REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.08.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 august 2013

FINANCIAL TIMES

Comerţul Chinei dă semne de redresare

Exporturile şi importurile Chinei au crescut puternic în luna iulie, semn că economia ţării s-ar putea stabiliza după prima jumătate şubredă a anului. Exporturile Chinei au crescut cu 5,1%, în ritm anual, după un declin de 3,1% în iunie. Importurile Chinei au sporit cu 10,9% luna trecută, după o scădere de 0,7% în iunie.

Banca Japoniei îşi menţine politica monetară

Banca Japoniei a decis, astăzi, să-şi menţină politica monetară neschimbată, sugerând că măsurile agresive de relaxare implementate în luna aprilie au făcut suficient pentru stimularea economiei.

Noi acuze penale la adresa JPMorgan

Departamentul de Justiţie din SUA a deschis o anchetă penală privind vânzarea de către banca JPMorgan Chase a unor titluri de valoarea garantate ipotecar.

WALL STREET JOURNAL

Hilton a angajat bănci pentru listare

Hilton Worldwide Inc. se pregăteşte să revină pe pieţele publice, alegând patru bănci pentru administrarea unei vânzări de acţiuni, în condiţiile în care proprietarul grupului hotelier pare să valorifice revenirea reală a sectorului imobiliar şi cererea puternică a investitorilor pentru oferte publice iniţiale, conform unor surse apropiate situaţiei.

AOL cumpără Adap.tv pe 405 milioane dolari

AOL Inc. a decis să cumpere platforma de publicitate video Adap.tv pentru 405 milioane de dolari în numerar şi acţiuni, aceasta fiind cea mai importantă achiziţie a companiei după preluarea conducerii sale de către directorul executiv Tim Armstrong, în 2009.

Guvernul ceh a pierdut votul de încredere

Noul prim-ministru al Republicii Cehe, Jiri Rusnok, a declarat că va demisiona după ce a pierdut un vot de încredere ieri seara, la doar şase săptămâni după ce a fost numit de către un preşedinte care luptă cu parlamentarii în urma unui scandal de corupţie ce a înlăturat cabinetul anterior de centru-dreapta.

NEW YORK TIMES

New York Times nu este de vânzare

Publicaţia americană New York Times nu este de vânzare, conform familiei care deţine controlul acesteia şi companiei care o editează. Anunţul vine la o săptămână după ce The Boston Globe şi The Washington Post au fost preluate de noi proprietari.

Profitul Commerzbank, afectat de pierderile din credite

Banca germană Commerzbank şi-a redus profitul în trimestrul al doilea, din cauza pierderilor din credite. Câştigul net a fost de 43 milioane de euro în perioada menţionată, cu 84% mai mic decât cel din perioada similară a anului percedent.

Importurile de petrol ale Chinei, la record maxim

Importurile de ţiţei brut ale Chinei au crescut cu 14% în iulie, faţă de iunie, ajungând la nivelul record de 6,15 milioane de barili pe zi (BPD), după ce rafinăriile din ţară şi-au alimentat stocurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb