REVISTA PRESEI 12.06.2018

Raluca Găină
Revista Presei / 12 iunie 2018

REVISTA PRESEI 12.06.2018

ADEVARUL

Cine este psihologul de 65 de ani care a schimbat-o total pe Simona Halep. Darren Cahill a dezvăluit totul

Cahill a ţinut să remarce, într-un interviu pentru presa britanică, munca intensa pe care Simona o face cu un psiholog sportiv de mare renume, Alexis Castorri, cea care a stat si in spatele succeselor lui Andy Murray in tenisul masculin. Dezvaluirea a fost facută de Cahill înThe Guardian, citat de ziere.com, australianul punctand ca munca lui Castorri a fost decisiva pentru Halep, mai ales dupa esecul usturator cu Ostapenko din finala de anul trecut de la Roland Garros.

Alexis este o prezenţă discretă în viaţa publică, dar o psiholoagă extrem de apreciată în lumea sportului.

BANCHERUL

Atentie la creditele din magazine! Dobanzile ajung la 50% iar legea protectiei consumatorilor este mai putin favorabila!

Daca vreti sa va cumparati un telefon, un laptop, o mobila sau alt produs dintr-un magazin, pe baza unui credit oferit pe loc, trebuie sa fiti foarte atenti atat la costurile ridicate ale respectivului imprumut, furnizat de regula prin intermediul unor IFN-uri (Cetelem, BRD Finance, TBI Credit, Unicredit Consumer Finance), precum si la drepturile conferite de legea protectiei consumatorilor, mai putin favorabile decat in cazul unui credit bancar.

Astfel, dobanzile la imprumuturile din magazine sunt chiar si de patru/cinci ori mai mari decat un credit bancar obisnuit.

De exemplu, la Flanco, creditele prin Cetelem au o Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care exprima costul total, atat dobanda cat si comisioanele, de aproape 40% pe an (38,36%), iar la BRD Finance, dobanda la creditul online se apropie de 50% (49,43%), de 4,5 ori mai ridicata decat creditele de nevoi personale ale bancilor, care practica dobanzi in jurul a 11%.

DAE la creditele noi in lei pentru consum acordate de banci a crescut cu doar o jumatate de punct pe parcursul ultimului an: de la 10,31% in aprilie 2017 la 10,98% in aprilie 2018.

IFN-urile incearca sa-si mascheze dobanzile ridicate, prezentand pe calculatoarele de credite doar rata lunara, nu si restul costurilor, cum prevede legea.

COTIDIANUL

Simply the best! Si-mo-na!

Regina tenisului mondial este românca Simona Halep! În cinstea ei, românii au organizat cel mai frumos miting al ultimilor trei decenii, 20.000 de oameni, fără să fie plătiţi de Soros, fără să fie aduşi cu autobuzele din toată ţara. Pur şi simplu, au venit pentru ca Simona Halep să simtă dragostea tuturor faţă de ea, fata aceasta plecată din Constanţa pe drumul extrem de greu al performanţei pentru ca astăzi să devină cea mai mare tenismenă a lumii, "Number One", cum este prezentată de luni de zile pe toate marile arene ale lumii!

CURENTUL

Pagina de Facebook a Gabrielei Firea a fost închisă după ce aceasta i-a acuzat prosteşte pe cei care au huiduit-o că au fost plătiţi

"Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, spune o vorba veche din popor! In mai putin de 24 de ore, Primaria Capitalei a organizat un eveniment de tinuta, pe Arena Nationala, in cadrul caruia marea noastra campioana Simona Halep sa poata prezenta fanilor trofeul. A fost o mobilizare uriasa! S-a lucrat frenetic minut de minut. De dimineata, insa, aparatul sorosist de propaganda, prin organele sale tributare de presa, a demarat actiunea : compromiterea evenimentului. Cu tot felul de stiri false si comentarii rautacioase. Nu a contat ca umbresc momentul unic pentru Simona Halep. Nu a contat ca, seara, martori au fost si copii, la un festival al urii si dezbinarii. Cand am declarat-o Cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti, multi au strambat din nas. Si au comentat negativ. Acum, daca nu o primeam asa cum merita, ar fi spus ca sunt aroganta si ca nu imi fac datoria de primar general. In toate capitalele civilizate ale lumii, marii campioni sunt intampinati cu entuziasm de cetateni si sunt recompensati prin intermediul autoritatilor de la acel moment : ministru, primar, presedinte de federatie etc. Nu exista o alta cale civilizata prin care sa ne aratam respectul fata de valorile noastre. Repet, daca nu organizam nimic si nu ofeream Cheia Orasului intr-un cadru festiv, aveam sa fiu certata ca sunt nepasatoare. Daca mi-am facut datoria de roman si primar, nici asa nu a fost bine... pentru unii. Echipe de cetateni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenti, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep. De dragul ei si din respect pentru performanta sa uriasa, puteau lasa o jumatate de ora ura la poarta Arenei Nationale. Acolo este despre sport, respect, valori, performanta. Nu despre cati bani primim de la ONG-uri dubioase, pentru a transforma Bucurestiul intr-un oras sub asediu. Slava Domnului ca cei mai multi sunt oameni civilizati, democrati, cu respectul fiecaruia de a avea dreptul sa nu fie de acord cu celalalt. In rest, si maine este o zi! Si maine e o zi de munca! Si maine ne vom bucura ca apare soarele, ca suntem sanatosi, ca putem avea credinta si ca putem ierta. Ai castigat, continua! Ai pierdut, continua!", scrie Gabriela Firea pe Facebook pagină care a fost apoi închisă.

CURIERUL NATIONAL

Simona Halep: Trofeul de la Roland Garros este şi al meu, şi al Românei

Simona Halep a ajuns luni după amiază în România cu trofeul de la Roland Garros. Halep s-a întors în ţară cu o replică în miniatură a trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen. În conferinţa de presă susţinută la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, sportiva a declarat că titlul pe care l-a primit este şi al ei, şi al României şi a precizat că acum dorinţa de a câştiga şi alte trofee de acest fel este şi mai mare.

"Este un trofeu deosebit, nu este el prea mare, dar înseamnă foarte mult. Mulţi oameni din tenis au fost alături de mine. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă la această performanţă, familiei mele, tuturor fanilor, care sunt foarte importanţi. Am avut o atmosferă deosebită în finală, cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulţi suporteri la toate meciurile.

Sunt bucuroasă că am reuşit acest rezultat şi că m-am întors cu bine acasă. Acest trofeu este şi al meu, şi al Românei. Aici am crescut, aici m-am antrenat mereu şi aici am ajuns campionă la Roland Garros", a declarat Halep.

JURNALUL NATIONAL

Comisia de la Veneţia - arbitru al confruntărilor de pe scena politică românească

Comisia de la Veneţia a emis două documente esenţiale privind funcţionarea sistemului judiciar: unul se referă fără echivoc la independenţa judecătorilor - CDL-AD (2010) 004, iar altul, evitând termenul "independenţă", se referă la organele de urmărire penală: CDL-AD (2010) 040 adoptat în sesiunea plenară din 12-13 martie 2010.

O contribuţie importantă la elaborarea raportului l-au avut domnul James Hamilton, fost procuror general al Irlandei şi fost preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor, şi doamna Hanna Suchocka, fost ministru al Justiţiei în Polonia.

Amintim că cei doi, în anul 2014, la invitaţia Asociaţiei Procurorilor din România, condusă atunci de Constantin Sima, l-au însoţit pe secretarul general al Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert, la Bucureşti, pentru a participa la o masă rotundă cu reprezentanţii Parlamentului României şi cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor pe tema independenţei justiţiei şi poziţiei constituţionale a procurorilor. În decembrie 2016, Fundaţia Română pentru Democraţie prin Drept şi Asociaţia Procurorilor din România au obţinut acordul Comisiei de la Veneţia pentru a participa la Bucureşti la o conferinţă privind statutul procurorilor, organizată de Ministerul Public. Conferinţa nu a mai avut loc, întrucât procurorul general Augustin Lazăr a declarat că nu doreşte să deschidă Cutia Pandorei.

NATIONAL

Ponta, agent chinez

Scenariul prin care bruxellezii si ultimii adepti fanatici ai statului paralel spera sa le reuseasca un nou experiment de daramare a unei Puteri politice legitime prin profitarea de o "mare emotie nationala" are, totusi, o hiba majora. Pentru ca "Guvernul Colectiv" s-a putut instala la Palatul Victoria strict pentru ca fostul premier Victor Ponta a spalat putina "la ordin", fara a da nicio explicatie nimănui si mintindu-l in fata pană si pe nasul Gabriel Oprea, pana in ultima clipa. Iar misterul "defectarii" lui Ponta, care a lasat cu buzele umflate o majoritate parlamentara mai ceva ca pe vremurile FSN-ului incepe sa fie risipit in ultimele zile de ridicarea valului de pe operatiunea de santajare a fostului premier, declansata de nimeni altul decat generalul Florian Coldea!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dacă era deschisă - Forever - nu eram AICI ..!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb