REVOLUŢIA DIN DECEMBRIE 1989 - III Planurile de împărţire a Europei după căderea lui Ceauşescu

Selecţie de VICTOR RONCEA
Ziarul BURSA #Miscellanea / 22 decembrie 2015

Continuăm publicarea unui fragment din Raportul Comisiei Speciale a Senatului privind evenimentele din 1989, extras din lucrarea "Decembrie 1989 - Lovitura Moscovei în România", coordonată de Victor Roncea.

În ziarul "România Liberă" din 10 ianuarie 1990 a apărut un mic articol sub titlul "Teroriştii prinşi pe teritoriul Iugoslaviei", în care, fără a se dezvălui sursa, se informează că pe teritoriul statului vecin şi prieten au fost reţinute grupuri de terorişti ce participaseră la acţiunile din ţara noastră, îndeosebi la Timişoara, Reşiţa, Arad, Sibiu şi Bucureşti. Numărul celor arestaţi se ridica la 63. Ziarul se obliga să reia problema atunci când teroriştii respectivi vor fi extrădaţi. Se desprind două variante: fie că informaţia a fost ireală teroriştii reţinuţi în Iugoslavia neexistând, fie că aceştia au existat, dar ţara respectivă nu şi-a propus extrădarea.

În încheierea acestui sumar "subcapitol" ce ar trebui să facă obiectul unor cercetări suplimentare şi detaliate, se cuvine a face nişte observaţii:

Este posibilă implicarea KGB-ului şi a GRU-ului în acţiunile din decembrie 1989 şi care s-au materializat în special prin manifestări agitatorii provocatoare, prin acţiuni de dezinformare şi război electronic. Procedeele folosite au fost specifice acţiunilor din umbră (trupe speciale ale GRU).

În raport cu numărul mare de sovietici ce împânziseră ţara în acele zile, numărul persoanelor posibil implicate în acţiuni teroriste a fost relativ mic. Situaţia avea aspectul aşteptării unor ordine care trebuiau să sosească de undeva şi care, datorită unor anumite cauze, nu au mai venit.

Aceştia erau cei care, aflaţi pe teritoriul României, la sosirea ordinului trebuiau să asigure debarcarea şi joncţiunea cu trupele de desant aerian sau aeromobile ce ar fi invadat ţara în urma unei solicitări, sau ca urmare a unor hotărâri suprastatale, având în vedere că Tratatul de la Varşovia avea deja din Occident mână liberă pentru a interveni în România ?

Acţiunile hotărâte ale armatei şi ale patrioţilor români de a respinge terestru, aerian şi maritim orice încălcare a hotarelor româneşti deşi, soldate cu mare consum de muniţie, au blocat poate emiterea ordinului.

Potrivit publicaţiei britanice "Intelligent Digest", citată de ziarul "Adevărul" din 08 decembrie 1993, cu ocazia împlinirii a 51 de ani de la semnarea pactului Ribentrop-Molotov, în luna septembrie 1990, la Geneva, reprezentanţi de primă mărime din Germania şi URSS au avut o convorbire în mod discret, unde cele două mari puteri au pus la punct o nouă împărţire a Europei de Est.

Revista britanică are un tiraj restrâns, se distribuie pe bază de abonament, iar informaţiile sale sunt pretinse confidenţiale.

În text redactorul şef - Joseph de Courey - descrie conţinutul prezumtivului act germano-rus.

Discuţiile purtate erau sub girul "Strict Secret" şi se refereau la influenţa asupra statelor din estul Europei, astfel revista respectiva relata:

"În sinteză, la discuţii, sovieticii au căzut de acord în următoarele chestiuni:

1. Să nu se opună divizării Cehoslovaciei.

2. Republica Cehă va deveni parte a sferei de influenţă economică a Germaniei, cu scopul posibil de încorporare politică a regiunii în următorii 12-15 ani la Germania.

3. În schimb, Germania va compensa URSS-ul pentru daunele economice suferite prin pierderea influenţei în Europa de Est.

4. Ungariei i se va permite urmărirea scopului de a-şi recâştiga teritoriile pierdute după primul război mondial prin tratatul de la Trianon din 1920 (când Transilvania a fost încorporată în România. Ucraina transcarpatică şi teritoriile limitrofe Dunării au revenit Cehoslovaciei, iar Voivodina a trecut la Iugoslavia).

5. Germania va spori ajutorul economic acordat Ungarieim pentru a asigura acolo un standard al vieţii mai ridicat decât cel din Slovacia, făcând astfel mai atrăgătoare ideea unificării Slovaciei cu Ungaria.

6. Să nu ridice obiecţii la divizarea Iugoslaviei, să fie de acord cu intrarea Croaţiei şi Slovaciei în sfera de interese economice a Germaniei şi să susţină unirea Ucrainei transcarpatice cu Ungaria, dacă naţionaliştii Ucrainei ar desfăşura "activităţi destructive".

7. În afară de compensaţia economică pentru pierderile suferite, Germania se angajează să nu fie activă în chestiuni privind Ucraina şi statele baltice şi să nu le considere parte a sferei de influenţă economică a Germaniei".

Pentru Moscova, înţelegerea conferă sprijin în creşterea şi câştigarea influenţei în Orientul Apropiat ca o compensare a pierderilor din Europa de Est.

În încheiere, revista remarcă: "Dacă această analiză este corectă, atunci perspectiva este a unei hegemonii germane sprijinită de Rusia într-o Europă fără americani, combinată cu un nou val de presiuni din partea ruşilor pentru a obţine influenţă în Orientul Apropiat". O astfel de perspectivă, după părerea noastră, va aduce numeroase necazuri ţărilor balcanice, atlantice şi mediteraneene.

Informaţia este confirmată şi de un diplomat sârb, care relatează: "Fostul Ministru de Externe al Italiei Dany de Michelis înştiinţat pe omologul său iugoslav Dudimir Lanciar de existenţa unui acord secret de reîmpărţire a sferelor de influenţă între URSS şi Germania".

Acest diplomat era primul consilier al Ambasadei Iugoslave la Bucureşti - Miloşi Vscebrka - care a fost martor la aceasta discuţie neoficială.

Totodată acesta a mai adăugat "...că tratatul permite Ungariei să-şi recâştige teritoriile pierdute la Trianon." ("Adevărul" din 10-12 iunie 1995).

În legătură cu Malta, şeful D.S.S., gl. Vlad Iulian, declara printre altele: "...în esenţă la Malta s-a discutat situaţia din România şi s-au trasat probleme cu privire la România. S-au împărţit: responsabilităţi cu privire la România şi cred ca v-am spus destul..." (declaraţie Iulian Vlad, pag. 8-10)

Dar spionajul sovietic putea fi implicat intens şi în acţiunile de dezinformare şi război electronic, având în vedere posibilităţile tehnice ce le aveau la dispoziţie şi cu ajutorul cărora puteau acţiona din toate mediile: de pe uscat, din aer, de pe mare şi din cosmos.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "coordonata de Victor Roncea". Coordonatorul Victor Roncea. Coordonatorul lui Pavel Corut si Ion Cristoiu.

    Deci factorul economic este decisiv!!!!...Integritatea si finta nationala romaneasca sunt in stransa legatura cu cresterea P.I.B.-ului (ne apropiem frumos de 200 miliarde de euro real, nu???) si nivelului de trai al populatiei, salarii minime de 400-500 euro, mediu la peste 1,500 euro, in urmatorii 2-3 ani!!!!!Hai ROMANIA!!!!

    Joseph de Courcy, editor of the well-respected journal Intelligence Digest reports this week: "While NATO congratulates itself on bombing the Serbs into submission, Israel's Mossad and other Middle Eastern intelligence sources have discovered that Kosovo was one humiliation too many for Russia. Now Moscow has agreed to back Saddam's secret plan of revenge. With this all-important Russian backing, Saddam is joining with hated Iran and Syria to launch one final war against Israel. Amazingly, Saddam will allow Iranian troops to cross Iraqi territory to join the attack on Israel. And to keep America from interfering, Moscow has given Osama bin Laden and other terrorists the means to attack American population centers with weapons of mass destruction. The threat is real ... and the implications terrifying. ..."

     

    În sep 1999, acest "reputat" (probabil la fel de dement ca alții de pe plaiurile noastre) analist spunea că Moscova o să atace Orientul Mijlociu și că Irakul lui Saddam, Iranul și Siria pentru a ataca Israelul. 

     

    Hai să vedem cum acționează acest Courcy. Rețeta este următoarea. Se ia 10% adevăr. De exemplu, încă din iul 1999, pe CNN apărea următoarea știre: 

     

    "WASHINGTON (CNN) -- U.S. officials fear that suspected terrorist Osama bin Laden "may be in the final stages" of planning an attack against the United States. 

    Bin Laden, son of a Saudi Arabian billionaire, is accused of masterminding the almost simultaneous bombings of the U.S. embassies in Kenya and Tanzania last August that left 224 people dead. 

    U.S. officials, speaking on condition of anonymity Wednesday, told CNN that current targets would most likely be somewhere in the Middle East or Africa. 

    However, they refused to rule out the possibility of an attack on U.S. soil -- including Washington, D.C." 

     

    Deci, oficialii americani aveau surse de informații potrivit cărora, bin Laden plănuia atacuri contra lor. În 2000, bin Laden avea să execute atacut asupra vasului USS Cole. Sursele aveau dreptate. 

     

    Ce face Courcy? Păi ia aceste 10% adevărate și le învârte într-un scenariu pe care doar bolnavii la cap îl cred. 

     

    - Prima demență este aceea că bin Laden, inamicul #1 al rușilor din perioada jihadului din Afganistan, ar fi acceptat ajutorul rusesc. Sau că rușii i l-ar fi dat. După 20 de ani, singurele relații ruso-binladene discutate sunt că se urau reciproc și ar fi ucis pe celălalt dacă aveau ocazia, și că niște mafioți ruși ar fi făcut trafic de droguri (nedemonstrat). Dar că Moscova îi va da lui bin Laden ARME DE DISTRUGERE ÎN MASĂ, asta este o demență pentru care Courcy trebuie internat, nu numit "reputat". 

     

    - A doua demență la fel de mare este că Saddam și Irak s-ar fi aliat cu Iran. După ce Saddam a fost capturat și interogat de FBI, până la execuția lui din 2006, documentele declasificate arată că Saddam se lăuda că are arme de distrugere în masă și nu lăsa inspectorii să intre de TEAMĂ că Iranul va afla că nu le are și că este foarte slab militar. Saddam se temea că va fi atacat de Iran. Nimeni din conducerea Irakului nu a menționat nimic în interogatoriile occidentalilor de vreo alianță dintre Iran și Irak. 

     

    Păi, după modelul anterior, putem concluziona că idioțenia pe care acest articol o preia din 1993, despre pactul germano-rus, are numai 10% adevăr. O fi existat un acord comercial între Germania și Rusia și ATÂT. De aici și până la demența lui Courcy, trebuie să fii la rândul tău dement să crezi așa ceva. 

    Păcat de ziarul Bursa că pune în aceeași pagină un articol serios despre Telekom și mizeria asta după care trebuie să te speli pe ochi pentru că ai citit-o. 

    "Informaţia este confirmată şi de un diplomat sârb, care relatează: "Fostul Ministru de Externe al Italiei Dany de Michelis înştiinţat pe omologul său iugoslav Dudimir Lanciar "

     

    Dany de Michelis ... are numele real Gianni de Michelis 

    Dudimir Lanciar ... are numele real Budimir Loncar. 

    Joseph de Courey ... are numele real de Joseph de Courcy. 

     

    În afară de cele trei nume pocite, un așa-zis analist de Courcy care ale cărui analize sunt bazaconii, probabil că restul articolului este FOARTE ADEVĂRAT. hahahaha 

    Păstrați-l pentru 1 aprilie. 

    Nimic despre Dzeneralu' Cuoldea, nimic despre Splendida Alina Bica ?

    Asta e un subiect de presa, cum ar zitze maestrul Ion Cristoiu ! :))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb