REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 25.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 25 octombrie 2011

FINANCIAL TIMES

Anchetă FBI la Olympus

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) anchetează scandalul care priveşte compania niponă Olympus, suspectată că a făcut plăţi excesive către o firmă de consultanţă la momentul achiziţiei unei societăţi britanice, în 2008.

State Unite sunt implicate în acest caz prin Axes America şi Axam Investments, care au beneficiat de 687 milioane de dolari, taxe pentru consultanţă în achiziţia Gyrus din Marea Britanie, pentru 2,2 miliarde dolari.

Liderii europeni le cer deţinătorilor de titluri elene reducerea cu 60% a valorii acestora

Negociatorii europeni le-au cerut deţinătorilor de titluri elene să accepte reducerea cu 60% a valorii acestora, procent care depăşeşte cu mult pierderile acceptate în cadrul acordului dintre investitorii privaţi şi autorităţile din zona euro, în urmă cu trei luni.

Profitul UBS, peste aşteptări

Banca elveţiană UBS a raportat un profit peste aşteptări pentru trimestrul al treilea din 2011: un miliard de franci (1,13 miliarde dolari), în pofida pierderilor generate de unele tranzacţii neautorizate. Câştigul este cu 39% mai mic decât în anul anterior.

WALL STREET JOURNAL

Noi temeri cu privire la intrarea Europei în recesiune

Riscul intrării zonei euro în recesiune se amplifică, potrivit unui raport care semnalează că austeritatea fiscală şi scăderile economice ameninţă chiar şi cele mai mari economii europene.

Indicele PMI (Purchasing Managers Index) pentru zona euro, măsurat de firma Markit, a scăzut cu aproape două puncte, la 47,2 în octombrie, cel mai redus nivel consemnat după mijlocul lui 2009.

Oracle cumpără RightNow

Compania americană Oracle Corp. preia producătorul de software pentru relaţii cu clienţii RightNow Technologies Inc., plătind în schimb 1,43 miliarde dolari în numerar.

Profitul Caterpillar a crescut cu 44%

Caterpillar Inc., cel mai mare producător mondial de echipamente de construcţii şi minerit, a raportat creşterea cu 44% a profitului în trimestrul al treilea din anul curent, la 1,14 miliarde dolari, de la 792 de milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2010.

NEW YORK TIMES

Câştigurile Deutsche Bank, peste estimări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a avut un câştig peste aşteptări în trimestrul al treilea, ca urmare a îmbunătăţirii rezultatelor diviziei de consumer banking.

În intervalul iulie - septembrie, profitul băncii a ajuns la 777 de milioane de euro, faţă de o pierdere de 1,2 miliarde euro în anul anterior. Analiştii estimau un profit net de 400 de milioane de euro.

Rezultatele Kimberly-Clark, afectate de costurile cu materiile prime

Kimberly-Clark, producătorul şerveţelelor Kleenex, anunţă scăderea cu 8% a profitului în trimestrul al treilea din 2011, din cauza creşterii costurilor de producţie.

Câştigul net al companiei a ajuns la 432 milioane de dolari, de la 469 de milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2010.

Costurile de producţie ale societăţii au sporit cu 13%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb