ZIARUL BURSA

28 februarie 2018
Ediţia din 19.10.2024

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / NICOLETA MUNTEANU, EURO INSOL: "Companii strategice, precum Tarom, Poşta Română şi CE Oltenia, aproape de insolvenţă"

ALINA VASIESCUCompanii / 28 februarie 2018

"Dimensiunea managerială a insolvenţei devine extrem de importantă atunci când implementăm planuri de reorganizare pentru companii de acest tip" 

Companii foarte mari, de interes strategic, vor intra în insolvenţă, în perioada următoare, anticipează Nicoleta Munteanu, Partener Euro Insol, menţionând că, din declaraţiile financiare depuse de societăţi la Ministerul Finanţelor, rezultă că într-o astfel de situaţie se află Tarom, Poşta Română şi Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia).

Gheorghe Piperea

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / GHEORGHE PIPEREA: "Procedura insolvenţei - mult mai complexă la persoanele fizice decât la comercianţi"

Emilia OlescuCompanii / 28 februarie 2018

Procedura insolvenţei este mult mai complexă la persoanele fizice decât la comercianţi, consideră avocatul Gheorghe Piperea, care a precizat: "Insolvenţa personală constituie o procedură mult mai complexă decât cea des­făşurată în cazul firmelor, mai ales din punct de vedere psihologic, familial, social. Este foarte greu ca un om să poarte titulatura de insolvent".

În opinia domnului Dan Paul, la întrebările pe care le-a ridicat, ar trebui să răspundă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), ca supraveghetor al pieţei de capial, sau instanţa, în cazul în care vreun acţionar contes­tă deciziile AGA.

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR: "Mă întreb dacă operaţiunile prin care Cemacon a evitat insolvenţa au respectat prevederile legale"

(A.A.)Companii / 28 februarie 2018

"Mă întreb dacă creditul acordat de BCR către Cemacon - disproporţionat faţă de capacitatea companiei - era de la început gândit să fie neperformant"  

Dan Paul, Preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a pus în discuţie cazul restructurării companiei listate Cemacon (CEON), întrebându-se dacă reducerea de capital efectuată de societate, aprobată în 2014, şi evitarea, în acest fel, a insolvenţei, a respectat prevederile legale.

Cristian Pârvan: "Avem insolvenţe în care acţionarul a finanţat foarte bine firma. Propunerea noastră este ca, înaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, acţionarilor să li se convertească aceste creanţe în acţiuni".

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM: "Trebuie să facem curat în mediul de afaceri"

Emilia OlescuCompanii / 28 februarie 2018

Avem 260.000 de firme cu capital negativ, care parazitează mediul de afaceri, atrage atenţia Cris­tian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din Ro­mânia (PIAROM). Domnia sa consideră că, dacă aceste companii nu îşi completează capitalul în şase luni, ar trebui să fie radiate, pentru bunul mers al economiei. "Trebuie să facem curat în piaţă", a spus domnul Pârvan, subliniind că economia are nevoie de o lege a insolvenţei, dar că ea ar trebui modificată.

"Amendamentele Comisiei de Industrii la OUG 64 nu pot fi aprobate"

CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / COMISARUL EUROPEAN PENTRU ENERGIE: "Amendamentele Comisiei de Industrii la OUG 64 nu pot fi aprobate"

ANCUŢA STANCIUCompanii / 28 februarie 2018

Comisia Europeană încurajează dialogul cu autorităţile române legat de OUG 64 din 2016 privind sectorul gazelor naturale, dar dacă problemele legate de această speţă nu se vor rezolva, este posibil să apelăm şi la Curtea Europeană de Justiţie, a declarat, ieri, comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Canete, într-o întâlnire la Bruxelles cu reprezentanţii sectorului energetic românesc.

CONDIŢII METEO EXTREME Răzvan Nicolescu: "Alimentarea cu energie electrică şi gaz natural nu va pune probleme majore"

ADINA ARDELEANU, EMILIA OLESCUCompanii / 28 februarie 2018

Actualizare 10:35 Sistemul naţional de transport al gazelor este foarte aproape de starea de risc, din cauza consumului mare

Sistemul naţional de transport (SNT) al gazelor se află, în această dimineaţă, la un pas de starea de risc, cantitatea de gaze din conductele magistrale fiind cu mult sub limita de funcţionare la parametri normali, ca urmare a consumului mare, potrivit datelor postate pe site-ul Transgaz şi citate de Agerpres.

----------

Condiţiile meteo extreme nu vor pune probleme majore în alimentarea cu energie electrică şi gaz natural a sistemului naţional, consideră Răzvan Nicolescu, lider al industriei de energie şi resurse la Deloitte, fost ministru al Energiei.

Povestiri din jobenul unui scamator postmodern

CORNEL CODIŢĂEditorial / 28 februarie 2018

CORNEL CODIŢĂ

Povestirea ar putea fi intitulată, simplu: "Fiat Justitia... de rîsul lumii!" Ştie tot tîrgul, mai toţi stîlpii politicii şi ai administraţiei publice din România, protipendada tranziţiei, ale cărei vîrfuri se adăpostesc la umbra instituţiilor cu literă mare, Parlament, Guvern, dar şi al altora, locale, acolo unde este bine şi călduţ, are probleme cu justiţia. Cum trei din cinci membri ai noii clase superpuse sunt PSD-işti, reiese că mai ales PSD-ul are o problemă cu justiţia. Şi...?

Gheorghe Piperea: "Un sechestru pentru recuperarea pagubei înseamnă poprirea conturilor, ceea ce poate duce la insolvenţă. Dacă respectivele firme sunt vehicule pentru spălarea banilor sau alte acţiuni similare, atunci se justifică astfel de acţiuni (exceptând situaţiile în care sunt acuzate persoane inocente), altfel, nu".

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "Compania ar trebui separată de şeful său, în procesele penale"

Emilia OlescuCompanii / 28 februarie 2018

O întreprindere este centrul unor interese foarte vaste, unele ireversibile, acţionarii indirecţi, cum ar fi salariaţii, fiind şi ei afectaţi în momentul în care compania are dificultăţi, atrage atenţia avocatul Gheor­ghe Piperea, partener fondator SCA Piperea & Asociaţii, completând că întreprinderea nu este o simplă maşină de făcut bani. Gheorghe Piperea a menţionat: "Salariaţii au şi ei foarte multe tipuri de investiţii în întreprinderea respectivă - de exemplu munca depusă -, iar ei şi comunitatea locală nu au cum să-şi securizeze investiţiile ireversibile, pier­zându-şi locul de muncă şi, în consecinţă, pierzându-şi finanţarea pentru şcoala copiilor, pentru sănătate, pentru creditul de la bancă. Un om rămas fără loc de muncă este un debitor neperformant pentru bănci. Fiecare salariat are familie. Ce ar fi însemnat dacă am fi lăsat pe drumuri angajaţii de la Oltchim, de la Radet-Elcen sau de la Hidroelectrica? Se gândeşte cineva la aceste aspecte înainte să interzică intrarea în insolvenţă".

Potrivit doamnei Dana Ababei, scopul evaluării diferă în funcţie de faza în care se află procedura, şi anume: observaţie, reorganizare ori faliment.

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / DANA ABABEI, PREŞEDINTE ANEVAR: "Evaluarea înaintea reorganizării trebuie să dea valoarea de piaţă şi de lichidare a tuturor activelor debitoarei"

V.RCompanii / 28 februarie 2018

Atunci când vorbim de evaluarea pentru insolvenţă în momentul premergător planului de reorganizare, din raportul de evaluare ar trebui să rezulte valoarea de piaţă şi de lichidare a tuturor activelor din patrimoniul companiei debitoare, afirmă Dana Ababei, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), menţionând că aceste valori sunt prezentate şi defalcat pe creditori şi, după caz, le este ataşată şi valoarea individuală sau în bloc.

Stan Tîrnoveanu

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / STAN TÎRNOVEANU, UNPIR: "De cele mai multe ori, procedura insolvenţei începe prea târziu, când pericolul de faliment este major"

(A.V.)Companii / 28 februarie 2018

Insolvenţa unei companii poate fi anticipată pe criterii obiective încă din stadiul incipient, când avem în vedere insolvenţa iminentă, conform domnului Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR), care atrage atenţia că, de cele mai multe ori, această procedură începe prea târziu, când pericolul de faliment este major.

Cristina Ienciu: "Cred că avem nevoie de o economie sănătoasă, cred că avem nevoie să participăm cu toţii, într-un mod activ, la redresarea economiei noas­tre".

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / CRISTINA IENCIU, CITR: "Numărul insolvenţelor a crescut cu 9%, anul trecut"

Ramona RaduCompanii / 28 februarie 2018

Numărul companiilor aflate în procedură de insolvenţă a crescut, anul trecut, cu 9%, a afirmat, ieri, Cristina Ienciu, Head of Legal CITR, parte a CITR Group.

Domnia sa a declarat: "Toată lumea previziona o scădere a numărului de insolvenţe în România, după cum a început anul 2017, iar un studiu din 2016, la nivel european, previziona o scădere de 5% a numărului de insolvenţe, pentru ţara noas­tră. La final de 2017, însă, putem constata o creştere de circa 9% a numărului de companii aflate în insolvenţă, în România".

Simona Miloş: "Interdicţia de dizolvare/lichidare înseamnă, practic, interdicţia intrării într-o procedură de faliment".

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / SIMONA MILOŞ, PREŞEDINTE INPPI: "Interferenţele procesului penal în procedurile de insolvenţă îi pot anihila principiile"

Ramona RaduCompanii / 28 februarie 2018

Modificările legislative paralele procedurii de insolvenţă, aduse prin alte acte normative (chiar prin legis­laţia primară) şi interferenţele procesului penal în procedurile de insolvenţă sunt două chestiuni care afectează derularea firească a procedurilor de insolvenţă, a afirmat avocatul Simona Miloş, preşedinte al Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI).

Răzvan Horaţiu Radu: "Banca Centrală Europeană (BCE) susţine obiectivul propunerii de Directivă de a reduce barierele semnificative din calea liberei circulaţii a capitalurilor provenite din diferenţele cadrelor juridice ale statelor membre în materie de restructurare şi insolvenţă".

CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI - EDIŢIA A V-A / RĂZVAN HORAŢIU RADU, MAE: "Directiva europeană pe insolvenţă - posibil să intre în vigoare până în mai 2019"

Emilia OlescuCompanii / 28 februarie 2018

Noua directivă europeană din domeniul insolvenţei este posibil să intre în vigoare înainte de luna mai 2019, estimează Răzvan Horaţiu Radu, agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cadrul Minis­terului Afacerilor Externe (MAE). Conform domniei sale, propunerea de directivă încă face subiectul discuţiilor din Consiliul Uniunii Europene. "Banca Centrală Europeană (BCE) susţine obiectivul propunerii de Directivă de a reduce barierele semnificative din calea liberei circulaţii a capitalurilor provenite din diferenţele cadrelor juridice ale statelor membre în materie de restructurare şi insolvenţă, însă aceasta consideră că se impune legiferarea la nivel european în vederea armonizării pe fond a normelor naţionale în materie de insolvenţă", a menţionat reprezentantul MAE.

A demisionat ministrul grec al Economiei

V.R.Jurnal de criză / 28 februarie 2018

Ministrul grec al Economiei şi Dezvoltării, Dimitri Papadimitriou, a demisionat ieri, după ce soţia sa, Rania Antonopoulos, a fost destituită din postul de secretar de stat în Ministerul Muncii, pe motiv că a solicitat şi primit o indemnizaţie în vederea plăţii chiriei, în contextul în care cuplul este foarte înstărit.

Profitul Bundesbank, în creştere masivă

Profitul Bundesbank, în creştere masivă

Internaţional / 28 februarie 2018

Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a realizat, în 2017, un profit net de două miliarde euro, în creştere semnificativă faţă de cele 399 milioane euro în 2016, sumă din care va direcţiona 100 milioane de euro către fondul de pensii al angajaţilor, urmând ca restul de 1,9 miliarde euro să fie transferat către Guvernul german, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / ÎN CONTEXTUL AMENDAMENTELOR CARE IMPUN UN SINGUR OPERATOR PE PIAŢA DE GAZE Septimiu Stoica: "Canete ne-a spus că încălcarea principiului concurenţei ar fi sancţionabil cu infringement"

A.S.Companii / 28 februarie 2018

Întâlnirea cu domnul Miguel Canete, comisar european pentru Energie, a fost deosebit de revelatoare pentru subiectele care constituie agenda publică în momentul acesta pe piaţa de gaze din Ro­mânia, res­pectiv OUG 64 privind gazele şi tentativa de a impune un singur operator de piaţă, ne-a declarat Septimiu Stoica preşedintele Bursei Române de Mărfuri.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Elena Udrea se ceartă cu justiţia de la distanţă

O.D.Politică / 28 februarie 2018

Războiul Elenei Udrea cu justiţia continuă de la distanţă. Din Costa Rica, unde s-a retras temporar, fostul ministru anunţă, cu ajutorul tehnologiei moderne, că este convinsă, după decizia instanţei supreme, care i-a respins cererea de recuzare a...

MACRO NEWSLETTER - 28 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER - 28 februarie 2018

Internaţional / 28 februarie 2018

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 3,7%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 5,4% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3,1% a creditului...

Obiectiv îndeplinit: am participat

OLIMPISM Obiectiv îndeplinit: am participat

O.D.Sport / 28 februarie 2018

Delegaţia ţării noastre la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang a confirmat aşteptările... a participat, fără surprize majore, nici pozitive şi nici negative. Nu s-a pus problema obţinerii de medalii, dar cu toate acestea, Raluca...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo