REVISTA PRESEI 24.01.2018

A.C
Revista Presei / 24 ianuarie 2018

REVISTA PRESEI 24.01.2018

ADEVARUL

Simona Halep e în semifinale la Australian Open! Victorie de senzaţie în faţa Karolinei Pliskova

Halep a învins-o pe Karolina Pliskova în sferturile de finală ale Australian Open, scor 6-3, 6-2. Românca va juca în semifinale cu nemţoaica Angelique Kerber.

Simona Halep este în semifinale la Australian Open! Pentru prima dată în cariera ei, românca a pătruns în careul de aşi de la Melbourne, după o prestaţie entuziasmantă şi o victorie solidă cu sportiva cehă Karolina Pliskova, scor 6-3, 6-2.

Simona a pierdut primele trei jocuri ale partidei, dar după ce a intrat în ritm, Halep a câştigat nouă jocuri la rând şi a dus scorul la 6-3, 3-0! Ea a concluzionat partida la 6-3, 6-2 şi se pregăteşte o confruntare infernală în semifinale cu Angelique Kerber care a desfiinţat-o pe Madison Keys în sferturi, scor 6-1, 6-2 în 52 de minute!

În cealaltă semifinală se vor întâlni Caroline Wozniacki şi Elise Mertens. Ambele semifinale se vor juca mâine. (Vezi aici ora de disputare a meciurilor).

Simona Halep este prima jucătoare din România care ajunge vreodată în semifinale la Australian Open. Contra Pliskovei, ea a obţinut a şasea victorie din cele şapte confruntări, şi a încheiat meciul rapid, în o oră şi 13 minute.

COTIDIANUL

Băsescu: Iohannis a tăcut la consultări

Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat, marţi, că dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi vrut să aibă o opoziţie unită ar fi cerut PNL să propună un candidat pentru funcţia de premier, afirmând că PMP ar fi susţinut "categoric" orice candidat liberal, chiar şi pentru "frumuseţea jocului".

"Dacă voia ca opoziţia să vină unită preşedintele ştia ce are de făcut cu PNL. (Trebuia-n.r.) să fi spus PNL: < < Veniţi cu candidat! > >. Vă asigur că toţi am fi spus că susţinem PNL. Indiscutabil aş fi susţinut candidatul PNL, este partidul mai mare", a declarat preşedintele PMP Traian Băsescu, la TVR 1.

Traian Băsescu a afirmat că l-ar fi susţinut "categoric" pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcţia de premier.

"Categoric, da. Un premier al PNL, măcar şi pentru frumuseţea jocului. Convingerea mea este că dacă PNL mergea cu un candidat şi nu mergea bătând câmpi că vrea alegeri anticipate, ca şi USR, se deschidea jocul", a răspuns Băsescu, întrebat dacă l-ar fi susţinut pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

Traian Băsescu a afirmat că Iohannis trebuia "să joace", susţinând că primul guvern ar fi putut să cadă în Parlament, dar al doilea ar fi primit votul de învestitură.

"La mine era sfârşit de legislatură şi nu au mai venit parlamentarii ca să dea votul pentru al doilea guvern. Acum, la 12 luni de la alegeri, credeţi că Parlamentul ar fi lăsat să cadă şi al doilea guvern şi pleca acasă? Dacă voi să schimbe PSD ar fi jucat (...)Preşedintele are dreptul să gândească, iar dacă discutăm despre voturi preşedinteleare 6,2 milioane de voturi, iar tot PSD are 3,2", a spus Băsescu.

CURENTUL

O localitate din Republica Moldova a votat unirea cu România

Premieră în Anul Centenar: o localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declaraţie de unire cu România. În documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur, şi de consilierii locali, se arată că "în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România".

Semnatarii Declaraţiei îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi "adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc".

JURNALUL NATIONAL

Guvernele PSD au primit doar mărunţis de la Bruxelles. Absorbţia fondurilor europene, record negativ în 2017

Anul 2017 pare să fie cel mai slab în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene de după 2012. Cu numai 3,648 miliarde de euro primite de la Comisia Europeană, potrivit datelor preliminare ale Ministerului Fondurilor Europene, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2017, cele două guverne PSD care au trecut până acum pe la Palatul Victoria au toate şansele să bifeze un record negativ, după ce la începutul anului, ministrul Finanţelor de la acea vreme anunţa că există garanţia că vor intra în ţară 4,7 miliarde de euro.

Începând cu anul 2007, când România a devenit membră a Uniunii Europene, şi până la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, ţara noastră a reuşit să atragă fonduri comunitare în valoare de 44,515 miliarde de euro şi a plătit către Bruxelles contribuţii de 15,159 miliarde de euro. Astfel, în cei zece ani am fost un beneficiar net, cu 29,3 miliarde de euro.

ROMANIA LIBERA

Daniel Dragomir, în direct despre cum se vede justiţia românească de la Bruxellles

Daniel Dragomir va participa la Clubul de presă din Bruxelles, alături de două personalităţi de marcă, Willy Fautre si David Clark, la o masă rotundă cu privire la situaţia actuală a justiţiei din România.

Conferinţa va fi transmisă live pe contul de Facebook personal - Daniel Dragomir, pe contul de Facebook al Iniţiativei civice România 3.0, pe canalul de youtube al Iniţiativei.

De asemenea, o serie de televiziuni şi medii online din România şi-au exprimat deja interesul pentru demersul nostru.

Conferinţa va începe la orele 11 (ora României) şi va avea o serie de teme principale:

- starea actuală a sistemului de justiţie din România,

- cel mai mare fake news al ultimilor ani din România şi din Europa: Laura Codruta Koveşi,

- relaţia ilegală şi neconstituţională dintre Coldea SRL si PFA Koveşi,

- justiţia din Romania, Inchiziţia zilelor noastre,

- Romania, gulag al centrelor de arestare preventiva si al inchisorilor,

- abuzul de mandate europene de arestare si cele Interpol care ne aseaza alaturi de Turcia si Federatia Rusa intr-o politica abuziva de haituire a opozantilor politici, economici etc.

- prezumptia de nevinovatie a fosta arestata in Romania in ultimii ani si condamnata fara apel,

- culoarele justitiei coordonate de Coldea si Dumbrava,

- politicile tortionarilor Coldea, Dumbrava si Kovesi cu privire la ascultarea in masa a populatiei Romaniei.

ZIARUL FINANCIAR

Nu e totul roz. Ovidiu Şandor, dezvoltator imobiliar: Criza politică, devalorizarea leului şi creşterea dobânzilor au temperat apetitul de pe piaţa rezidenţială locală. "Această presiune este şi un bun educator pe piaţă. Există acum o cumpătare mult mai mare în cererile de cumpărare."

"Această presiune este şi un bun educator pe piaţă. Există acum o cumpătare mult mai mare în cererile de cumpărare."

Creşterea dobânzii de referinţă la creditele în lei, ROBOR, dincolo de pragul de 2%, alături de moneda europeană care se apropie cu paşi repezi de 4,7 lei pentru un euro au dus la o încetinire a vânzărilor pe piaţa rezidenţială, mai ales în contextul în care toţi dezvoltatorii comunică preţul în euro, iar devalorizarea leului atrage o scumpire a acestora.

"În ultimele două luni ale anului s-a văzut o atenţie mai mare a cumpărătorilor pe partea de rezidenţial. Nu a mai fost acelaşi avânt pentru a cumpăra cât mai repede, ci o chibzuinţă mai mare din partea cumpărătorilor. Ei au luat în calcul mult mai bine cum arată pentru ei din punct de vedere financiar dacă va mai creşte cursul, dobânda. Am văzut şi cumpărători care au optat pentru instrumente care reduc aceste riscuri precum opţiuni legate de cursul de schimb, sau să discute cu banca o dobândă fixă. Cumva această presiune este şi un bun educator pe piaţă, am văzut acum o cumpătare mult mai mare în cererile de cumpărare", a explicat antreprenorul Ovidiu Şandor, care prin Mulberry Development dezvoltă proiectul ISHO din Timişoara, care include birouri, rezidenţial şi un hotel Radisson Blu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb