REVISTA PRESEI 12.09.2018

F.B.
Revista Presei / 12 septembrie 2018

REVISTA PRESEI 12.09.2018

Adevărul

Culise. Dragnea vrea să-l tragă pe linie moartă pe Maior. Care e planul

Radu Eremia, jurnalist al ziarului Adevărul, scrie că Parlamentul, dominat de majoritatea PSD-ALDE, va propune Ministerului de Externe să demareze procedura de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior, au declarat surse politice. Motivul? Dragnea şi Tăriceanu suspectează că Maior şi Ponta uneltesc pentru a desface majoritatea parlamentară. Decizia finală îi va aparţine preşedintelui Iohannis.

Publicaţia mai arată arată că astăzi, Comisia de politică externă a Senatului îl va audia pe ambasadorul României în SUA, George Maior. Iar aceasta, oficial, "pentru a da o serie de explicaţii cu privire la activitatea sa de ambasador, cu declaraţiile publice pe care le-a făcut în ultima vreme, care au stârnit, nu vă ascund, o serie de întrebări şi, probabil, mai mult de atât, anumite îngrijorări şi nemulţumiri. Ele pot să afecteze în mod serios relaţia în Parteneriatul Strategic", a anunţat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, dar şi membru în Comisia de politică externă. Potrivit unor surse politice, deciza audierii lui Maior a fost strict o înţelegere între Dragnea şi Tăriceanu. Acest lucru este indicat de faptul că alţi membri ai Comisiei de politică externă nu ştiu care sunt motivele audierii. "Eu nu am fost informat de motivele chemării. Totuşi, nu văd audierea unui oficial fie din administraţie sau diplomaţie ca pe o sancţiune. E rolul Parlamentului să-i cheme" a declarat senatorul PSD Mihnea Costoiu. Senatorul PNL Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Comisiei de politică externă, a completat: "Nu este niciun motiv special scris în cererea pentru Maior".

După ce Rudolph Giuliani, unul dintre avocaţii lui Trump, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Iohannis în care a criticat activitatea DNA, George Maior a catalogat textul drept "lobby" făcut pentru persoane din România cu "probleme penale". Ulterior, însuşi Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru scrisoarea critică la adresa procurorilor.

Bancherul

BCR pierde clienţi fideli de zeci de ani, după ce le-a blocat conturile fără să-i anunţe

Publicaţia Bancherul arată cum mai mulţi clienţi ai BCR spun că vor schimba banca, invocând problemele recente privind actualizarea datelor personale, când banca le-a blocat conturile fără să-i anunţe în prealabil, dar şi din cauza birocraţiei excesive, a modului greoi de comunicare şi a comisioanelor mari în comparaţie cu alte bănci.

"Mi-a fost blocat cardul şi nu am mai putut face plăţi. Am aflat asta la benzinărie, după ce am făcut plinul. Nu mi se pare corect ca BCR să procedeze astfel, motiv pentru care voi trece la altă bancă. Oricum, din câte am văzut, sunt bănci cu comisioane mult mai mici decât la BCR", ni s-a plâns recent un client al BCR de peste 20 de ani, la Reclamaţiibanci.ro.

"Băncile abuzează în continuare. Deşi sunt un prestator de servicii, în loc să servească, au acel comportament teribil de non-business, forcing, tipic unui serviciu IMPUS şi nu cu adevărat concurenţial", comentează un cititor pe site-ul Bancherul.ro.

Conform ziarului Bancherul, Răspunsul BCR a fost următorul: "Toţi clienţii noştri au fost informaţi atât letric, cât şi prin SMS, cu privire la procesul de actualizare a datelor. Aceasta este o iniţiativă legală ce se aplică la nivel naţional în domeniul bancar şi trebuie să respectăm reglementările în vigoare. Mulţumim pentru înţelegere!"

Însă clientul a răspuns că nu a fost deloc informat şi nici nu a primit vreun telefon de avertisment înainte de blocarea conturilor, după cum a păţit şi clientul BCR menţionat mai sus: "Nu am primit niciun SMS şi nicio scrisoare. Verificaţi dacă au fost trimise".

Plângerile din partea clienţilor au fost numeroase, existând şi multe izbucniri de furie. Dureros pentru bancă şi clienţi depotrivă este faptul că această decizie surprinzătoare de blocare a conturilor a fost luată împotriva unor clienţi cu o vechime de zeci de ani în relaţia cu banca!

În concluzie, numeroase dintre comentariile de nemulţumire ale clienţilor au fost însoţite de afirmăţia că vor recurge la "divorţ" de BCR, o situaţie deloc favorabilă băncii.

Cotidianul

Taica protocoalelor: patru minciuni gogonate ale "sfântului" Lazăr

Valer Marian, redactor al ziarului Cotidianul, scrie despre Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), că "a fost prins recent cu cel puţin patru minciuni gogonate referitor la cele două protocoale încheiate de Parchetul General cu SRI în decembrie 2016 ". Se pare că prima dintre aceste minciuni a fost spusă în ianuarie 2017, la prima şedinţă a noului CSM, când Augustin Lazăr a comunicat că nu ar fi comunicat niciun protocol cu SRI. Cotidianul însă arată clar că "la data respectivă nici nu se uscase bine cerneala de pe cele două protocoale încheiate de PICCJ cu SRI cu doar o lună înainte, protocoale semnate de procurorul general Augustin Lazăr şi de directorul Eduard Helwig". O a doua minciună ar fi venit în luna aprilie a acestui an, când a când a transmis Ministerului Justiţiei o listă cu opt protocoale de colaborare instituţională încheiate de PICCJ începând din anul 2005, în care a fost menţionat doar un singur protocol încheiat în decembrie 2016, deşi atunci au fost încheiate două protocoale, cu numere de înregistrare diferite şi cu conţinut diferit, unul clasificat şi unul neclasificat.

A treia minciună spusă de Augustin Lazăr "a constat în afirmaţia că protocolul secret încheiat în 2016 a fost denunţat şi nu se mai aplică din martie 2017, care a fost contrazisă de el însuşi în adresa oficială transmisă Ministerului Justiţiei în aprilie 2018, în care s-a consemnat că protocolul clasificat încheiat în decembrie 2016 este în vigoare".

Minciuna cu numărul patru ar fi aceea în care Lazăr a afirmat că "încheierea protocoalelor din decembrie 2016 a fost o obligaţie impusă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.6/14.03.2016, adoptată de Guvernul Cioloş, la propunerea ministrului de justiţie Raluca Prună. Ori, dacă a fost o obligaţie impusă, cum se explică că Parchetul General a funcţionat nouă luni fără protocoale şi că acestea au fost abrogate la scurt timp după ce au fost semnate, deşi OUG nr.6/2016 nu a fost abrogată? În realitate, protocoalele în discuţie au fost încheiate de Lazăr şi Helwig cu trei zile înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, când era previzibilă victoria categorică a PSD, cei doi semnatari urmărind să se asigure astfel pentru eventualitatea în care un guvern constituit şi condus de PSD ar fi abrogat ordonanţa susmenţionată", mai arată Valeri Marian pentru Cotidianul.

Dincolo de vina morală pentru aceste chestiuni, Cotidianul scrie că este gravă ascunderea faţă de Ministrul Justiţiei a încheierii celor două protocoale cu SRI din decembrie 2016, fiind motiv suficient pentru revocarea din funcţie.

Curierul Naţional

Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti a primit o delegaţie de oameni de afaceri turci

Curierul Naţional informează că Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a primit la sediul Camerei bucureştene o delegaţie de oameni de afaceri turci, alcătuită din 11 firme din domeniul industriei chimice şi cosmetice, condusă de dl. Ilker Duran, director al firmei ILKOM, membru al Consiliului de Conducere al Camerei de Comerţ din Bursa (BTSO).

Preşedintele Camerei bucureştene a exprimat interesul privind dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Republica Turcia, o dovadă în acest sens fiind cele şase acorduri de cooperare încheiate de CCIB cu organizaţii similare din această ţară, dar şi buna colaborare cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România. În acest context, Preşedintele Dimitriu, a subliniat deschiderea pentru semnarea unor astfel de documente cu BTSO, precum şi pentru organizarea unei misiuni economice în Turcia, acesta fiind un bun prilej pentru a cunoaşte noi posibili parteneri.

Totodată, potrivit lui Ilker Duran, există interes pentru colaborarea cu parteneri români, în acest domeniu şi nu numai. În acest context, oaspetele turc a adresat conducerii CCIB invitaţia de a vizita, cu o misiune economică, oraşul Bursa. Relaţiile economice dintre cele două state sunt la un nivel bun. După volumul schimburilor comerciale, Turcia ocupă locul 6 (după Germania, Italia, Franţa, Ungaria si Polonia) fiind principalul partener al României din afara UE. Tendinţa de majorare a schimburilor comerciale româno-turce s-a menţinut şi în prima jumătate a anului 2018, în care volumul total s-a majorat, comparativ cu perioada similară din 2017, cu 27,6%, din care exportul cu 19,3% ajungând la 1.375 milioane USD, iar importul cu 33,8% (2.084,5 milioane USD).

Jurnalul Naţional

Nu mai promiteţi proiecte noi. Vă faceţi de râs! Terminaţi-le măcar pe cele vechi!

Radu Tudor, redactor al publicaţiei Jurnalul Naţional, scrie despre guvernul PSD-ALDE că este "corigent la capitolul investiţii, mai ales în zona de infrastructură", şi că încearcă să compenseze acest "handicap grav" în ochii opiniei publice.

Astfel, redactorul arată că recent au fost anunţate proiectele de PPP (parteneriat public-privat). Adică mari investiţii făcute de firme private, care mai apoi din taxe îşi recuperează investiţia. Totul bun şi frumos, pe model occidental. Problema este "că multe dintre proiectele anunţate sunt de ani de zile menţionate, promise, nerealizate. Deşi avem absolut tot ce ne trebuie ca ţară să le realizăm". Ne lipsesc însă persoane competente.

Pe lângă halucinaţii de genul "o nouă staţiune turistică în Munţii Făgăraş", lista PPP include şi următoarea promisiune - construirea aeroportului Bucureşti Sud: "Supraaglomerarea Aeroportului Henri Coandă - Otopeni impune construirea unui nou aeroport, în zona de sud a Bucureştiului, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri. Aeroportul din zona de sud a Bucureştiului va putea deveni un punct de tranzit în deplasările pasagerilor către regiunile Asia - Pacific, cât şi Europa - America. Dimensiunea Aeroportului Bucureşti Sud va trebui proiectată pentru un trafic de aproximativ 30 de milioane de pasageri, pe o suprafaţă desfăşurată de maximum 600 ha şi să fie dotat cu cel puţin două terminale. În măsura în care se vor identifica asemenea suprafeţe la autorităţile locale, acestea pot participa la constituirea societăţii de proiect. Accesul la acest aeroport se va face şi pe noua autostradă Bucureşti-Alexandria-Craiova şi pe centura Bucureştiului, care este prevăzută să treacă în apropiere, cât şi pe noua magistrală de metrou Bragadiru-Piaţa Unirii". Ar fi de râs, dar în realitate e de plâns, scrie Jurnalul Naţional.

Ziarul Naţional

Crin Antonescu: "Hâjoana" Ponta-Dragnea, "o penibilă răfuială de mahala"

Ziarul Naţional scrie că după o lungă perioadă în care nu a mai fost zărit sau auzit pe scenă politică autohtonă, de pe care s-a retras, fostul lider PNL - care a condus, alături de Victor Ponta, Uniunea Social Liberală - a catalogat în termeni categorici săgeţile pe care şi le aruncă actualul şi fostul lider PSD.

Întrebat dacă ştie ce înseamnă "statul paralel" invocat de Dragnea de ceva vreme, fostul lider PNL a admis că e o tema serioasă de discuţie, spre deosebire de contrele dintre actualul şef PSD şi fostul premier. "Asta este o discuţie serioasă -fără poze - cu alte argumente (...) e o discuţie interesantă, importantă, e una din problemele mari ale societăţii româneşti şi ale politicii româneşti în ultimii ani (...) este o tema serioasă (...) iar hârjoană dintre dl Ponta şi dl Dragnea este doar o penibilă răfuială de mahala, care nu poate să lumineze, să ne facem să înţelegem sau să rezolvăm problema statului paralel sau cum l-om numi", a declarat Crin Antonescu la Digi24.

Totodată, fostul lider liberal a susţinut, cu referire la manifestarea din 10 august şi pe fondul solicitării PSD-ului vizând investigarea ipotezei privind eventuale finanţări externe ale protestului, următorul aspect: "cert este că în toată această istorie, această zi prezintă nişte ciudăţenii, dar nu pot eu să dezvolt acum".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum/necum ŢARA s-a ,, evaporat " și jandarmeria n-a tras cu H²0 ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb