REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.05.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 mai 2014

FINANCIAL TIMES

Barclays taie 7.000 de posturi la divizia de investiţii

Barclays va elimina 7.000 de locuri de muncă de la divizia de investment banking şi va crea o "bancă rea" de 400 miliarde lire sterline ca parte a revizuirii strategice menite să oprească declinul înregistrat de bancă în domeniul tranzacţiilor.

Hayward, noul preşedinte al Glencore Xstrata

Glencore Xstrata l-a ales pe Tony Hayward în funcţia de preşedinte permanent, punând capăt unui lung proces de căutare prin confirmarea numirii fostului director executiv al BP, care deja făcea parte din board-ul producătorului de materii prime.

Cameron vrea mai multe angajamente de la Pfizer în afacerea cu AstraZeneca

Premierul britanic David Cameron a informat Pfizer că vrea asigurări solide privind angajamentul său în Marea Britanie, lăsând deschisă calea de a extinde competenţele guvernului în intervenţia în oferta de preluare de 63 miliarde lire lansată de compania americană pentru AstraZeneca.

WALL STREET JOURNAL

Ford răscumpără acţiuni de 1,8 miliarde dolari

Ford Motor Co. din SUA anunţă că board-ul său a aprobat un plan de răscumpărare a acţiunilor în sumă de 1,8 miliarde dolari, respectiv până la 116 milioane de titluri comune.

Deutsche Telekom şi-a triplat profitul

Deutsche Telekom AG anunţă că profitul său net s-a triplat în trimestrul întâi ca urmare a vânzării parţiale a grupului Scout24. Câştigul net a ajuns la 1,8 miliarde euro, însă cel operaţional a scăzut cu 3,9%, la 4,1 miliarde euro, din cauza investiţiilor.

Pierderile Metro cresc

Retailerul german Metro AG a raportat creşterea pierderilor sale în primele trei luni din 2014, din cauza aprecierii euro şi a înstrăinărilor. Pierderea netă a Metro a ajuns la 269 milioane de euro, de la 16 milioane anul trecut.

NEW YORK TIMES

Mondelez şi o firmă olandeză creează un distribuitor mondial de cafea

Mondelez International, producătorul ciocolatei Cadbury, îşi va combina operaţiunile din sectorul cafelei cu o societate olandeză, urmând să creeze un distribuitor global de profil cu vânzări anuale de 7 miliarde dolari.

Exporturile şi importurile Chinei revin pe creştere uşoară

Exporturile şi importurile Chinei au revenit pe creştere uşoară în aprilie, depăşind aşteptările şi oferind unele semnale pozitive pentru ţara asiatică.

Exporturile au sporit cu 0,9% în aprilie, în ritm anual, după un declin de 6,6% în martie, iar importurile - cu 0,8%, după o scădre de 11,3%.

Toyota anticipează scăderea profitului său

Toyota Motor din Japonia estimează că profitul său va scădea cu 2,4% în anul fiscal ce se va încheia în martie 2015, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar. Compania auto aşteaptă un câştig de 1.780 miliarde yeni (17,5 miliarde dolari) în anul fiscal cuernt.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb