REVISTA PRESEI 03.01.2019

A.I.
Revista Presei / 3 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 03.01.2019

Adevărul

Preşedintele PPE: Klaus Iohannis, un luptător neobosit pentru stat de drept şi combaterea corupţiei, va conduce excelent preşedinţia Consiliului UE

Publicaţia "Adevărul" relatează că preşedintele Partidului Popularilor Europeni (PPE), Joseph Daul, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis, care este un luptător neobosit pentru stat de drept şi combaterea corupţiei, va conduce excelent preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

"Astăzi România preia preşedinţia UE. Preşedintele Klaus Iohannis este un luptător neobosit pentru stat de drept şi combaterea corupţiei încă de la începutul mandatului său. Va conduce excelent preşedinţia rotativă a UE", a scris liderul PPE pe Twitter.

Cotidianul

Scenariu nou: Iohannis, declarat în incapacitate temporară de a conduce

Publicaţia "Cotidianul" este de părere că bătălia politică se anunţă una la cote maxime la început de an. Preşedintele ţine în continuare Guvernul blocat cu cele două nominalizări de la Dezvoltare şi Transporturi, iar nemulţumirile PSD la adresa lui Klaus Iohannis nu se opresc aici.

În cazul preşedintelui s-a discutat până acum despre varianta suspendării şi despre varianta punerii sub acuzare pentru înaltă trădare, pe care Antena 3 le califică "extrem de riscante".

Astfel că postul TV a prezentat o nouă variantă-bombă: declararea preşedintelui Iohannis în imposibilitatea temporară de exercitare a funcţiei.

Scenariul a fost adus în atenţie de către avocatul Adrian Toni Neacşu, fostul apărător al fostei soţii a lui Liviu Dragnea, şi preluat şi dezbătut miercuri de Antena 3.

"Preşedintele Johannis se află de ceva vreme în grevă prezidenţială nedeclarată.

Bancherul

Banca Transilvania anunţă finalizarea preluării Bancpost

Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Bancii Transilvania (BT) si Ömer Tetik, directorul general al bancii, transmit un mesaj cu prilejul incheierii procesului de preluare a Bancpost, prin intermediul unui comunicat de presa.

"Suntem bucuroşi să anunţăm că Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 şi parcurgerea unui plan ambiţios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni.

Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achiziţiile Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci.

Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel naţional a reţelei de unităţi.

Avem curajul, experienţa şi resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunităţi pe piaţă.

Naţional

Raed mai rupe o "halca" din MAI!

Publicaţia "Naţional" consideră că agitaţie la limita disperării zilele acestea pe "culoarele" care duc la vârful Ministerului de Interne, fiind făcute eforturi "logistice" şi de resurse umane considerabile pentru a se trece prin "furcile caudine" ale semnăturilor şi avizelor necesare o decizie care se încearcă a fi trecută "pe burtă" ca să se trezească apoi toată lumea cu ea deja în vigoare. Dar nu, nu este vorba despre numirea vreunui secretar de stat pe probleme internaţionale sau barem de cel pentru relaţia cu Parlamentul, deşi mai sunt doar câteva zile până când România va prelua Preşedinţia Consiliului Europei şi Carmen Dan se va afla într-o postură cel puţin jenantă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb