Revine optimismul pe piaţa cuprului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 aprilie 2012

Cotaţia metalului a urcat cu aproape 2%, vineri, la Londra şi New York

Preţul cuprului a urcat cu aproape 2% vineri, la bursele din Londra şi New York, în urma anunţului privind creşterea neaşteptată a încrederii întreprinzătorilor germani în cea mai mare economie europeană. Tot­odată, piaţa acestui metal de bază a fost impulsionată de rezultatele financiare peste aşteptări anunţate de lanţul de restaurante "McDonald's", gigantul producător de software "Microsoft" şi conglomeratul indus­trial "General Electric", care au alimentat optimsmul privind redresarea economiei SUA.

Cotaţia cuprului cu livrare peste trei luni a crescut cu 140 de dolari (1,7%) la London Metal Exchange, încheind ziua de vineri cu 8.190 dolari tona. Astfel, pe piaţa britanică, preţul s-a redresat după nivelul minim al ultimelor trei luni atins la începutul săptămânii trecute - 7.885,25 dolari tona, revenind peste pragul de 8.000 dolari tona.

La Comex New York, preţul cuprului cu livrare în luna mai a câştigat 7,05 cenţi (1,9%), ajungând la 3,7065 dolari livra (o livră = aproximativ 500 de grame).

În opinia analiştilor, dacă ascensiunea preţului va continua, cuprul ar putea fi cotat în curând la 8.350 - 8.400 dolari tona, după care va reveni pe trend descendent.

Specialiştii arată că, în acest moment, preţul cuprului este impulsionat de faptul că, pe termen scurt, adâncirea crizei datoriilor din Europa este evitată, mai ales că, vineri, ţările din G20 s-au angajat, la Washington, să majoreze cu peste 430 de miliarde de dolari resursele financiare ale Fondului Monetar Internaţional.

Totuşi, analiştii sunt de părere că nu trebuie trecute cu vederea riscurile la adresa finanţelor Spaniei, care ar putea afecta dinamica pieţei metalelor de bază.

Stocurile de cupru monitorizate de bursa londoneză au scăzut cu 5.877 tone faţă de sfârşitul lunii martie, ajungând la 262.700 de tone la data de 20 aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb