REVISTA PRESEI 06.12.2018

I.T.
Revista Presei / 6 decembrie 2018

REVISTA PRESEI 06.12.2018

Adevărul

Sondaj IMAS: PSD s-a prăbuşit. PNL, sub 25%

Publicaţia "Adevărul" scrie că partidul condus cu mână de fier de Liviu Dragnea a coborât sub pragul de 25%, după cum arată sondajul IMAS pe luna noiembrie. PNL e într-o uşoară creştere (23%), în timp ce USR are aproape 15%. Partidul lui Dacian Cioloş este puţin peste 8%. Aşadar, o alianţă între USR şi RO+ ar trimite cele două partide în ceafa PNL. Formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu atinge aproape 12%.

Bancherul

Ritmul de creştere a numărului de credite acordate de bănci persoanelor fizice, în scădere pentru a cincea luna consecutiv

Publicaţia "Bancherul" notează că ritmul de creştere a numărului de credite acordate de bănci persoanelor fizice este în scădere pentru a cincea luna consecutiv, ceea ce poate reprezenta un indicator al temperarii creditării, impulsionată de o euforie a consumului, stimulat în ultimii ani prin măsuri fiscale de creştere a salariilor şi pensiilor.

Astfel, în luna octombrie, numărul de credite acordate de bănci persoanelor fizice, cu valori mai mari de 20.000 de lei fiecare, conform datelor din Centrală Riscului de Credit (CRC) de la BNR, a crescut cu 12.486 de credite, atingând un număr total de 2.014.673 de credite.

Ritmul de creştere a creditelor din octombrie este sub cel înregistrat în precedentele şapte luni, vârful atingandu-se în luna mai, când numărul creditelor a avansat cu 31.446 de împrumuturi.

Numărul de credite acordate de bănci în octombrie rămâne însă peste nivelul înregistrat în aceeaşi luna a anului trecut, când au fost doar 9.526 de împrumuturi, dar se află sub nivelul din luna august 2017, când numărul împrumuturilor a crescut cu 25.753.

Totuşi, numărul creditelor acordate de bănci populaţiei în acest an este mai mare cu aproape 16.000 de împrumuturi (9,6%) faţă de anul precedent.

Cotidianul

Cum subminează Germania autoritatea CE

Publicaţia "Cotidianul" este de părere că în 2017, atunci când Emmanuel Macron câştiga preşedinţia Franţei în faţa naţionalistei Marine Le Pen, cancelara Angela Maerkel părea să fie eternă la Berlin. Analiştii vedeau în noul cuplu Macron-Merkel noii zori ai Europei. Tânărul preşedinte francez a militat în campania electorală ca nimeni înaintea sa pentru Europa unită, pentru reformarea UE, a zonei euro, pentru un buget al zonei euro, pentru un ministru de Finanţe al zonei euro, pentru un început de federalizare a UE.

După nici doi ani, din planurile lui Macron şi ale tandemului franco-german pentru UE, nu a mai rămas "aproape nimic", scrie publicaţia Politico. Preşedintele Frantei s-a prăbuşit în sondaje după o vară în care a fost la un pas să nu reuşească o remaniere guvernamentală şi o toamnă în care protestele l-au aruncat la cea mai mică cotă a popularităţii şi l-au obligat să renunţe la o reformă aparent modestă (taxa pe carburnaţi pentru combaerea încălziii globale), pentru a nu mai vorbi de reformele economice mult mai usturătoare.

În Germania, Angela Merkel a fost contestată de către aliaţii istorici creştin-sociali din Bavaria, a fost la un pas să nu poată forma o alianţă de guvernare şi apoi şi-a anunţat retragerea din fruntea Uniunii Creştin-Democrate.

Naţional

"Romania educata", vrajeala lui Iohannis în campanie

Publicaţia "Naţional" consideră că Iohannis, ilustru conducător de PNL şi de ţară, strălucită personalitate a lumii politice care vrea să ne convingă că la Bruxelles e raiul, înflăcărat luptător pentru emanciparea statului de drept pe persoană fizică, independenţa justiţiei la SMA Taică Lazăr şi prosperitatea naţiunii române, va aduc un cald şi vibrant omagiu, expresia sentimentelor mele de aleasă stimă, neţărmurită dragoste şi fierbinte recunoştinţă cu ocazia lansării proiectului "România educată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb