BVB Marcel Murgoci, Estinvest: "Peste o treime din rulaj, asigurat de titlurile Banca Transilvania"

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie 2018

Marcel Murgoci, Estinvest: "Peste o treime din rulaj, asigurat de titlurile Banca Transilvania"

Volumul înregistrat în şedinţa de tranzacţioanare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 64,55 milioane de lei (13,86 milioane de euro), în apropierea valorii medii zilnice a acestui an, de 64,21 milioane de lei, în contextul în care majoritatea cotaţiilor pieţei au închis în creştere.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul societăţii de brokeraj Estinvest, ne-a declarat: "Cea mai mare pondere din rulajul de tranzacţionare a fost asigurat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care, cu un volum de circa 27 de milioane de lei doar pe piaţa «regular», a generat peste o treime (n.r. 41,8%) din lichiditatea înregistrată, cotaţia societăţii bancare crescând cu 1,88%.

Indicii bursieri au avut o uşoară apreciere către sfârşitul şedinţei de tranzacţionare, în condiţiile în care, de-a lungul zilei, aceştia au cunoscut o evoluţie sinusoidală.

Cea mai importantă ştire a zilei a fost cea legată de achiziţionarea, de către Transgaz, a operatorului de gaze din Republica Moldova (n.r. Vestmoldtransgaz), care ar putea influenţa pozitiv evoluţia cotaţiei emitentului, bineînţeles dacă condiţiile generale din piaţă se menţin pozitive".

Topul lichidităţii pe piaţa "regular" a fost condus de acţiunile TLV, ultima cotaţie a societăţii fiind de 2,43 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile "Fondul Proprietatea" (FP), preţul de închidere fiind de 0,926 lei/acţiune, în contextul unor transferuri de 9,18 milioane de lei, în scădere cu 0,32%.

Acţiunile "BRD Groupe Societe Generale" (BRD) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 13,94 de lei, pe fondul unui volum de 7,08 milioane de lei, în coborâre cu 0,29%.

Pe piaţa "deal" a avut loc un transfer cu acţiunile TLV, la preţul de 2,395 lei/titlu, în urcare cu 0,21%, valoarea tranzacţiei fiind de 1,25 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile "Romgaz" (SNG), ultima cotaţie, de 35,8 de lei/unitate, fiind în apreciere cu 0,42% faţă de cea precedentă, în contextul unei lichidităţi de 3,35 milioane de lei.

Acţiunile "Transgaz" (TGN) au urcat cu 0,49%, la preţul unitar de 412 lei, în urma unui rulaj de circa 2,74 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,43%, în timp ce indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,47%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF­-uri plus FP, a urcat cu 0,73%, apreciere similară cu cea a indicelui BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, a înregistrat un avans de 0,54%.

Topul celor mai mari creşteri

1."Armătura" (ARM): +6,86 %

2. "Aerostar" (ARS): +4,00 %

3. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +3,76%

4. "Ropharma" (RPH): +2,86%

5. "Cemacon" (CEON): +1,97 %

Topul celor mai mari scăderi

1. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -3,45%

2. "Romcarbon" (ROCE): -2,97%

3. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -2,96%

4. "Dafora " (DAFR): -1,42%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -1,36%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb