Revocarea lui Kovesi a primit aviz negativ de la CSM

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 28 februarie 2018

Revocarea lui Kovesi a primit aviz negativ de la CSM

Kovesi: "Motivele invocate sunt nereale şi netemeinice"

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În şedinţa CSM, care a durat două ore şi jumătate, şefa DNA a răspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justiţiei în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie, ea spunând că motivele invocate sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate. Ministrul Justiţiei a spus că raportul prezentat de Kovesi "poate fi seducător, convingător", dacă îl face în faţa celor care nu se pricep deloc şi că pe el nu îl poate convinge.

El a mai spus că speră că adevărul va ieşi la suprafaţă, pentru că societatea are nevoie să cunoască adevărul ca să ştie ce măsuri să ia. De asemenea, ministrul i-a reproşat lui Kovesi că nu i-a trimis raportul de bilanţ al DNA pe care îl va prezenta miercuri. În replică, Kovesi a spus că nu a venit la CSM pentru a-l convinge pe el, ci pentru a oferi explicaţii şi probe că ceea ce a susţinut el nu este adevărat.

Vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru a anunţat că Secţia (pentru procurori) îşi va motiva avizul, în perioada imediat următoare.

Votul în şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM a fost 6-1 "împotriva" cererii de revocare, votul "pentru" fiind din partea ministrului Justiţiei.

Avizul CSM este unul consultativ, decizia revenindu-i preşedintelui Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei a prezentat, în cadrul şedinţei CSM, raportul privind activitatea managerială de la DNA făcut public săptămâna trecută. Tudorel Toader a susţinut că prin raportul privind analiza activităţii manageriale a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a scos la suprafaţă tot ce a crezut necesar de evidenţiat, adăugând că dacă prezenta aceste lucruri anul trecut nu îl lua nimeni în seamă.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. PSD+ALDE prin unealta lor TT-ul si-au atins scopul: LCK a fost pusa la colt, DNA-ul a fost decredibilizat, justitia a fost subrezita, iar presedintele nu se simte nici el prea confortabil. Noi cetatenii vom accepta decizia finala, oricare ar fi ea, dar, cu singuranta, fiecare dintre noi va da propriul verdict.

    1. daca presedintele respecta constitutia si Romania, LCK pleaca.

      Vine Timmermans sa ne traga la raspundere. S-o duce in Germania sau Franta dar ar avea loc astfel de acte in deplin acord cu legilatia nationala in vigoare?

      Apropo de "legilatia nationala" si de zicerile ministrului TuDorel care "speră că adevărul va ieşi la suprafaţă": amândouă aspectele sunt defavorabile celor care speră să scape de Kovesi ! :-)

      Presedintele este cel care numeste si revoca procurorul sef.

      Daca presedintele nu are dreptul constitutional sa refuze propunerea ministrului, inseamna ca nu el indeplineste acel act. Trebuia in constitutie sa spuna ca Ministrul Justitiei are acest atribuit. Pentru ce mai este nevoie de semnatura Presedintelui daca nu el este decidentul?????? Pentru ce mai este nevoie de avizul consultativ al CSM daca oricum decizia este luata anterior acestuia de catre Ministrul Justitiei????? Adica Presedintele are nevoie de avizul CSM ca sa vada daca Ministrul Justitiei este idiot? In afara de acest lucru daca ministrul justitiei, care este numit politic ar putea revoca un procuror sef ar fi o incalcare a separatiei puterilor in stat. Asa ca mai incet cu revocarea procurorului sef. 

      In minciuna asta nici A3 nu crede, doar o zice.

      ....Ministrul Justitiei este un om POLITIC...fie el Toader sau altul...deci pentru a avea o garantie a separari puterilor in STAT nu are cum sa intervina politicul in Justitie.. Consider ca CSM este organul suprem de conducere a justitiei si impreuna cu Inspectia Judiciara sunt institutiile de drept sa numeasca sau sa demita. Altfel ce facem ??? ...ne trezim maine cu Nicolicea sau Serban Ministrul Justitiei...ne-am dus de tot..putem desfiinta Justitia...

    Femeia ca orice ignorant spune : " nereal " ....:))) în loc de : " nu este adevărat "! O reciclare madam ar fi necesară! Semantica este ceva " nereal" pt. femeia respectivă!:))

    1. ...Sa-l punem pe Serban sau Nicolicea procuros sef DNA ??? Ai dori ??? ne-am dus dracului...."libertate la furat ""

    ÎN USA JUSTIȚIA ÎI MEGA TARE CU PISTOLUL LA PURTĂTOR !!!

    1. Si in spatele usii, cum e justitia?.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb