoi T-90... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb