FINANCIAL TIMES
• RBS, acuzată de tratament necorespunzător
Royal Bank of Scotland (RBS) se va confrunta, astăzi, cu noi acuzaţii privind modul în care îşi tratează clienţii corporate, inclusiv acuzaţii potrivit cărora companiile viabile sunt forţate să intre în incapacitate de plată pentru ca banca să le poată confisca proprietăţile.
• Băncile americane ameninţă că vor taxa depozitele
Marile bănci americane au avertizat că ar putea începe să taxeze companiile şi persoanele fizice pentru depozitele constituite, în cazul în care Rezerva Federală a SUA va taia dobânda plătită pentru rezervele bancare.
• Apple cumpără un producător israelian de senzori de mişcare
Compania americană Apple a preluat compania tehnologică israeliană PrimeSense, cunoscută pentru software-ul de detectare a mişcării din senzorul jocului Kinect, produs de Microsoft.
WALL STREET JOURNAL
• Angajaţii Amazon Germania, în grevă
Sindicatul german Ver.di din sectorul serviciilor, au iniţiat o grevă la două unităţi locale ale companiei americane Amazon.com Inc., ameninţând cu noi astfel de mişcări, în condiţiile în care se apropie sezonul sărbătorilor.
• Huawei angajează directori străini
Compania chineză Huawei Technologies Co. recrutează mai mulţi executivi din Occident şi va lansa un program de stimulente pe termen lung, ca să atragă angajaţi străini. Huawei obţine două treimi din vânzări în afara Chinei.
• UBS va evita amenda în ancheta UE privind manipularea Libor
UBS AG a ajuns la un acord de imunitate cu autorităţile europene antitrust care vor face ca gigantul bancar elveţian să nu mai fie amendat pentru manipularea dobânzilor de referinţă, potrivit unor surse apropiate situaţiei.
NEW YORK TIMES
• Sanofi vrea să facă achiziţii de 1-2 miliarde euro pe an
Producătorul francez de medicamente Sanofi vrea să cheltuiască 1-2 miliarde euro anual pe achiziţii, anunţă directorul executiv al companiei, Chris Viehbacher, citat de cotidianul Le Figaro.
• Noyer, BCE: Dobânzile trebuie să rămână scăzute
Christian Noyer, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), declară că dobânzile trebuie să rămână la un nivel scăzut o perioadă extinsă de timp, fiind posibil să ajungă la un nivel şi mai mic, dacă va fi necesar, astfel încât zona euro să nu se confrunte cu deflaţia.
• Banca centrală de la Madrid: "Spania ar trebui să evite mulţumirea de sine privind economia"
Spania ar trebui să evite mulţumirea de sine privind starea economiei sale, întrucât riscurile se menţin, iar recuperarea este încă slabă, spune guvernatorul Băncii Spaniei, Luis Maria Linde.