Transgaz a câştigat licitaţia privind achiziţionarea Vestmoldtransgaz

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 28 februarie 2018

Operatorul sistemului naţional de gaze Transgaz (TGN) a câştigat, prin filiala sa din Republica Moldova, Eurotransgaz, licitaţia privind privatizarea întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz, care va construi conducta Iaşi - Ungheni pe teritoriul Moldovei, se arată într-un comunicat al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Iniţial, anunţul a fost făcut de premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul întrevederii avute, ieri, cu Viorica Dăncilă.

La finalul lunii decembrie a anului 2017, Eurotransgaz depunea oferta angajantă pentru achiziţia integrală a operatorului de gaze din Moldova.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de 180 milioane lei moldoveneşti, circa 8,8 milioane euro, o condiţie fiind investirea a 93 de milioane de euro în următorii doi ani, potrivit Radio Chişinău.

Recent, Transgaz a depus o scrisoare de interes pentru a participa la achiziţia unei părţi dintr-un pachet de acţiuni de 66% la DESFA, din Grecia, alături de compania spaniolă Reganosa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţi şi Dezvoltare (BERD).

Alt proiect important al companiei este prima fază a gazoductului BRUA, care va lega Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Aceasta va porni din localitatea Podişor, până la Recaş, investiţia fiind de 530 milioane de euro, din care 180 de milioane de euro bani europeni. Conducta va avea o lungime de 570 de kilometri, trei staţii de comprimare a 10 MW fiecare, precum şi o capacitate de 1,75 miliarde de metri cubi pe an, în flux bidirecţional.

În anul 2017, Transgaz a raportat un profit net preliminar de 602,17 milioane de lei, în creştere cu 1,5%, faţă de perioada similară din 2016.

Un procent de 58,51% din acţiunile TGN este deţinut de statul român, reprezentat de Guvern prin Secretariatul General al Guvernului, şi 41,49% de alţi acţionari (free-float).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb