REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 18.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 18 octombrie 2011

FINANCIAL TIMES

PIB-ul Chinei a crescut cu 9,1% în trimestrul al treilea

Produsul Intern al Chinei (PIB) a crescut cu 9,1% în trimestrul al treilea din acest an, faţă de perioada similară din 2010, acesta fiind cel mai încet ritm de expansiune consemnat în ultimii doi ani. În trimestrul al doilea, avansul economiei Chinei a fost de 9,5%.

Companiile globale raportează mai puţine cazuri de fraudă

Companiile globale au raportat un declin semnificativ al cazurilor de fraudă în 2010, în special datorită unui număr mai mic de furturi de informaţii şi active fizice, potrivit unei analize Kroll.

Conform acesteia, 75% din cei 1.265 de directori de firme intervievaţi au informat că societăţile lor au fost afectate de fraudă, faţă de 88% în sondajul anterior.

Planul de austeritate al Greciei ameninţă creşterea

Problemele financiare cu care se va confrunta populaţia Greciei sunt de două ori mai severe decât cele din Irlanda şi Portugalia, ceea ce alimentează temerile potrivit cărora programul de austeritate impus de creditorii internaţionali ar putea afecta cea mai slabă economie din zona euro.

Conform unei analize Financial Times, majorările de taxe şi reducerile de cheltuieli publice planificate de guvernul de la Atena pentru 2011 reprezintă echivalentul a circa 14% din venitul mediu al unei gospodării din Grecia, respectiv 5.600 de euro.

WALL STREET JOURNAL

Merkel temperează speranţele legate de summitul UE

Un purtător de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a avertizat, ieri, cu privire la speranţele legate de rezolvarea tuturor problemelor privind datoriile zonei euro, odată cu summitul UE din 23 octombrie.

Steffen Seibert a declarat că la summitul UE din Bruxelles va fi agreat un pachet de măsuri, însă "cancelarul aminteşte că visele ce se nasc din nou, că luni se va rezolva totul, nu au cum să se împlinească".

Roche cumpără Anadys SUA

Producătorul elveţian de emdicamente Roche Holding AG a decis să preia societatea americană Anadys Pharmaceuticals Inc. pentru 230 de milioane de dolari în numerar. Roche va plăti 3,70 dolari pentru un titlu Anadys, cu 256% peste preţul de închidere al acţiunilor societăţii americane la data de 14 octombrie.

Bulgari impulsionează vânzările LVMH

Gigantul francez din domeniul articolelor de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton şi-a majorat la 6,01 miliarde euro vânzările în trimestrul al treilea din 2011, de la 5,11 miliarde euro în aceeaşi perioadă din 2010, datorită achiziţiei producătorului italian de bijuterii Bulgari şi a livrărilor din Asia.

NEW YORK TIMES

Ratingul AAA al Franţei este solid

Ministrul francez al Finanţelor, Francois Baroin, spune că ratingul de credit al ţării, AAA, nu este ameninţat în condiţiile în care aceasta îşi realizează măsurile de reducere a deficitului.

Vânzările Danone au încetinit

Grupul francez Danone anunţă încetinirea creşterii vânzărilor în trimestrul al treilea, din cauza slăbirii pieţelor din Rusia şi SUA. Compania franceză a avut vânzări de 4,81 miliarde euro în trimestrul al treilea din anul curent, cu 10,5% mai mari decât în an anterior.

EFG International face disponibilizări

Banca privată EFG International vrea să reducă 10-15% din forţa sa de muncă în următoarele 18 luni, în vederea reducerii cheltuielilor sale şi a revenirii la profit. EFG are 2.500 de salariaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb