Reveal Marketing Research: 67% dintre români sunt îngrijoraţi de preţul energiei electrice

F.D.
Miscellanea / 5 septembrie 2023

Reveal Marketing Research: 67% dintre români sunt îngrijoraţi de preţul energiei electrice

Nivelul de îngrijorare în ceea ce priveşte costurile utilităţilor rămâne extrem de ridicat şi anul acesta, 67% dintre români fiind îngrijoraţi de preţul energiei electrice, iar 64% de costurile cu gazul natural. Aşadar, în contextul creşterilor rapide ale cheltuielilor de întreţinere, acestea reprezintă al treilea cel mai important atribut (80%) atunci când consumatorii apreciază valoarea unei locuinţe, după preţ (86%) şi rezistenţă (81%), arată rezultatele studiului realizat de Reveal Marketing Research.

Potrivit sursei citate, reducerea costurilor energetice este una dintre cele mai importante avantaje ale unei case eficiente energetic, iar dacă ne referim la facturile de utilităţi, din totalul eşantionului, 39% dintre români declară, raportându-se la iarna trecută, că sunt foarte mulţumiţi de valoarea medie a facturii lunare pentru încălzire, cu 8 procente mai mult faţă de evaluarea realizată anul trecut. Se observă un procent semnificativ mai mare în randul respondenţilor a căror locuinţă are ca material principal de zidărie BCA-ul (56%).

Materialele de zidărie pot contribui semnificativ la izolaţia termică şi la eficienţa energetică a clădirilor

Dacă ne referim la menţinerea confortului termic optim în locuinţă, cei mai mulţi dintre români consideră că izolaţia pereţilor (87%), geamurile şi acoperişul (87%) şi materialele de zidărie utilizate la construcţie (84%) sunt elementele care favorizează menţinerea căldurii în locuinţă.

Îndreptându-ne atenţia către materialele de zidărie, observăm că 6 din 10 români consideră în mare şi foarte mare măsură că BCA-ul este un material de zidărie eficient energetic, într-o măsură semnificativ mai mare cei care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construcţie a unei case (69%) şi cei cu vârsta între 25-34 de ani (66%).

Conform specialiştilor, materialele de termoizolare sunt cele care favorizează în cea mai mare măsură menţinerea căldurii iarna şi a răcorii vara (88%), în timp ce materialele de zidările utilizate la construcţie înregistrează un scor de 78%. Mai mult decât atât, 56% dintre aceştia declară că una dintre principalele motivaţii datorită căreia preferă să construiască cu BCA este buna eficienţă energetică a materialului, procent ce înregistrează o creştere semnificativă faţă de anul trecut (49%), arată sursa citată.

Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research: "Aşa cum am observat din studiul nostru, o locuinţă eficientă din punct de vedere energetic o regăsim strâns legată de calitatea construcţiei acesteia. O astfel de locuinţă înseamnă mai mult decât să ai un adăpost deasupra capului, aceasta fiind o investiţie înţeleaptă în confort, economii şi mediu înconjurător, pe termen lung. Desigur, pentru cei mai mulţi dintre români o casă eficientă energetic se traduce direct în facturi de utilităţi mai mici, aceasta fiind o reacţie normală având în vedere nemulţumirea acestora privind creşterea generală a preţurilor din ultimii ani şi impactul puternic al inflaţiei asupra bugetelor şi nivelului lor de trai."

În viziunea românilor casa ideală combină confortul şi funcţionalitatea cu economiile de energie

Românii îşi doresc locuinţe eficiente energetic, casa ideală având ca principale caracteristici durabilitatea (69%) şi eficienţa energetică (67%). Comparativ cu 2022, se remarcă creşterea dorinţei de a locui într-o casă eficientă energetic pe viitor, procentul fiind în creştere cu 13% (vs. 54% în 2022).

Se diferenţiază faptul că bărbaţii consideră în mai mare masură că o casă ideală ar trebui să fie eficientă energetic (72% vs. 60% în cazul femeilor), dar şi cei cu vârste între 35-44 ani (82%). Aşadar, alegerea unei case eficiente energetic devine o prioritate pentru românii care îşi doresc facturi mai mici şi creşterea confortului termic din locuinţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb