REVISTA PRESEI 27.11.2018

E.A.
Revista Presei / 27 noiembrie 2018

REVISTA PRESEI 27.11.2018

Adevărul

Iohannis, despre remanieri: Voi răspunde după 1 Decembrie. CCR nu are ce să spună, sunt într-un timp rezonabil de răspuns

Adevărul scrie că Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri la Paris, că va răspunde solicitărilor de remaniere a lui Paul Stănescu şi Lucian Şova, aşa cum a anunţat, după 1 Decembrie. El a susţinut că e treaba social-democraţilor dacă se grăbesc, dar că CCR nu are ce să spună pe acest subiect, pentru că se află într-un timp rezonabil de răspuns.

"Dacă dumnealor se grăbesc, îi priveşte. CCR nu are ce să spună, sunt într-un timp rezonabil de răspuns", a afirmat Iohannis, potrivit publicaţiei.

Preşedintele a precizat că Guvernul e complet, iar guvernanţii "nu au decât să-şi facă treaba".

Bancherul

Băncile au crescut creditarea populaţiei de trei ori mai mult decât finanţările pentru firme

Bancherul informează că băncile şi-au majorat creditele de consum şi pentru locuinţe acordate populaţiei de trei ori mai mult decât finanţările pentru firme, pe parcursul ultimului an, impulsionând astfel suplimentar creşterea economică bazată pe consum, stimulată de politica fiscală orientată spre creşterea salariilor şi reducerii taxei pe valoarea adăugată (TVA).

Stocul de credite acordate de bănci gospodăriilor populaţiei s-a majorat cu 11,6 miliarde lei (9,6%) pe parcursul ultimului an, în perioada octombrie 2017-octombrie 2018, conform statisticilor Băncii Naţionale a României (BNR).

În aceeaşi perioda, finanţările pentru firme au crescut cu numai 3,9 miliarde lei (3,6%), de trei ori mai puţin.

Băncile şi-au majorat creditele pentru populaţie în acest ultimul an mai mult decât anul trecut, când creşterea a fost de numai 8,4 miliarde lei, în ciuda creşterii dobânzilor, începând de la finalul lui 2017.

Cotidianul

Lovitură de teatru: Revocatul a demisionat

Publicaţia Cotidianul notează că Paul Stănescu a demisionat ieri din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi de vicepremier, la o săptămână după ce Comitetul Executiv al PSD a decis remanierea sa şi la scurt timp după ce Viorica Dăncilă a spus că acesta refuză să demisioneze.

"În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice" a declarat Stănescu, conform Cotidianul.

"Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil şi implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistenţele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcţie, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în aşa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproşeze!", a mai declarat acesta.

Curierul Naţional

BNR, despre o noua criza economica : ,,Avem o situaţie care nu este bună"

Publicaţia Curierul Naţional scrie că se vorbeşte din ce în ce mai mult despre o iminentă criză economică în România.

Potrivit Curierul Naţional, mai mulţi economişti spun că este inevitabil. Pe de altă parte, oficialii BNR afirmă că situaţia nu este atât de gravă.

Şeful Direcţiei de Stabilitate din BNR, Eugen Rădulescu, crede că e puţin plauzibilă o criză care să lovească România în 2019.

"S-a vorbit foarte mult despre faptul că ne apropiem de o criză similară celei din 2008. Din datele pe care le am, nici pe departe nu poate fi vorba despre aşa ceva. Avem o situaţie care nu este bună, dar distanţa faţă de o criză similară celei din 2008 e foarte mare", a declarat Rădulescu, conform publicaţiei.

Deşi suntem departe de acea situaţie, suntem foarte vulnerabili, consideră şeful Stabilităţii.

"Deficitul public stagnează aproape de limita maximă acceptată de UE. Care limită pentru noi deja e foarte mult. Dar nu suntem însă nici pe departe într-o situaţie comparabilă cu cea din 2008", a ţinut Rădulescu să mai liniştească apele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb