Revoluţionarii cer demisia lui Ion Iliescu

Ziarul BURSA #Politică / 9 mai 2006

Cei aproximativ 150 de revoluţionari, membri ai Blocului Naţional al Revo-luţionarilor (BNR), au plecat ieri din faţa sediului central al Partidului Social Democrat (PSD) după un protest de patru ore, reprezentanţii acestora stabilind o nouă întâlnire cu conducerea social-democraţilor pentru maine dimineaţa.

După discuţiile purtate de conducerea PSD cu cinci reprezentanţi ai BNR, preşedintele social-democraţilor, Mircea Geoană, a declarat că s-a luat act de cererile şi de observaţiile revoluţionarilor şi s-a decis o nouă întâlnire miercuri pentru "a se stabili o linie de conduită comună".

Preşedintele PSD a spus că solicitările revoluţionarilor vor fi analizate de Comisia de Integritate Morală condusă de senatorul Cristian Diaconescu.

Geoană a menţionat că reprezentanţii BNR nu au abordat "deloc" subiectul excluderii lui Ion Iliescu din viaţa politică.

"Problema dosarelor mineriadelor şi a revoluţiei nu este problema PSD, ci este una în zona justiţiei. Justiţia se va pronunţa", a mai spus Mircea Geoană.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a declarat, la finalul întrevederii, că a lăsat conducerii PSD documente din care rezultă că Ion Iliescu şi Emil Cutean sunt învinuiţi - primul în dosarele revoluţiei şi mineriadei, iar cel de-al doilea are un dosar la Curtea Supremă.

Mărieş a afirmat că s-a discutat problema retragerii sprijinului politic pentru Iliescu.

"E o chestiune mai sensibilă în partid şi daţi-mi voie să-i dau voie domnului Geoană să-şi facă ordine în partid", a spus liderul Asociaţiei 21 Decembrie.

Mărieş a spus că, potrivit statutului PSD, odată ce s-a dispus începerea urmăririi penale asupra unei persoane, aceasta este suspendată din partid, iar Mircea Geoană trebuie să respecte aceste prevederi.

În privinţa retragerii sprijinului pentru Emil Cutean de la conducerea comisiei parlamentare pentru problemele revoluţionarilor, Mărieş a menţionat că BNR aşteaptă un răspuns mîine.

Cele câteva sute de revoluţionari au solicitat la sediul PSD excluderea din acest partid a deputatului Emilian Cutean şi a senatorului Ion Iliescu, pe motiv că aceştia au probleme cu justiţia. Revoluţionarii au revenit astfel într-o nouă manifestaţie de protest la sediul PSD, cerând excluderea celor doi social democraţi - Emilian Cutean şi Ion Iliescu. La un moment dat protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, forţând intrarea în curtea sediului central al PSD, fără succes însă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb