Revolut apelează la AI pentru a proteja clienţii de fraudele cu cardul bancar

S.B.
Bănci-Asigurări / 15 februarie

Revolut apelează la AI pentru a proteja clienţii de fraudele cu cardul bancar

Revolut a anunţat introducerea unui sistem de detectare a scam-urilor investiţionale sau care implică platforme financiare, atunci când se folosesc cardurile pentru plăţi online.

Pe lângă tehnologia deja integrată în aplicaţie pentru a detecta scam-urile APP (Autorizare Plată Push), Revolut adaugă un nou nivel de securitate care foloseşte inteligenţa artificială (AI) pentru a identifica tranzacţiile riscante şi activităţile suspecte, cu scopul de a proteja fondurile clienţilor.

Noua caracteristică prin care Revolut poate identifica eventualele escrocherii investiţionale sau plăţi către platforme financiare frauduloase foloseşte învăţarea automată (machine learning) pentru a detecta dacă un client este prins într-un eventual scenariu de fraudă şi demontează "vraja" exercitată de fraudatori.

Funcţionalitatea a fost dezvoltată de echipa Antifraudă a companiei şi are capacitatea de a determina în ce măsură modul de interacţiune între client şi aplicaţie este specific unei scheme de fraudare şi, în consecinţă, dacă este cazul, să anuleze plata. În acest fel, clientul este prevenit în legătură cu plăţile riscante şi este automat direcţionat către un flux în aplicaţie care să îl ajute să înţeleagă la ce risc se expune. În această fază, clientul trebuie să furnizeze câteva informaţii suplimentare despre tranzacţia pe care a încercat să o realizeze, cu scopul de a verifica dacă clientul este ghidat de cineva şi se afla sub influenţa unor eventuali răufăcători. Apoi, i se prezintă câteva ipostaze specifice de înşelătorie pentru a determina clientul să analizeze mai profund motivaţia de a efectua plata. De asemenea, Revolut poate redirecţiona clientul către chat, unde un specialist în fraudă Revolut îi va adresa întrebări suplimentare pentru a determina dacă este vizat de o tentativă de fraudă.

Imediat după introducerea acestui flux de prevenţie, Revolut a constatat o reducere cu 30% a sumelor fraudate, mai ales în legătură cu platformele online implicate în scam-uri de investiţii sau fraude financiare. Noua funcţionalitate Revolut este disponibilă pentru toţi clienţii, la nivel global.

"Suntem încântaţi să lansăm o nouă funcţionalitate bazată pe inteligenţă artificială, pentru a ajuta clienţii să nu mai cadă în mrejele răufăcătorilor. Am dedicat luni bune conceperii şi testării acestei funcţii pentru a ne asigura că utilizatorii noştri se pot folosi în deplină siguranţă de banii lor.

De exemplu, un număr tot mai mare de bănci limitează acum accesul la plăţi către platforme crypto sau de investiţii, din cauza fraudelor. Cu această funcţionalitate avansată, în loc să blocăm complet aceste tranzacţii, care pot fi corecte, ne asigurăm că clienţii vor face transferurile în deplină cunoştinţă de cauză şi vom încerca să îi prevenim pe cei care ar putea fi ţintele unor escroci. Astfel, le dăm mai multă siguranţă, dar şi libertate de acţiune clienţilor", a declarat David Eborne, Head of Fraud la Revolut.

În 2023, conform datelor Revolut, 59% din sumele pierdute au fost generate de fraude de tipul scamuri de investiţii, deşi acestea au reprezentat doar 14% din totalul cazurilor de fraudă. Chiar dacă numărul cazurilor a fost unul aparent redus, cifrele arată că multe persoane au pierdut sume importante, care ar fi putut să le facă viaţa mai bună.

În schimb, scam-urile legate de cumpărături au fost cel mai des întâlnite ca tipologie, reprezentând 62% din totalul cazurilor de fraudă la nivel global, în aceeaşi perioadă de timp. Valoarea lor cumulată reprezintă mai puţin de 9% din totalul sumelor pierdute, arătând că astfel se pierd sume mai mici, dar numărul celor care cad în plasa escrocilor este mai mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb