REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 16.09.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 septembrie 2011

FINANCIAL TIMES

Acţiunile producătorului telefoanelor BlackBerry au scăzut cu 20%

Research in Motion, producătorul canadian al telefoanelor inteligente BlackBerry, a suferit o nouă lovitură în încercările sale de a atrage clienţii rivalilor Apple şi Google, în condiţiile în care nu a reuşit, din nou, să-şi atingă obiectivele de profit.

Acţiunile companiei au scăzut cu aproape 20% în sesiunea de tranzacţionare after-hours, în urma anunţului privind rezultatele aferente trimestrului al doilea.

.............

Mack demisionează din funcţia de preşedinte al Morgan Stanley

John Mack, veteranul de pe Wall Street care a condus Morgan Stanley în timpul crizei financiare, va demisiona din funcţia de preşedinte, ca parte a planului de succesiune care îl va pune James Gorman, director executiv, în fruntea consiliului de administraţie al băncii de investiţii.

Gorman a preluat funcţia de director executiv la sfârşitul anului 2009, iar Mack a rămas preşedinte în baza unui acord pe doi ani privind împărţirea puterii. Gorman îşi va asuma rolul de preşedinte de la 1 ianuarie 2012.

...............

Santander amână listarea la Londra până în 2013

Planificata listare a operaţiunilor Santander din Marea Britanie la Bursa din Londra va fi, probabil, amânată cel puţin până în 2013, în urma reformelor propuse pentru sistemul bancar britanic.

Iniţial, banca spaniolă spera să listeze 20% din filiala Santander Marea Britanie.

.................

WALL STREET JOURNAL

Băncile centrale oferă lichidităţi în dolari Europei

Cele mai importante banci centrale din lume şi-au unit forţele pentru a oferi acces uşor la dolari băncilor europene cu probleme financiare, acţionând pentru domolirea temerilor legate de extinderea crizei datoriilor în sistemul bancar.

Banca Centrală Europeană a anunţat că va colabora cu Rezerva Federală a SUA, Banca Angliei, Banca Japoniei şi Banca Naţională a Elveţiei ca să asigure finanţare nelimitată în dolari băncilor, până la sfârşitul anului.

.............

Société Générale, anchetată în cazul Stanford

Departamentul de Justiţie din SUA investighează dacă banca franceză Société Générale SA l-a ajutatat pe magnatul texan R. Allen Stanford - acuzat de o fraudă tip Ponzi de 7 miliarde dolari - prin ignorarea tranzacţiilor suspecte, spuns surse apropiate situaţiei.

.............

Yahoo are potenţiali cumpărători

Yahoo Inc. a fost contactată de potenţiali ofertanţi pentru o parte sau toată compania de internet, chiar dacă aceasta se concentrează pe stabilizarea segmentului executiv şi pe impulsionarea sectorului de publicitate on-line, conform unor surse apropiate societăţii. Acestea declară că printre ofertanţi se numără Silver Lake Partners.

...............

NEW YORK TIMES

Manchester United a primit aprobarea pentru listarea la Singapore

Clubul de fotbal Manchester United, din Premier League, a primit avizul de la Bursa din Singapore pentru oferta publică iniţială de un miliard de dolari, într-o tranzacţie care va include şi acţiunile preferenţiale fără drept de vot, spun surse apropiate tranzacţiei.

..............

LG Electronics îşi restructurează divizia de telefonie mobilă din Coreea de Sud

LG Electronics Inc. intenţionează să-şi restructureze operaţiunile sud-coreene de pe segmentul telefoniei mobile, prin reducerea personalului de marketing, conform unor surse apropiate companiei. Măsura vine după LG, al treilea producător mondial de telefoane mobile, a înregistrat cinci trimestre consecutive cu pierderi din vânzările de telefoane mobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb