Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub "conducerea temporară externă" a unei entităţi Gazprom, declarând că această mişcare subliniază nerespectarea de către Moscova a normelor internaţionale, transmite Reuters.
Preşedintele rus Vladimir Putin a plasat filialele ruse ale companiei italiene de echipamente de încălzire a apei Ariston şi ale producătorului german de electrocasnice BSH Hausgeraete sub administrarea JSC Gazprom Household Systems, potrivit unui decret publicat vineri.
Aceste măsuri, care vizează activităţi economice legitime, sunt încă o dovadă a nerespectării de către Rusia a dreptului şi a regulilor internaţionale", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, într-un comunicat.
Acesta a spus că măsurile au confirmat că Rusia, care poartă război Ucrainei, a fost "un actor imprevizibil şi în domeniul economic şi a creat un climat de afaceri care este arbitrar şi ostil faţă de investitorii străini".
"Uniunea Europeană solicită Rusiei să inverseze aceste măsuri şi să caute soluţii acceptabile, cu companiile europene vizate de acestea", se arată în comunicat.
Ariston a declarat sâmbătă că a fost "extrem de surprinsă" de această mişcare şi că evaluează implicaţiile decretului din punct de vedere al guvernanţei şi managerial.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2024, 09:27)
UE critica,
serios ???
si "circul haiducesc" cu activele rusesti e ok ?!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2024, 11:54)
Rușnacia fură, distruge și ucide în Ucraina, activele iau drumul Ucrainei, este compensație. Furatul de la firme italiene și germane este exclusiv opera Rușnaciei.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2024, 14:11)
N-aveau ce sa mai caute firme europene in orcia. Bravo celor care au plecat de la inceput.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2024, 17:51)
Activele rusesti din occident se ridica la 348 miliarde $,
activele occidentului din Rusia la 534 miliarde $,
cred ca e clar cine iese in castig din aceasta "lupta"
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2024, 18:19)
nu toate activele. al;ea-s doar bondurile. dar de exemplu, numai in Romania sunt o gramada de companii russesti. numai bune de luat.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2024, 21:21)
Rușnacia va plăti până la ultimul dolar pentru fiecare hoție și crimă.