Rezultate Allianz-Ţiriac în S1 2024: asigurările de viaţă, cel mai mare ritm de creştere şi despăgubiri totale cu 35% mai mari

R.S.
Companii / 28 august

Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac

Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac

În an aniversar, Allianz-Ţiriac Asigurări continuă traiectoria de creştere a contribuţiei sale în economia românească, sprijinul concret oferit oamenilor şi companiilor din România depăşind 1,2 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2024. Cheltuiala totală cu daunele brute s-a majorat cu 35% în primul semestru din 2024 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar ritmul său de creştere este de cinci ori mai mare decât ritmul de creştere al primelor brute subscrise, conform unui comuicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, din cheltuiala totală cu daunele brute de 1,2 miliarde de lei, mai mult de 725 milioane de lei s-au întors la asiguraţi prin despăgubirile plătite, 53 de milioane lei au reprezentat maturităţi şi răscumpărări plătite, în timp ce peste 460 de milioane de lei au fost direcţionate în rezerve de daună (pentru daune avizate şi neavizate), care garantează plăţile viitoare, conform angajamentelor asumate.

"Misiunea noastră este clară: oferim sprijin şi încredere atunci când apar dificultăţi. Fie că vorbim despre probleme de sănătate, incendii, furtuni care afectează locuinţele, avarii ale maşinilor şi multe altele, asiguraţii noştri ştiu că se pot baza pe noi pentru a reconstrui împreună. Cifrele de la jumătatea anului în care aniversăm 3 decenii de prezenţă în România confirmă că ne îndeplinim cu succes misiunea şi ne dau încredere că vom încheia anul 2024 cu cele mai bune rezultate şi cu cea mai mare contribuţie la susţinerea românilor şi României. Mulţumim celor 1,6 milioane de clienţi, partenerilor şi colegilor noştri, care, prin perseverenţă şi dedicare fac performanţă în asigurări", a declarat Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări.

Primele brute subscrise au ajuns la 1,8 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2024, cu 7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2023. Asigurările de viaţă au avut cel mai mare ritm de creştere, fiind la jumătatea anului linia cea mai dinamică din portofoliul Allianz-Ţiriac. Subscrierile din asigurări de viaţă s-au majorat cu 22% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, confirmând că atenţia sporită atât în zona de produse şi servicii, cât şi în ceea ce priveşte distribuţia este modul prin care asigurătorii pot contribui la susţinerea creşterii pe liniile facultative.

Asigurările de sănătate şi cele pentru locuinţe completează podiumul creşterilor în termeni de subscrieri, cu un avans de aproximativ 16%, respectiv 12% în primul semestru din 2024.

Pe linia asigurărilor auto, subscrierile au avansat cu 6%, un ritm de creştere aşteptat în primul an post-redistribuţia pieţei în urma falimentelor din piaţa RCA. La nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac, prima medie RCA din primul semestru din 2024 a fost comparabilă cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce dauna medie a crescut cu aproximativ 20% în acelaşi interval. Faţă de primul semestru din 2022, dauna medie RCA la nivelul Allianz-Ţiriac s-a majorat cu 40%, se menţionează în comunicat.

Asigurări de bine în comunitate prin sprijin pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, investiţii în sistemul medical şi în mediu

În primul semestru din 2024, acţiunile de sprijin pentru comunităţi s-au îndreptat în principal către susţinerea sportului românesc, a accesului la servicii medicale performante, precum şi în construirea unui viitor sustenabil prin continuarea acţiunilor de plantare.

Allianz-Ţiriac a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi de sportivii români la cel mai important eveniment sportiv din lume - Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În calitate de asigurător oficial, Allianz-Ţiriac a susţinut echipa olimpică #TeamRomania cu asigurări de călătorie şi asigurări de viaţă, valabile pe toată durata competiţiei, pentru peste 200 de sportivi, antrenori, preparatori şi oficiali, parte a delegaţiei române la Jocurile Olimpice de la Paris. În plus, Allianz-Ţiriac s-a alăturat iniţiativei Fundaţiei Ţiriac de a premia olimpicii români medaliaţi, oferind pentru o perioadă de 4 ani un pachet complet de asigurare auto (Casco şi RCA) pentru maşinile oferite de Fundaţie şi asigurări de viaţă şi sănătate.

De asemenea, cu o contribuţie de 5 milioane de lei, Allianz-Ţiriac a devenit în primul semestru din 2024 cel mai important finanţator al iniţiativei Fundaţiei Metropolis de a construi cea mai mare clinică de psihiatrie pediatrică din Bucureşti. Construcţia noii clădiri în cadrul Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia de care vor beneficia anual peste 5.000 de copii/ cu boli mintale severe va începe la finalul acestui an.

Allianz-Ţiriac îşi dovedeşte astfel misiunea de a construi un viitor mai bun în România nu doar prin produsele şi serviciile puse la dispoziţia clienţilor, ci şi prin implicarea activă în rezolvarea de probleme în domenii critice ale societăţii, precum sănătate, mediu, educaţie şi sport, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb