REVISTA PRESEI 04.01.2019

T.T.
Revista Presei / 4 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 04.01.2019

Adevărul

Noul şef ANAF a explicat de ce a picat examenul oral la Antifraudă

Publicaţia "Adevărul" scrie că Mihaela Triculescu, economistul numit, ieri, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a explicat de ce a picat, în 2015, proba orală pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă.

"În perioada 2014-2016, am susţinut mai multe sesiuni de recrutare pentru funcţia de inspector Antifraudă. De fiecare dată, la proba scrisă am fost printre primele poziţii, ocupând chiar prima şi a doua poziţie, dar totodată la proba orală mi s-a transmis că nu mă încadram în «profilul» cerut de Direcţia Antifraudă", a spus noul şef al ANAF.

Bancherul

Cererea de credite ipotecare şi pentru consum a scăzut semnificativ

Cererea de credite ipotecare şi pentru consum din partea populaţiei a scăzut semnificativ în trimestrul trei al anului precedent, conform unui sondaj realizat de Banca Naţională a României (BNR), notează publicaţia "Bancherul".

În sondajul BNR se arată că "cererea de credite a scăzut semnificativ în T3 2018, atât pentru împrumuturile ipotecare, cât şi pentru finanţările destinate consumului. Pentru trimestrul următor, băncile autohtone anticipează o evoluţie constantă a cererii pentru cele două segmente de împrumuturi acordate populaţiei.

Totodată, în T3 2018 numărul solicitărilor respinse de către bănci s-a diminuat cu o amplitudine moderată faţă de trimestrul anterior în cazul ambelor categorii principale de credite acordate populaţiei.

Cotidianul

Un autocrat apărat de "Le Monde"

Publicaţia "Cotidianul" informează că, la finele anului 2018, ziarul "Le Monde" a sărit în apărarea tot mai contestatului procuror general al ţării noastre, Augustin Lazăr, împotriva căruia a fost declanşată procedura de revocare de către ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Cotidianul francez îl victimizează pe procurorul general Lazăr, fiind acuzată actuala guvernare de "presiune autocratică" asupra sa şi a procurorilor din subordine.

Lazăr se plânge de o tentativă de disciplinare a justiţiei pentru a reveni la situaţia din anii '90, atunci când nu era decât o justiţie de faţadă pentru persoanele de rang înalt, subliniază "Cotidianul".

Naţional

Persoană lovită de metrou în Piaţa Romană

Publicaţia "Naţional" informează că încă un incident grav s-a produs la metroul bucureştean, la începutul acestui an, după ce în cursul zilei precedente un tânăr a fost dus la spital de salvatori, după ce a ajuns în calea unei garnituri care circulă la staţia Costin Georgian.

De această dată o persoană a fost lovită de metrou, ieri după-amiază, în subteran, la câteva zeci de metri de staţia de la Piaţă Română, aflată pe Magistrala 2 şi una dintre cele mai aglomerate staţii din Capitală.

În ciuda eforturilor salvatorilor de la ISU, care au intervenit în zona cu mai multe cadre, victima nu a supravieţuit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce glume spune seful ANAF? Acum s-a incadrat direct pe functia cea mai mare? Din senin?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb