REVISTA PRESEI 31.12.2014

Willy Homner
Revista Presei / 31 decembrie 2014

ADEVARUL

Relaţia lui Iohannis cu jurnaliştii

Proaspăt numită în funcţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a stârnit un val de controverse după ce s-a plâns, într-o postare pe Facebook, de mobilierul de la palatul Cotroceni, dar şi de lipsa cantinei. La Sibiu, Klaus Iohannis a avut un purtător de cuvânt care a răspuns de multe ori extrem de greoi solicitărilor presei. Fără să fie extrem de jovial, Iohannis a avut, în general, o relaţie bună cu presa, cât timp a fost primar al Sibiului, însă regulile impuse de acesta pe partea de comunicare au fost extrem de clare. În fiecare joi, la ora 11:00, cel care a fost până nu de mult primarul Sibiului a ţinut conferinţe de presă, în care prezenta câteva subiecte de interes local după care răspundea la întrebările ziariştilor.

Poveştile iernilor de coşmar ale românilor

De-a lungul ultimului secol, în Bucureşti au fost ierni foarte friguroase, dar şi zile în care a nins atât de mult încât oamenii au fost nevoiţi să iasă înarmaţi cu lopeţi pentru a face cărări. "Adevărul" vă prezintă iernile memorabile din istoria Capitalei. Anul 1966 rămâne în istoria Bucureştiul ca fiind unul cu totul şi cu totul special. În iarna acestui an, chiar în noaptea de Revelion a început să ningă puternic şi până dimineaţa străzile oraşului au fost acoperite de un strat gros de zăpadă. Maşinile bucureştenilor au rămas îngropate sub un strat consistent de zăpadă, iar plugurile care încercau să curăţe străzile rămâneau împotmolite. Atunci, un număr impresionant de bucureşteni s-au mobilizat şi au ieşit pe străzi înarmaţi cu lopeţi pentru a le da o mână de ajutor autorităţilor. În anul 1954, România a fost lovită de cel mai aprig viscol din istorie. Bucureştiul, precum şi alte zeci de oraşe din ţară au fost pur şi simplu acoperite de zăpadă.

LOVITURĂ ŞOC pentru Traian Băsescu, imediat după încheierea mandatului

Pe 22 decembrie, procurorii de la Parchetul General au redeschis dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de şantaj de senatorul PSD, Gabi Firea. Fostul preşedinte nu mai beneficiază de imunitate şi ar putea fi chemat la audieri, relatează Realitatea TV.

Lupta pentru avere in familia Patriciu devine tot mai crancena!

Desi au trecut aproape 6 luni de la moartea tatalui lor, Maria si Ana Patriciu continua sa duca, pe cale legala, o batalie lunga si sinuoasa pentru averea fostului afacerist. Pe ploaie sau arsita, pe ninsoare sau canicula, fara sa tina cont de Sarbatorile calendaristice, surorile au intensificat actiunile prin care vor sa definitiveze impartirea bunurilor lui Dinu Patriciu. Cele doua fete, in varsta de 26, respectiv 31 de ani, rezultate din prima casatorie a magnatului cu Sabina Patriciu, au in fata un oponent redutabil, si anume pe Dana Patriciu, cea de-a doua nevasta a lui Dinu, care vrea de asemenea sa beneficieze de o parte consistenta a averii lasate de sot. In 2010, Dinu Patriciu furniza presei un interviu in care facea referire si la fiicele sale, declaratiile de atunci facand valva si peste ani. "Le-am invatat sa-si traiasca propria viata si am un contract cu ele, de acum 10 ani: daca la 30 de ani nu castiga fiecare cate 150.000 $ pe an, prin propriile puteri, nu mostenesc nimic!"

Separatiştii proruşi anunţă scurgeri radioactive la cea mai mare centrală nucleară din Ucraina

Scurgeri radioactive probabil au avut loc la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, situată în sud-estul ţării, anunţă lideri separatişti proruşi, citaţi de agenţia Sputnik. Autorităţile de la Kiev au dat asigurări că nu există probleme la centrala nucleară Zaporijia. Potrivit companiei ucrainene care administrază sistemul atomic, Energoatom, nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este în parametri normali. Potrivit unui lider separatist din autoproclamata "Republică Populară Doneţk", nivelul radiaţiilor la centrala nucleară Zaporijia este de 14 ori peste limita normală. Un reactor al centralei nucleare Zaporojie - cea mai mare din Ucraina - a fost oprit sâmbătă, în urma unei defecţiuni la sistemul electric - al doilea incident de acest fel produs în ultima lună. Autorităţile ucrainene au dat asigurări că nu au existat scurgeri radioactive.

Anul în care pe la Transporturi s-au perindat trei miniştri, iar dezvoltarea infrastructurii a fost ratată chiar şi pe hârtie

2014 a fost unul dintre anii în care s-au construit cei mai puţini kilometri de autostradă (sub 50), iar Guvernul a ieşit cu un Master Plan care încurcă şi mai mult lucrurile. Pe la Transporturi s-au perindat, anul trecut, trei miniştri. Scăderea drastică a investiţiilor publice în anul 2014 a afectat cel mai mult sectorul de infrastructură (feroviară, rutieră, navală şi aeriană), chiar dacă pe la Transporturilor s-au perindat trei miniştri. Dar în 2014 dezvoltarea atât de necesară a infrastructurii nu a fost ratată doar în teren, ci şi pe hârtie. Dacă în prima parte a anului Guvernul prezenta hărţi cu mii de kilometri de autostradă ce vor fi construiţi în cel mai scurt timp posibil, în a doua parte a lui 2014 a prezentat un Master Plan General de Transport, în care priorităţile arătau drumuri expres în loc de autostrăzi. Astfel că tronsoanele-cheie Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov n-au făcut niciun pas înainte, încremenind în faza de sertar.

BANCHERUL

Toate dobanzile in lei (de politica monetara a BNR, ROBOR, la credite si depozite) au scazut cu 1 punct procentual in 2014

BNR a scazut in acest an dobanda de politica monetara cu 1 punct, de la 3,75% cat era in ianuarie la 2,75% in prezent. In consecinta, si dobanzile pietei monetare interbancare ROBOR la 3 luni au coborat tot cu aproximativ 1 punct procentual, de la 2,5% la 1,5%, in timp ce ROBOR la 6 luni a plonjat de la 3% la 2% pe an. Valorile mai scazute ale indicatorilor ROBOR, in functie de care se stabilesc in prezent toate creditele cu dobanzi variabile, inseamna costuri mai mici pentru cei care au credite in lei cu dobanzi variabile, cele mai multe fiind creditele ipotecare Prima Casa precum si finantarile pentru firme. Resetarea dobanzilor la creditele Prima Casa in lei cu noua valoare a indicatorului ROBOR la 3 luni, incepand cu 1 ianuarie 2015, are ca efect reducerea substantiala a ratelor lunare.

Restantele la Biroul de Credit ating noi recorduri de crestere

Restantele de peste 30 de zile la creditele obtinute de romani de la banci, inregistate la Biroul de Credit, au atins cel mai ridicat nivel din ultimul an, ceea ce inseamna ca populatia isi achita tot mai greu datoriile, in ciuda datelor statistice care arata o revenire a cresterii economice si a nivelului veniturilor. Biroul de Credit este o baza de date administrata de banci unde acestea raporteaza situatia tuturor creditelor persoanelor fizice, atat cele fara restante cat si cele cu intarzieri la rambursare, astfel incat bancile sa poata analiza bonitatea clientilor inainte de a le acorda un nou credit.

CURIERUL NATIONAL

ANM: Temperaturile minime vor coborî FRECVENT sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o informare de vreme deosebit de rece şi ger pentru toată ţara, valabilă pentru intervalul 30 decembrie 2014, ora 20.00 - 2 ianuarie 2015, ora 10.00. În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade. În noaptea de marţi spre miercuri (30/31 decembrie) şi în cursul zilei de miercuri (31 decembrie) vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 40...50 km/h, spulberând zăpada deja depusă, mai notează ANM.

Lituania devine cel de-al 19-lea membru al zonei euro. 49% din populaţie dezaprobă renunţarea la moneda naţională

Lituania obţine "tichetul" de intrare în clubul euro nu printr-o favoare, ci respectând faimoasele criterii de la Maastricht ce au implicat, începând din 2009, măsuri de o severă austeritate, cu efecte pozitive concretizate în reducerea deficitelor şi a datoriilor până la limitele acceptate de tratatele europene. Ultimul sondaj al Băncii centrale a Lituaniei arată că 49% din populaţie dezaprobă renunţarea la moneda naţională, litas, recuperată la redobândirea independenţei, după două decenii de dominaţie a rublei. Rimantas Sadzius, ministrul lituanian de Finanţe, consideră că regulile şi tratatele europene privind obligativitatea echilibrelor bugetare trebuie respectate.

EVENIMENTUL ZILEI

Cum se circulă în Noaptea dintre Ani şi ce program au mijloacele de transport în comun din Capitală

Primăria Capitalei organizează, în Piaţa Constituţiei, Revelionul "HaHaHappy New Year Bucureşti 2015". Spectacolul va fi unul inedit, gândit şi construit ca o sărbătoare a luminii, susţin reprezentanţii Municipalităţii. Vor fi acolo şi poliţiştii de la Rutieră, care au anunţat că, în zona unde se organizează petrecerea, nu au voie maşini. Aşadar, petrecerea din Piaţa Constituţiei deviază traficul. Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe rutele: - Bd. Unirii, între bd. I.C. Brătianu şi bd.Libertăţii, în perioada 31 decembrie 2014, ora 22.00, şi 1 ianuarie 2015, ora 06.00; - Bd. Libertăţii, între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, în perioada 31 decembrie 2014, ora 23.30 şi 1 ianuarie 2015, ora 02.00. În noaptea de Revelion, trenurile de metrou vor circula între orele 24.00 - 1.00, la un interval de 10 minute, şi de la ora 1.00 până la ora 5.00, la un interval de 20 minute. De asemenea, vor circula şi autobuzele din liniile de noapte (N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121), precum şi tramvaiele din liniile 1 şi 41.

Mafioţii cu epoleţi. Poliţistul corupt şi-a trimis nevasta să negocieze cu martorii

Un agent de poliţie a povestit la DNA că a fost contactat de soţia unuia dintre ofiţerii arestaţi în cazul anchetei şefilor de la Bistriţa Năsăud. Femeia i-ar fi indicat ce să declare procurorilor. Unul dintre poliţiştii şpăgari de la IPJ Bistriţa Năsăud, arestaţi pentru corupţie, comisarul-şef Roberto Hasnăş, a intervenit din arest asupra subalternilor lor pentru a nu spune adevărul la DNA. Dezvăluirea a fost făcută de agentul de poliţie Cristian Uţiu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud. Acesta a fost chemat la DNA Cluj pentru a da explicaţii în legătură cu intervenţiile făcute asupra sa de către comisarul-şef Roberto Hasnăş, arestat pentru fapte de corupţie. Comisarul Hasnăş a intervenit de mai multe ori la subordonatul său pentru a nu amenda anumite persoane care au comis contravenţii la regimul rutier.

Persoane înarmate au urcat la bordul unui vas moldovenesc pe care se aflau 700 de oameni

Mai multe persoane înarmate ar fi urcat la bordul unui vas din Republica Moldova cu 700 de persoane la bord, notează Reuters. Doi oficiali greci au confirmat că a fost recepţionat un semnal de pericol emis de nava Blue Sky M, iar în prezent o navă a Gărzii de Coastă greceşti şi un elicopter militar se îndreaptă către nava aflată în dificultate, scrie Reuters, citată de Agerpres. Nu se cunoaşte motivul ce a determinat echipajul să emită acest semnal, dar mass-media greacă afirmă că printre cei circa 400 de imigranţi de la bordul navei s-ar afla şi persoane înarmate. Potrivit autorităţilor portuare, condiţiile meteo în zonă sunt dificile, cu rafale de vânt de circa 49 km/h. Semnalul de alarmă a fost transmis de căpitanul vasului Blue Sky M aflat în largul insulei greceşti Corfu.

JURNALUL NATIONAL

Mesajul lui Klaus Iohannis către Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Klaus Iohannis, preşedintele României, a transmis un mesaj la 67 de ani de la abdicarea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, informează administraţia prezidenţială. "Cu 67 de ani in urmă, pe 30 decembrie, Regele Mihai era forţat de comunişti şi aliaţii lor să abdice, sub ameninţarea armelor. Dacă astăzi, după multe decenii de la acel eveniment, Majestatea Sa este privit cu atâta respect şi admiraţie de către poporul Său, acesta este un câştig cert al societăţii româneşti a ultimilor 25 de ani. Aşadar, vă îndemn, astăzi, să ne îndreptăm cu toţii gândul către Rege, care rămâne, pentru noi toţi, un model de demnitate şi dăruire", se preciează în mesajul adresat Majestăţii Sale.

Preţul prieteniei cu Rusia: Viktor Orban ar putea sa fie schimbat

STRATFOR publica in 30 decembrie o analiza asupra situaţiei politice de la Budapesta sub titlul ''Fisuri in cadrul partidului de guvernământ din Ungaria''. Analiza pleacă de la un articol din cotidianul Nepszava, apropiat de opoziţia social democrata. Ziarul semnalează ca in interiorul FIDESZ se coagulează o fracţiune care se va opune deschis politicii impuse de Viktor Orban, de răcire a relaţiilor cu aliaţii din Uniunea Europeana si de apropiere de Rusia. Nepszava semnaleaza ca liderul grupului parlamentar FIDESZ anunţa un aşa numit plan de apărare a tarii la atacurile din exterior împotriva guvernului si parlamentului ungar. George Freidman, pune aceste tensiuni din interiorul FIDESZ pe îndepărtarea lui Orban de la obiectivele initiale ale miscarii tinerilor liberali si marginalizarea membrilor fondatori, trimişi la misiuni in străinătate sau in posturi minore. Nemulţumirile sunt mai puternice si ele pot duce la schimbarea in câteva luni a guvernului Orban după vizita Cancelarului Merkel la Budapesta in februarie 2015.

PUTEREA

Raluca Turcan spune că PNL va solicita Avocatului Poporului oprirea abuzului din Educaţie

Pentru că este convinsă că ordonanţa de urgenţă prin care se reglementează regimul titlurilor ştiinţifice a fost dată de Guvern pentru "a-l servi pe premierul Ponta", deputatul PNL Raluca Turcan solicită Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, "să întoarcă din drum OUG". "Noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a început mandatul la fel cum au făcut Ecaterina Andronescu şi Remus Pricopie: prin ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie, date pe final de an sau în vacanţe, pentru a-l servi pe premierul Ponta sau clientela PSD. La finalul lui 2014, ministrul Educaţiei transmite tuturor elevilor, studenţilor şi doctoranzilor că furtul poate fi tolerat. O ţară întreagă primeşte astăzi, din nou, mesajul că premierul, prin mâna ministrului Educaţiei, semnează ordonanţe în interes propriu, ordonanţe care sunt menite să-i spele şi să-i acopere furtul intelectual, plagiatul", a declarat Raluca Turcan marţi.

Premierul Samaras crede că miza alegerilor anticipate din Grecia este "rămânerea ţării în UE"

Premierul grec conservator Antonis Samaras a afirmat marţi că miza alegerilor legislative anticipate de la 25 ianuarie este "rămânerea ţării în Europa", declaraţia acestuia fiind o aluzie la o posibilă victorie a stângii radicale Syriza. În cadrul unei întâlniri cu preşedintele Carolos Papoulias, prim-ministrul a subliniat că este nevoie de responsabilitate "în bătălia alegerilor" deoarece "de această luptă depinde rămânerea ţării în Europa". Parlamentul elen a eşuat luni în cea de-a treia încercare de a alege preşedintele Republicii, când Stavros Dimas, fost comisar european şi candidatul Guvernului în alegerile prezidenţiale, avea nevoie de 180 de voturi în al treilea tur de scrutin, dar a obţinut doar 168, exact ca în urmă cu şase zile, când a avut loc turul al doilea. În aceste condiţii, parlamentul urmează să fie dizolvat în termen de zece zile.

Preţul petrolului, la minimul ultimilor cinci ani şi jumătate

Cotaţiile petrolului au revenit marţi la minimul ultimilor cinci ani şi jumătate, în aşteptarea datelor săptămânale privind evoluţia stocurilor de ţitei din SUA, analiştii estimând că stocurile s-au menţinut la cel mai înalt nivel pentru această perioadă a anului din ultimele cel puţin trei decade. Preţul petrolului WTI a scăzut pe bursa electronică din New York cu până la 1,7%, la 52,7 dolari/baril, cel mai redus nivel din luna mai 2009, potrivit Bloomberg. Pe bursa din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în februarie a coborât cu până la 2% în prima parte a tranzacţiilor de marţi, la 56,74 dolari/baril, de asemenea cel mai scăzut nivel din mai 2009. Analiştii consultaţi de Bloomberg estimează că stocurile de ţiţei din SUA au rămas neschimbate pe parcursul ultimei săptămâni, la 387,2 milioane de barili, cel mai ridicat nivel din 1982, de când sunt disponibile datele oficiale.

ROMANIA LIBERA

Nimeni nu mai plăteşte ratele la credit

Restanţele la creditele acordate de bănci au crescut, în iunie faţă de mai 2014, cu 232 de milioane lei şi au ajuns la 33,422 miliarde echivalent lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit din cadrul BNR. Restanţele la creditele mai mari de 20.000 de lei, pe care le centralizează Centrala Riscului de Credit, reprezentau în iunie, 10,78% din totalul creditelor acordate, procent similar cu cel din luna anterioară. Din suma totală a restanţelor, 89% (29,774 miliarde de lei) sunt credite neplătite de peste 90 de zile, în scădere de la 31,117 miliarde de lei în mai 2014. În cazul persoanelor fizice, restanţele la bănci au crescut în iunie 2014 faţă de luna anterioară cu 37 de milioane lei (0,53%), până la 6,989 miliarde lei. Pe ultimele 12 luni, sumele restante înregistrate de populaţie au fost, însă, în creştere cu 646 milioane de lei (10,18%), de la 6,343 miliarde de lei în iulie 2013, la 6,989 miliarde de lei în iunie anul acesta. Aproape 92% din totalul sumelor restante ale persoanelor fizice, în iunie 2014, reprezentau întârzieri la plată mai mari de 90 de zile.

Reacţia Raiffeisen la anunţul Moody's privind retrogradarea

Moody's a pus sub supraveghere în vederea unei posibile retrogradări calificativele pentru datoriile şi depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank, în prezent evaluate la Baa1, ca urmare a coborârii ratingurilor similare ale băncii-mamă, Raiffeisen Bank International. "Anunţul Moody's are mai mult o semnificaţie tehnică, respectiv după acţiunea de revizuire a ratingului pentru grupul Raiffeisen Bank International (RBI), din 23 decembrie. Potrivit metodologiilor folosite de Moody's, consecutiv unei astfel de revizuiri este anunţată şi reanalizarea ratingurilor pentru băncile subsidiare. De altfel, comunicatul agenţiei de rating precizează că ratingurile pentru performanţa financiară ale Raiffeisen Bank România au fost reconfirmate. Ratingul grupului a fost retrogradat pe fondul condiţiilor de piaţă adversă din Rusia, inclusiv decizia băncii centrale a Rusiei de a creşte dobânda de referinţă", au precizat, pentru "România liberă", oficiali ai băncii.

ZIARUL FINANCIAR

Bursa de la Bucureşti a închis 2014 pe verde cu o creştere anuală de 9%

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare din 2014 cu un plus de aproape 1%, indicele de referinţă BET, al celor mai lichide zece acţiuni listate, marcând un avans de peste 9% pentru întregul an. Evoluţia de acest an a indicelui de referinţă este aproape de previziunile unora dintre brokeri şi analişti, care estimau la începutul anului un avans de circa 10-15% a indicelui BET în 2014. Dintre acţiunile lichide, cea mai mare creştere a fost înregistrată de titlurile transportatorului de electricitate Transelectrica (TEL), care au avansat cu peste 85% anul acesta. Celelalte acţiuni din BET care au marcat creşteri sunt Transgaz (TGN), cu un avans de anual 42%, Banca Transilvania (TLV), cu un plus de 15,6%, Fondul Proprietatea (FP), cu o creştere de 7,5%, Bursa de Valori Bucureşti (4,5%), Romgaz (3,4%) şi Electrica (1%).

Conpet semnează un contract de 42 mil. lei cu Petrotel-Lukoil pentru transportul ţiţeiului din import

Transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) a semnat un contract în valoare de 42,6 milioane de lei cu rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti pentru transportul ţiţeiului din import. Contractul se va derula pe o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie 2015, potrivit unui anunţ publicat de companie pe site-ul bursei de la Bucureşti. Luna aceasta Conpet a obţinut de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) o majorare cu 20% a tarifului reglementat pentru transportul petrolului din import, aceasta fiind prima majorare a acestui tip de tarif din 2010. Majorarea este echivalentă cu un plus anual de circa 10 milioane de lei la veniturile obţinute de Conpet din partea principalului client pe acest segment, rafinăria Petrotel Lukoil. Conpet a realizat în primele nouă luni un profit net de 47,9 milioane de lei, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după un câştig mai mare cu 22% în trimestrul al treilea.

Puneţi-vă centurile: O "furtună perfectă" economică şi politică va obliga euro să ia curs descendent

Euro a început săptămâna la minimul ultimelor 29 de luni faţă de dolar şi şi-ar putea prelungi declinul din cauza unei furturi economice şi politice "perfecte" alimentată de turbulenţele din Grecia, apreciază analiştii. Prăbuşirea negocierilor din parlamentul grec privind alegerea noului preşedinte al ţării va fi urmată de dizolvarea parlamentului şi în ianuarie de alegeri anticipate, iar rezultatul lor ar putea aduce mai multă putere unei formaţiuni politice care promovează blocarea programului de bailout internaţional al economiei elene. Euro s-a depreciat luni la 1,2142 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimele 29 de luni, în condiţiile în care analiştii cred că Rezerva Federală americană ar putea majora dobânzile anul viitor, iar alte economii implementează politici monetare mai laxe, potrivit Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb