FIIND SEMNATE DE UN VICEPREŞEDINTE NUMIT CU ÎNCĂLCAREA LEGII Surse: "Deciziile ONJN din ultimul an nu sunt valabile"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 28 februarie 2018

Deciziile emise de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) din primăvara anului trecut şi până în prezent nu sunt valabile, fiind pasibile să fie anulate în instanţă, după cum ne-au spus unele surse apropiate situaţiei, care ne-au explicat că vicepreşedintele ONJN Valentin Korman a fost numit cu încălcarea legii.

Sursele citate ne-au precizat: "S-a încercat şi în timpul fostei conduceri să fie numită o persoană pe această funcţie, în condiţii similare, adică încălcându-se legea, dar preşedintele de atunci (n.r. Odeta Nestor) nu a fost de acord. Concret, în martie 2017, Sorin Grindeanu, care era prim ministru, l-a pus pe Valentin Korman, care i-a fost şofer, în funcţia de vicepreşedinte al ONJN.

Legislaţia în domeniu (Ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc) spune că membrii Comitetului de conducere «trebuie să îndeplinească, la data numirii, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă calitatea de licenţiat al unei instituţii de învăţământ superior cu durata stabilită de lege, acreditată, şi o vechime de cel puţin 10 ani în activitate pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, în cazul preşedintelui şi vicepreşedintelui, şi de cel puţin 5 ani în activitate pe un post pentru care sunt necesare studii superioare, în cazul celorlalţi membri».

Valentin Korman nu îndeplineşte condiţia de a avea o vechime de cel puţin zece ani pe un post pentru care să se ceară studii superioare. Totodată, Korman a absolvit facultatea în 2016, deci cu atât mai mult nu îndeplineşte condiţiile impuse.

Însă, problema gravă este că niciuna dintre deciziile semnate de acest domn de la numirea sa şi până acum nu este valabilă, putând fi oricând desfiinţate în instanţă. În ultimul an, au fost revocate o mulţime de licenţe şi au fost date amenzi, agenţii economici pierzând milioane de euro. Conform legii, orice operator care a avut licenţa revocată în această perioadă şi care contestă decizia, în primă instanţă va avea câştig de cauză, pentru că vicepreşedintele despre care vorbim nu avea voie să semneze în această calitate".

Domnul Valentin Korman nu a răspuns apelurilor noastre până la închiderea ediţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb