Revoluţionarii vor capul lui Iliescu

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 13 aprilie 2006

Sediul din Bd. Kiseleff al Partidului Social Democrat a fost asaltat, ieri, de 500 de manifestanţi, membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor (BNR), care au protestat împotriva lui Ion Iliescu şi a deputatului PSD, Emilian Cuteanu, preşedintele Comisiei parlamentare pentru problemele revoluţionarilor. Demonstranţii au cerut demisia celor doi din partid, în cazul lui Cuteanu şi din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare amintite. Conform spuselor liderului BNR, George Costin, revendicările protestatarilor sînt: aflarea adevărului despre revoluţia din 1989 şi obţinerea certificatelor de revoluţionar. Cu toate că de eliberarea certificatelor de revoluţionar se ocupă un departament din cadrul Guvernului, manifestanţii au ales să protesteze împotriva lui Iliescu pentru că, în percepţia generală a celor care au participat la evenimentele din 1989, fostul şef de stat controlează în continuare ceea ce se petrece în PSD şi în viaţa politică.

Pe de altă parte, deputatul PSD Emil Cuteanu a fost contestat de manifestanţi pentru că tergiversează aprobarea listelor cu revoluţionarii ce urmează să primească certificate. Nemulţumirile celor ce au contestat regimul comunist în 1989 vin după ce 20.000 de revoluţionari nu au reuşit să intre în posesia certificatelor.

În replică, Emil Cuteanu a caracterizat drept "puerile" motivele pentru care îi este solicitată demisia şi a asigurat că nu va face acest pas. Domnia sa a mai adăugat că, în urma verificării dosarelor depuse pentru obţinerea certificatelor, "lanţul se strînge" pentru unele persoane care nu merită acest certificat şi care, evident, sînt acum nemulţumite că nu îl vor mai primi.

Cristian Diaconescu, purtătorul de cuvînt al PSD, a declarat că nu va pune niciodată pe agenda de lucru a partidului revendicări făcute într-o manieră precum cea aleasă de Blocul Naţional al Revoluţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb