Reveal Marketing Research: 84% dintre români cred că inovaţia oferă soluţii pentru problemele de mediu

F.D.
Miscellanea / 3 octombrie 2023

Reveal Marketing Research: 84% dintre români cred că inovaţia oferă soluţii pentru problemele de mediu

Modernizarea devine o faţetă tot mai importantă în asigurarea calităţii vieţii şi protejarea planetei, 84% dintre români fiind de părere că modul în care este gestionată şi utilizată inovaţia şi tehnologia poate influenţa în mod pozitiv protejarea mediului înconjurător, conform rezultatelor studiului Reveal Marketing Research.

Potrivit sursei citate, această percepţie este întâlnită în special în cazul persoanelor cu vârste între 35-44 ani (96%), aceasta fiind şi categoria de vârstă care alege mai des produse şi soluţii "verzi" sau ecologice în viaţa de zi cu zi (14% vs. 11% total eşantion).

Caracterul sustenabil al construcţiilor este esenţial pentru protejarea mediului, reducerea costurilor pe termen lung şi îmbunătăţiea calităţii vieţii umane, iar în viziunea a 37% dintre români, casa ideală este caracterizată de sustenabilitate (vs. 28% în 2022).

Îndrepându-ne atenţia către materialele de zidărie, observăm că atributul de a fi "prietenos cu mediul" devine din ce în ce mai definitoriu pentru această categorie de produse, înregistrând un scor de 58%, procent în creştere cu 7% comparativ cu studiul similar desfăşurat în 2021.

Mai mult decât atât şi nivelul de încredere al românilor în a construi o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie este în creştere comparativ cu anul trecut, ajungând la 72% (vs. 66% în 2022). Această atitudine este regăsită în măsură semnificativ mai mare rândul celor cu vârste între 35-55 ani (83%) şi a celor care şi-au construit sau sunt în proces de construcţie a unei case (84%).

Sustenabilitatea în construcţii capătă multe forme, iar dacă ne referim la motivaţiile pentru alegerea materialului de zidărie folosit în procesul de construcţie, atributele sustenabile sunt asociate într-o mai mare măsură materialului BCA. Aşadar, 56% dintre specialiştii în construcţii declară că preferă să construiască cu acest material datorită caracterului său durabil, în timp ce 26% menţionează caracterul ecologic, iar 21% calitatea acestuia de a contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Marius Luican, CEO al Reveal Marketing Research a declarat: "Spaţiul de locuit are o importanţă crucială în asigurarea calităţii vieţii, acesta având capacitatea de a influenţa aspecte cum ar fi sănătatea, siguranţa, confortul, bunăstarea sau satisfacţia resimţite de către indivizi. Rezultatele studiului reflectă o preocupare semnificativă şi o sensibilizare în creştere a publicului cu privire la problemele ecologice din domeniul construcţiilor, aceştia punând accentul pe importanţa construcţiilor sustenabile. Românii aspiră să locuiască în case sustenabile şi eficiente energetic, care să fie prietenoase cu mediul şi să îi ajute să economisească pe termen lung prin scăderea costurilor de întreţinere".

Problemele ecologice în construcţii reprezintă preocupări majore în contextul actual pentru peste 60% dintre români

Peste 60% dintre români sunt îngrijoraţi în mare măsură de toate problemele din domeniul construcţiilor care influenţează calitatea vieţii, iar performanţa energetică a clădirii (76%) şi eliminarea neadecvată a deşeurilor de construcţie (69%) sunt principalele îngrijorări ale acestora, arată sursa citată.

Dacă ne referim la influenţa procesului de construcţie asupra mediului înconjurător, 79% dintre români consideră că este necesară prioritizarea promovării produselor care ajută mediul înconjurător, în timp ce 78% percep companiile de construcţii ca fiind responsabile de nivelul amprentei de carbon pe care o emană, iar 77% sunt de părere că toate companiile ar trebui să facă publice activităţile prin care dăunează mediului înconjurător (77%).

Focusându-ne atenţia către diferitele tipologii de consumatori, observăm că cei care şi-au construit sau sunt în proces de construcţie a unei case consideră într-o măsură semnificativ mai mare că sustenabilitatea locuinţei este la fel de importantă precum confortul oferit de aceasta (86% vs. 77% total eşantion).

Sustenabilitatea în construcţii ajută la conservarea resurselor naturale şi la crearea unui mediu sănătos şi confortabil pentru locuitori, iar cei mai mulţi dintre specialiştii în construcţii declară că recomandă BCA ca material de zidarie clienţilor care îşi doresc o casă sustenabilă/ ecologică, modernă şi eficientă energetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb