REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 12.02.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 12 februarie 2013

FINANCIAL TIMES

Barclays elimină 3.700 de posturi

Banca britanică Barclays va elimina cel puţin 3.700 de locuri de muncă anul acesta, ca parte a planului de revizuire strategică şi reducere a costurilor, anunţat astăzi.

EDF vrea sprijin de la statul britanic

Compania franceză EDF Energy i-a solicitat Minsterului de Finanţe de la Londra garantarea unor costuri pentru construcţia de noi reactoare nucleare în Marea Britanie, discuţiile dintre părţi fiind într-un stadiu incipient.

Bursa din Turcia are planuri ambiţioase

Directorul Bursei de Valori din Istanbul, Ibrahim Turhan, consideră că instituţia pe care o conduce nu a ţinut ritmul cu creşterea Turciei la nivel internaţional, astfel că vrea să schimbe situaţia.

Primul pas pe care îl va face în acest sens este redenumirea pieţei în Borsa Istanbul, iar până la jumătatea anului va finaliza o alianţă strategică cu un partener care nu a fost identificat deocamdată.

WALL STREET JOURNAL

Directorul Finmeccanica Italia, arestat

Poliţia din Italia l-a arestat astăzi pe Giuseppe Orsi, directorul executiv al Finmeccanica SpA, cea mai mare companie de apărare din ţară, ca parte a unei investigaţii privind un posibil caz internaţional de corupţie.

Alitalia ia în calcul modalităţi de supravieţuire

Directorul executiv al Alitalia spune că operatorul italian de transport aerian şi-ar putea sacrifica independenţa ca să rămână funcţional. "Piaţa se consolidează şi cred că Alitalia ar putea intra într-un grup mai mare", a declarat Andrea Ragnetti, la un eveniment din New York, desfăşurat ieri.

Nasdaq îşi caută partener

Nasdaq OMX Group Inc., operator bursier american care îşi caută de multă vreme un partener, şi-a extins discuţiile cu privire la opţiunile strategice care privesc atât posibile alianţe, cât şi vânzări, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

NEW YORK TIMES

Administrator de fonduri din New York, arestat pentru fraudă

Jason Konior, administrator de fonduri din New York, a fost arestat ieri, în baza acuzaţiilor potrivit cărora a orchestrat o schemă Ponzi şi a furat circa 2 milioane de dolari de la investitori.

Speranţele privind redresarea economiei Indiei, umbrite

Producţia industrială a Indiei a scăzut în mod neaşteptat în decembrie, pentru a doua lună la rând, din cauza slăbirii investiţiilor şi a cererii de consum, umbrind speranţele de redresare a celei de-a treia economii din Asia.

Indicele privind producţia industrială din India (IIP) a scăzut cu 0,6% în decembrie 2012, în ritm anual, potrivit Oficiului Central de Statistică al ţării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb