REVISTA PRESEI 11.03.2019

T.T.
Revista Presei / 11 martie 2019

REVISTA PRESEI 11.03.2019

Adevărul

Dragnea, primit cu huiduieli la Călăraşi: "Este încă ţara mea, nu e ţara lui Dragnea"

Publicaţia "Adevărul" scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, ieri, la Călăraşi, acolo unde vor avea loc alegeri pentru conducerea organizaţiei judeţene. La intrarea în sala de spectacole a Consiliului Judeţean, pe platoul din faţa Prefecturii, Liviu Dragnea a fost aşteptat de două grupuri separate: membri şi simpatizanţi PSD, cu care s-a salutat şi a dat mâna, dar şi mai mulţi protestatari, care l-au huiduit şi i-au adresat scandări triviale.

Aceştia au fost opriţi de jandarmi şi nu s-au putut apropia de liderul PSD. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost aşteptat la Călăraşi în acelaşi mod în care a fost primit şi la Slobozia cu o zi înainte. Câteva zeci de persoane au venit pentru a-l huidui şi a-i reproşa modul în care merge ţara sub conducerea partidului său.

Bancherul

BNR a trimis Guvernului studiul de impact al taxei bancare, cu patru scenarii: creditarea şi PIB-ul scad, dobânzile şi cursul cresc, ratingul de ţară este în pericol de a cădea în categoria junk

Publicaţia "Bancherul" susţine că Banca Naţională a României (BNR) a trimis Guvernului un studiu de impact al taxei de 1,2% pe activele băncilor, cu patru scenarii, în care arată efectele acesteia asupra profitului şi capitalizării băncilor, precum şi asupra creditării şi creşterii economice.

Conform concluziilor studiului, dacă taxa se aplică în forma propusă, aceasta va avea un impact negativ serios asupra sectorului bancar şi economiei în general.

Cotidianul

Treizeci de şefi de tribunale, APEL incendiar către CSM

Publicaţia "Bancherul" informează că treizeci de preşedinţi şi vicepreşedinţi de tribunale din România se delimitează, într-un apel adresat CSM, de protestul magistraţilor, precizând că "îndemnul la forme radicale de protest, suspendarea activităţii fireşti a instanţelor, instigarea la mişcări de stradă, dezinformările constante, rostogolirea intenţionată a unor neadevăruri nu au niciun fel de legătură cu activitatea şi statutul de judecător".

Aceştia cer Secţiei pentru judecători a CSM să restabilească de urgenţă cadrul şi limitele în care judecătorii se pot manifesta.

Naţional

Carmen Dan, în genunchi la Curtea de Apel!

Cătălin Tache, de la Publicaţia "Naţional", notează: "Pe 8 martie seara, după ce a dat drumul la toate subalternele din minister şi s-a sigurat că toată lumea inclusiv pe linie de partid a plecat pe fentă cu petrecerea femeilor pesediste, Carmen Dan a întrunit o întâlnire de taină cu chestorul Valentin Melnic, la care a fost convocat "de îndată" şi şeful Direcţiei Generale de Protecţie Internă, proaspătul chestor Mihai Cristian Mărculescu. Iar disperarea a fost atât de mare încât, în lipsa oarecum surprinzătoare a noului favorit Rareş Văduva s-a ajuns să li se ceară sprijinul necondiţionat tocmai urecheatilor de la Doi s' un sfert pentru a i se salva cu orice preţ pielea chestorului Melnic, după dezvăluirea din Naţional privind dosarele în care este implicat atât acesta, cât şi soţia să, comisarul şef Emilia Melnic."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb