Revoluţia din octombrie roşu se amână pentru un noiembrie negru

TUDOR DUMITRU
Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2010

Revoluţia din octombrie roşu se amână pentru un noiembrie negru

Mitingul de ieri, deşi sprijinit de PSD, nu a strâns numărul de protestatari conform aşteptărilor

Sindicatele au avertizat că vor începe greva generală, dacă moţiunea pică

Zeci de mii de sindicalişti au protestat, ieri, în Capitală, solicitând Parlamentului să demită Guvernul Boc. Încă de la primele ore ale dimineţii, protestatarii, veniţi din toate colţurile ţării, au luat cu asalt Piaţa Victoriei, pornind în marş spre Palatul Parlamentului, locul în care urma să se supună la vot moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului. La protest au participat şi social-democraţi.

În apropiere de Piaţa Romană, liderii PSD, Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie s-au alăturat coloanei de protestatari, primii doi preluând conducerea acesteia.

Bine echipaţi cu steaguri, fluiere şi bannere, protestatarii au scandat pe toată durata marşului lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Mai mulţi sindicalişti au spus, pentru ziarul BURSA, că au venit să protesteze din cauză că o duc din ce în ce mai rău sub conducerea Guvernului Boc şi că demiterea acestuia de către Parlament a devenit o necesitate pentru ţară. "Am venit pentru că vrea să ne ia din pensie şi toate sunt scumpe, nu vedeţi ce este, nu poţi să mai plăteşti chirie, să-ţi iei o pâine", ne-a spus un sindicalist.

Prezenţa la protest, din nou o problemă

La mitingul de ieri protestatarii au mizat pe 80.000 de persoane.

Şi de această dată, ca şi la alte manifestaţii sindicale organizate anul acesta, numărul celor prezenţi a fost cu mult inferior prognozei.

Deşii unii lideri de sindicat au susţinut că în Piaţa Constituţiei s-ar fi aflat 100.000 de oameni, alţi liderii sindicali au anunţat, la orele amiezii, că la protest au rămas mai puţin de jumătate din cât fuseseră iniţial. Vremea potrivnică se pare că a jucat un rol determinant, mulţi dintre bucureşteni părăsind protestul. Potrivit Jandarmeriei, la protestul din Piaţa Constituţiei au participat circa 25.000 de persoane. Liderii de sindicat au reclamat, de pe o scenă amplasată în piaţă, faptul că actuala putere a obstrucţionat accesul la miting, întorcând din drum mai multe autocare cu protestatari şi au avertizat că nu vor opri protestul până când Guvernul Boc nu va fi înlăturat. Un reprezentant al Jandarmeriei ne-a spus că protestarii au autorizaţie până la ora 22.00. "Dacă nu pică acum Guvernul Boc revenim şi mai aducem şi pe alţii", ne-a spus unul dintre protestatari.

Altercaţii cu forţele de ordine

Activitatea din Parlament a fost urmărită de protestatarii din Piaţa Constituţiei pe un ecran gigant. Discursul premierului Emil Boc din Parlament a fost acompaniat de un cor puternic de fluierături, lozincile preferate de sindicaliştii fiiind "Jos Guvernul Boc", "Hoţii" şi "Jos Băsescu". Pe pancartele sindicaliştilor scria "Plecăm din ţară" sau "Urlă foamea-n noi". Dis-cursul premierului s-a soldat cu incidente, protestatarii având mai multe altercaţii cu forţele de ordine. Unii dintre aceştia au aruncat cu sticle de plastic, brichete şi chiar umbrele, în timp ce primul-minis-tru îşi susţinea discursul. Mai mulţi oameni care au instigat la violenţă au fost scoşi din mulţime. Forţele de ordine au luat măsuri de ordine şi siguranţă publică sporite. Liderii de sindicat au declarat, recent, că dacă Guvernul Boc nu va fi demis de Parlament, atunci vor începe greva generală.

Protestele din România, în presa străină

Moţiunea: Cu Boc înainte, marş!

Mercenari printre protestatari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb